Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Washington, DC

Washington, DC - Yhdysvallat (USA)

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Washington DC, Yhdysvallat, USA

Washington DC kartta
Washington DC, USA:n valuutta
Washington DC sää
Washington DC nähtävyydet

Yhdysvaltojen itärannikolla sijaitsee vapaan demokratian kehto, läntisen maailman vallan keskus ja loistavien museoiden hubi, Washington DC. Jo vuonna 1790 perustettu District of Columbian Washington nimettiin Presidentti Washingtonin mukaan ja se on ainoa kaupunki Amerikassa, joka on alun perin rakennettu nimenomaan hallinnolliseksi keskukseksi, jossa leveät kadut, maisemoidut puistot ja laajat aukeat uhkuvat kaikki valtaa. Nykyään DC:ssä viihtyy myös matkailija, sillä kaupunki pursuaa nähtävää ja historiaa.

Lennot Washington

Yhdysvaltojen pääkaupunkiin pääsee kansainvälisillä lennoilla Washington Dulles International lentokentälle, joka sijaitsee itse asiassa Virginian osavaltion puolella, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä DC:n keskustasta. Kaupungin kyljessä on myös Ronald Reagan Washington National Airport, jonne liikennöi useita kansallisia reittejä. Aivan erinomainen tapa saapua kaupunkiin on myös junalla, sillä valtavan kaunis Union Station sijaitsee keskustassa ja on itsessään jo näkemisen arvoinen.

Suurin osa DC:n hotelleista sijaitsee keskustan alueella, jolloin autoa ei kaupungissa aivan välttämättä tarvitse lainkaan, varsinkaan jos kyseessä on parin päivän city break matka. Kaupungissa on myös erittäin hyvin toimiva ja siisti metro, jota kannattaa käyttää.

Jos nyt kuitenkin suunnitelmissa on vuokrata auto ja yhdistää DC muihin itärannikon kohteisiin, on ajaminen kaupungissa helppoa ja pysäköintipaikkoja yleensä löytyy suhteellisen helposti. Myös monet näkemisen arvoiset vierailukohteet, kuten Arlingtonin hautausmaa, Georgetownin yliopisto tai Pentagon, sijaitsevat ydinkeskustan ulkopuolella ja omatoiminen tutustuminen näihin on helpointa omalla autolla.

Keskustan alueella kannattaa ehdottomasti vierailla muutamassa museossa. Museot ovat DC:n ylpeys ja niihin ei ole sisäänpääsymaksua. Aihepiiri vaihtelee taiteesta sisällissotaan ja avaruusteknologiasta mustien historiaan. Mustien amerikkalaisten historia on kaupungissa erityisen tärkeässä asemassa, ei vähiten Barack Obaman tultua Presidentiksi, mutta johtuen jo kaupungin sijainnista; DC lasketaan ?Southern Cityksi? eli etelävaltiolaiseksi kaupungiksi, jossa on aina ollut suuri mustien väestö. Ennen sisällissotaa kaupunkiin muutti huomattava määrä vapaita orjia, jotka työllistivät itseään seppinä, ajureina ja liikemiehinä. Jazzin ystävät tuntevat Duke Ellingtonin, joka syntyi ja asui DC:ssä ja nyrkkeilyfanit tietävät, että ?Sugar? Ray Leonard oli DC:stä kotoisin.

Vaikka kaupunki huokuu historiaa, houkuttelee se nykyään vierailijoita myös valtavalla erinomaisten ravintoloiden kirjolla. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Washingtonin ravintolatarjonta on suorastaan räjähtänyt käsiin kun liituraitakansaa palvelleet perinteiset ravintolat ovat saaneet rinnalleen toinen toistaan trendikkäämpiä kahviloita, ravintoloita ja klubeja. Valinnanvaraa löytyy pikkukukkarosta edustustiliin.

Halvat lennot Washington Kaunein ja suosituin aika vierailla Washington DC:ssä on keväällä ns. Cherry Blossomin aikaan. Kaupungin sadat kirsikkapuut kukkivat yleensä maaliskuun loppupuolelta huhtikuun puoliväliin ja silloin turistimäärä on suurimmillaan. Cherry Blossom Festival huipentuu aina amerikkalaisittain paraatiin, joka vetää vertoja New Yorkissa marraskuussa järjestettävälle kuuluisalle Thanksgiving Day paraatille. Valtavat ilmapallot, marssibändit ja koristellut rekat ajavat pitkin Constitution Avenueta ja yleisö juhlii kevättä. Todella näkemisen arvoinen, hyvin amerikkalainen kokemus.

Mutta kyllä Washington DC:ssä voi vierailla ympäri vuoden. Kaupunki on kaunis, mielenkiintoinen ja monipuolinen. Majoitustarjonta niin ikään on valtava ja oikean hotellin löytäminen voi kaupunkia tuntemattomalle olla haasteellista.

Halvat lennot Washington DC, USA

Kun haluat löytää halvat lennot Washington DC, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta. Helsingistä pääsee Washington DC:en usealla eri lentoyhtiöllä. Yhdellä koneenvaihdolla Washington DC:en pääsee usealla eri lentoyhtiöllä ja erittäin joustavilla aikatauluilla. Esimerkiksi British Airways lentää Lontoon kautta Washington DC:n, Lufthansa lentää Saksan kautta Washington DC:n jne. Washington DC:n lentohinnat Poptravlin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Washington DC, USA:n valuutta

USA:ssa on US Dollari käytössä - kurssi vaihtelee päivittäin hieman. $1, $5, $10, $20 ja $50 seteleitä näkee paljon. $100 seteleitä ei ehkä oteta vastaan kaikkialla. Setelit ovat kaikki saman kokoisia ja värisiä joten turistit sekoittavat ne usein.

Yleisiä kolikoita ovat quarter (25 senttiä), dime (10 senttiä), nickel (5 senttiä) ja penny (1 sentti).

Luottokortilla voi maksaa lähestulkoon kaikkialla. Yleisesti Amerikassa luottokortilla maksaminen on yleisempää kuin käteisellä maksaminen. Pankkikortilla voi yleensä nostaa rahaa automaatista, muttei maksaa ravintolassa tai kaupassa. Käteisen nostaminen pankkiautomaatista maksaa yleensä nostokohtaisesti 1,5-3 dollaria. Omasta pankista kannattaa tarkistaa ennen matkaa, että kortit varmasti toimivat ulkomailla. Joskus pankki- ja luottokortti pitää valtuuttaa erikseen, jotta sitä voi käyttää Euroopan ulkopuolella.

Washington DC sää

Kesäaikaan Washington DC:ssä oleskeleva saa tottua kuumaan ja kosteaan säähän. Kesäkuun alussa lämpötila kohoaa 25 tai 30 lämpäasteen tietämille. Kevät ja syksy ovat ilmaston kannalta opitmaalisimmat matkustusajankohdat Washington DC:n. Ei ole liian kuuma eikä kostea. Toukouussa Washington DC:ssä onkin paljon turisteja juuri osittain nimenomaisesta syystä. Talvet ovat enimmäkseen leutoja.

Washington DC nähtävyydet

1. Valkoinen talo on kiistatta yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista. Yhdysvaltain presidentin virka-asunnon, Valkoisen talon, rakentaminen aloitettiin vuonna 1792. Se on toiminut kaikkien USA:n presidenttien, paitsi George Washingtonin virallisena asuntona.

2. Thomas Jeffersonin syntymän 200-vuotispäivän muistoksi rakennettiin hänen nimeään kantava, vaikuttava muistomerkki. Tidal Basininlahden äärellä sijaitseva muistomerki on saman kohtisuora akselin toisessa päässä, jonka toisessa päässä on valkoinen talo. Muistomerkin sisällä on suurikokoinen, 5.8 metriä korkea, pronssinen Jeffersonin patsas.

3. Presidentti Abraham Lincolnille pystytettiin The Mallin toiseen päähän, lähelle Potamac-joen rantaa, muistomerkki vuonna 1922. Lincoln oli erittäin ihailtu, mutta samaan aikaan myös erittäin vastustettu presidentti. Kun orjuutta vastustaneesta Lincolnista vuonna 1861 tuli presidentti, tämä johti ensin elävaltioiden eroamiseen Unionista ja lopulta sisällissotaan 1861-65. Lincoln salamurhattiin 1865 ja 8 kuukautta myöhemmin orjuus lakkautettiin.

Washington DC kartta

Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Washington, DC

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter