Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset
RSS

Matkailu-uutiset

12.2.2018 Huippunopea vaihdoton junayhteys Lontoon ja Amsterdamin välille

Eurostar Lontoosta Amsterdamiin

Kilpailu matkustajista Lontoon ja Amsterdamin välisellä reitillä kiihtyy huhtikuussa, kun rautatieyhtiö Eurostar avaa kaupunkien välille vuosia odotetun nopean, suoran junayhteyden.

Eurostarin uusi yhteys aloittaa 4. huhtikuuta 2018, ja päivittäin reitille lähtee kaksi junavuoroa. Junayhteys aikoo kilpailla lentomatkustajista myös hinnalla, sillä yhdensuuntaisen matkan voi saada 35 punnalla (noin 39,50 euroa).

Lennot Helsinki-Amsterdam 90 € Poptravelin hintavertailusta!

Junamatka Lontoosta Alankomaiden puolelle Rotterdamiin kestää 3 tuntia 1 minuuttia, ja Amsterdamiin saakka 3 tuntia 41 minuuttia. Matka taittuu suurelta osin 300 kilometrin tuntivauhdilla.

Yhteys on aluksi suora vain Lontoosta Amsterdamiin päin. Matkustajat joutuvat toisessa suunnassa vaihtamaan Brysselissä junaa tai ainakin poistumaan junasta rajatarkastuksen vuoksi. Matka-aika Amsterdamista Lontooseen päin venyy näin yli neljään ja puoleen tuntiin.

Alankomaiden ja Iso-Britannian viranomaiset eivät ole vielä saaneet neuvoteltua sopimusta, jolla Kanaalitunnelin kautta kulkevien matkustajien passit voitaisiin tarkistaa jo Amsterdamissa ja Rotterdamissa ennen junaan nousua.

Lennot Helsinki-Lontoo 79 € Poptravelin hintavertailusta!

Sopimuksen ja asemien rajatarkastusalueiden odotetaan tulevan käyttöön ensi vuonna. Silloin junayhteydestä tulee suora myös Lontooseen matkatessa. Iso-Britannia ei kuulu Schengen-alueeseen.

Lontoosta Amsterdamiin yli 70 lentoa päivässä

Lontoon ja Amsterdamin välillä kulkee vuosittain neljä miljoonaa lentomatkustajaa, ja heitä varten kaupunkien välillä on yli 70 päivittäistä lentovuoroa suuntaansa. Esimerkiksi yksin halpalentäjä Easyjetillä on eri Lontoon kentiltä Amsterdamiin yhteensä yli 20 lähtöä päivässä.

Tekniset vaikeudet kahden maan rataverkolla liikennöinnissä ja byrokratiassa ovat viivästyttäneet yhteyden aloitusta. Saksan rautatieyhtiö kaavaili takavuosina myös junayhteyttä välille, mutta luopui vaikeuksien takia suunnitelmista.

Eurostar tavoittelee pientä osuutta lentomatkustajista ja uskoo välille löytyvän kokonaan uusia matkustajia. Yhtiössä ollaan tietoisia, että Hollannissa Eurostaria ei samalla tavalla tunneta kuin Briteissä.

Nopeiden junayhteyksien tarjonta Euroopassa kasvoi viimeksi joulukuussa, kun Saksassa avattiin nopea junayhteys Berliinin ja Münchenin välillä.

Lähde: YLE

<< Matkailu-uutiset -pääsivulle

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Muita matkauutisia

12.2.2018 Huippunopea vaihdoton junayhteys Lontoon ja Amsterdamin välille
9.2.2018 Finnairin lennoille mm. digi-Hesari ilmaiseksi kaikille
15.1.2018 Finnairin uusi kohde Lyon Ranskassa
11.1.2018 Norwegian lentää Las Palmasiin ympäri vuoden
1.1.2018 Matkamessut Helsingin messukeskuksessa 2018
13.10.2017 Norwegian palkittiin Vuoden lentoyhtiö -tunnustuksella
21.9.2017 Haluatko mukaan Antonio Banderaksen Picasso-elokuvaan?
18.9.2017 Finnairilla valtava kattaus lentoja Saksaan
14.9.2017 EasyJet ja Norwegian aloittavat yhteistyön
8.9.2017 Abu Dhabin Louvre avautuu komeasti
31.8.2017 Finnair aloittaa suorat lennot Lissaboniin ja Stuttgartiin
23.8.2017 Missä ladata puhelin tai tietokone Helsinki-Vantaalla?

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 500 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >