Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Salt Lake City, UT

Salt Lake City, UT - Yhdysvallat (USA)

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Salt Lake Cityyn, USA

Salt Lake Cityn kartta
Salt Lake City, USA:n valuutta
Salt Lake City sää
Salt Lake City nähtävyydet

Lennot Salt Lake City Salt Lake City sijaitsee Salt Laken laakson koillisnurkassa. Kaupungin halki virtaa Jordanjoki, joka laskee Utahjärvestä Isoon suolajärveen. Kaupungin erottaa Isosta Suolajärvestä mutakenttä. Järveltä leviää kaupunkiin ajoittain rikinkatkuisia huuruja, jotka syntyvät, kun eloperäinen aine jää loukkuun painavamman suolaveden alle, hajoaa hapettomassa tilassa ja kuplii pintaan, kun pohjaa möyhitään.

Kaupunki sijaitsee noin 1 300 metrin korkeudessa, ja sen lähistöllä kohoaa yli 3 000 metriä korkeita vuorenhuippuja, joista korkein on Twin Peaks (3 502 m). Alueelle ovat tunnusomaisia myös jyrkkälaitaiset rotkolaaksot.

Halvat lennot Salt Lake City Salt Lake Cityssä järjestetään vuosittain Sundance Film Festival ja Salt Lake International Jazz Festival. Gallivan Center -kulttuurikeskuksessa on taidetta, jäähalli, aviaario ja amfiteatteri sekä kaupunkilaisten yhteistä oleskelutilaa. Kaupungissa on kuvattu High School Musical 1, 2 ja 3-elokuvat.

Utah-osavaltio on tunnettu mormoneista, joiden keskuspaikka Salt Lake City on ollut vuodesta 1847 alkaen. Uskonnon salliman moniavioisuuden takia osavaltiota ei hyväksytty liittovaltioon ennen kuin poligamia peruutettiin vuonna 1890.

Osavaltion pääkaupungille nimensä antanut Salt Lake -järvi on erittäin suolainen. Kelluminen on helppoa. Järven lähellä, Bonnevillen suolatasangolla, ajetaan autojen nopeuskisoja. Luonnon muovaamia uskomattomia nähtävyyksiä on Utahissa runsaasti. Canyonlands National Park on osavaltion suurin ja ehkä maisemiltaan vaikuttavin luonnonpuisto. Cayonlandsin ?naapurissa? on yli 2000 kivikaarestaan tunnettu Arches-kansallispuisto sekä osavaltion lounaiskulmassa sijaitsevat ehdottomasti näkemisen arvoiset Zion ja Bryce Canyon -puistot.

Halvat lennot Salt Lake Cityyn, USA

Kun haluat löytää halvat lennot Salt Lake Cityyn, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta. Helsingistä pääsee Salt Lake Cityyn usealla eri lentoyhtiöllä. Useimmat yhteydet vaativat kaksi koneenvaihtoa, mutta aikataulut ovat hyviä Salt Lake Cityyn. Esimerkiksi American Airlines ja Delta lentävät yhteistyössä Finnairin kanssa. Vertaa Salt Lake Cityn lentohinnat Poptravlin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Salt Lake City, USA:n valuutta

USA:ssa on US Dollari käytössä - kurssi vaihtelee päivittäin hieman. $1, $5, $10, $20 ja $50 seteleitä näkee paljon. $100 seteleitä ei ehkä oteta vastaan kaikkialla. Setelit ovat kaikki saman kokoisia ja värisiä joten turistit sekoittavat ne usein.

Yleisiä kolikoita ovat quarter (25 senttiä), dime (10 senttiä), nickel (5 senttiä) ja penny (1 sentti).

Luottokortilla voi maksaa lähestulkoon kaikkialla. Yleisesti Amerikassa luottokortilla maksaminen on yleisempää kuin käteisellä maksaminen. Pankkikortilla voi yleensä nostaa rahaa automaatista, muttei maksaa ravintolassa tai kaupassa. Käteisen nostaminen pankkiautomaatista maksaa yleensä nostokohtaisesti 1,5-3 dollaria. Omasta pankista kannattaa tarkistaa ennen matkaa, että kortit varmasti toimivat ulkomailla. Joskus pankki- ja luottokortti pitää valtuuttaa erikseen, jotta sitä voi käyttää Euroopan ulkopuolella.

Salt Lake Cityn sää

Salt Lake Cityn ilmasto on vähäsateinen ja kuiva. Kesät ovat kuumia ja kuivia. Heinäkuu on kuumin kuukausi, päivän ylin lämpötila usein 30 asteen vaiheilla. Korkein mitattu lämpötila on ollut +42 °C. Kylmin kuukausi on tammikuu, jolloin on keskimäärin 7 astetta pakkasta.

Salt Lake Cityn nähtävyydet

1. Canyonlands National Park.

2. Arches-kansallispuisto.

3. Zion ja Bryce Canyon -puistot.

Lähde: Wikipedia

Salt Lake Cityn kartta

Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Salt Lake City, UT

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter