Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset
RSS

Matkailu-uutiset

12.2.2018 Huippunopea vaihdoton junayhteys Lontoon ja Amsterdamin välille

Eurostar Lontoosta Amsterdamiin

Kilpailu matkustajista Lontoon ja Amsterdamin välisellä reitillä kiihtyy huhtikuussa, kun rautatieyhtiö Eurostar avaa kaupunkien välille vuosia odotetun nopean, suoran junayhteyden.

Eurostarin uusi yhteys aloittaa 4. huhtikuuta 2018, ja päivittäin reitille lähtee kaksi junavuoroa. Junayhteys aikoo kilpailla lentomatkustajista myös hinnalla, sillä yhdensuuntaisen matkan voi saada 35 punnalla (noin 39,50 euroa).

Lennot Helsinki-Amsterdam 90 € Poptravelin hintavertailusta!

Junamatka Lontoosta Alankomaiden puolelle Rotterdamiin kestää 3 tuntia 1 minuuttia, ja Amsterdamiin saakka 3 tuntia 41 minuuttia. Matka taittuu suurelta osin 300 kilometrin tuntivauhdilla.

Yhteys on aluksi suora vain Lontoosta Amsterdamiin päin. Matkustajat joutuvat toisessa suunnassa vaihtamaan Brysselissä junaa tai ainakin poistumaan junasta rajatarkastuksen vuoksi. Matka-aika Amsterdamista Lontooseen päin venyy näin yli neljään ja puoleen tuntiin.

Alankomaiden ja Iso-Britannian viranomaiset eivät ole vielä saaneet neuvoteltua sopimusta, jolla Kanaalitunnelin kautta kulkevien matkustajien passit voitaisiin tarkistaa jo Amsterdamissa ja Rotterdamissa ennen junaan nousua.

Lennot Helsinki-Lontoo 79 € Poptravelin hintavertailusta!

Sopimuksen ja asemien rajatarkastusalueiden odotetaan tulevan käyttöön ensi vuonna. Silloin junayhteydestä tulee suora myös Lontooseen matkatessa. Iso-Britannia ei kuulu Schengen-alueeseen.

Lontoosta Amsterdamiin yli 70 lentoa päivässä

Lontoon ja Amsterdamin välillä kulkee vuosittain neljä miljoonaa lentomatkustajaa, ja heitä varten kaupunkien välillä on yli 70 päivittäistä lentovuoroa suuntaansa. Esimerkiksi yksin halpalentäjä Easyjetillä on eri Lontoon kentiltä Amsterdamiin yhteensä yli 20 lähtöä päivässä.

Tekniset vaikeudet kahden maan rataverkolla liikennöinnissä ja byrokratiassa ovat viivästyttäneet yhteyden aloitusta. Saksan rautatieyhtiö kaavaili takavuosina myös junayhteyttä välille, mutta luopui vaikeuksien takia suunnitelmista.

Eurostar tavoittelee pientä osuutta lentomatkustajista ja uskoo välille löytyvän kokonaan uusia matkustajia. Yhtiössä ollaan tietoisia, että Hollannissa Eurostaria ei samalla tavalla tunneta kuin Briteissä.

Nopeiden junayhteyksien tarjonta Euroopassa kasvoi viimeksi joulukuussa, kun Saksassa avattiin nopea junayhteys Berliinin ja Münchenin välillä.

Lähde: YLE

<< Matkailu-uutiset -pääsivulle

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Muita matkauutisia

8.1.2019 Norwegian tekee historiaa, ilmainen WIFI kaukolennoille
22.11.2018 Wizz lentoyhtiö aloittaa lennot Turusta Krakovaan
1.11.2018 Finnairin loistavat uutuskohteet kesällä 2019
30.8.2018 EasyJet aloittaa myös lennot Rovaniemeltä Lontooseen
23.8.2018 Portugali maailman yksi turvallisimmista maista matkustaa
21.8.2018 Finnair aloittaa lennot Los Angelesiin
19.7.2018 Finnairille markkinoiden nopein internet Euroopan lennoille
28.6.2018 Norwegian aloittaa lennot Tel Aviviin ja Gdanskiin
18.5.2018 Flydubai aloittaa lennot Helsinki Dubai välillä päivittäin
13.4.2018 Finnair aloittaa Light-lippujen myynnin New Yorkin reitille
26.3.2018 Ryanair lentää suoraan Tampereelta Budapestiin ja Bremeniin
26.3.2018 Qantasilla Perthistä Lontooseen suoralla lennolla

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter