Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Orlando, FL

Orlando, FL - Yhdysvallat (USA)

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Orlando, Florida, Yhdysvallat

Orlando kartta
Orlando USA:n valuutta
Orlando sää
Orlando nähtävyydet

Orlando Floridan osavaltion keskellä on varmasti tunnetuin teemapuistoistaan, joita riittääkin Disneystä Potteriin ja Universalista Gatorlandiin. Mutta Orlando on myös paljon muutakin kuin lasten riemuloman keskus. Orlandossa voi pelata golfia, nauttia kulttuurista, syödä hyvin tai loikoilla hotellin altaalla. Keskeisen sijaintinsa takia Orlando on myös loistava tukikohta keski-Floridan tutkimusmatkalle.

Orlandossa on kaksi kansainvälistä lentokenttää: Orlando International Airport (MCO), joka sijaitsee reilun 20 kilometrin päässä Orlandon keskeisimmistä hotelleista ja nähtävyyksistä. Orlando Sanford International Airport (SFB) sijaitsee kaupungin pohjoispuolella, n. 70km päässä International Driven alueelta. Lentoja Orlandoon operoivat mm. American Airlines, British Airways, IcelandAir ja KLM/Air France.

Halvat lennot Orlando Florida

Orlandoon matkustavan kannattaa vuokrata auto, sillä etäisyydet eri puistojen ja nähtävyyksien välillä voivat olla pitkiäkin. Ajaminen Yhdysvalloissa on helppoa, sillä tienviitat ovat selkeitä ja ajokulttuuri huomaavaista. Useista hotelleista on kuitenkin myös oma shuttle-kuljetus puistoihin, joten autottoman päivänkin voi hyvin viettää.

Hotelleja löytyy jokaiseen makuun ja budjettiin. International Drive on Orlandon keskeisimpiä hotellialueita ja sieltä löytyykin runsas valikoima hotelleja vaatimattomista perhehotelleista aina korkean tason resort-tyylisiin hotelleihin asti. International Driven varrella sijaitsee myös Orange County Convention Center eli Orlandon messukeskus, jossa järjestetään paljon kansainvälisiä messuja ja tapahtumia.

Floridassa hotellihuoneet ovat yleensä tilavia ja perhelomailuun suunniteltuja. Kannattaa valita hotelli hyvällä allasalueella, sillä Orlandossa on vuoden ympäri lämpöasteita yleensä yli +20C. Kuumin aika on kesällä, heinä-elokuussa, jolloin lämpöasteita saattaa olla yli +30C kun vastaavasti tammikuu on viilein, mittarin kohotessa vain n. +20C korville.

Kun teemapuistot on kierretty, voi illallista nauttia gourmet-tason ravintoloissa tai nakit & muussi-periaatteella pienten lasten kanssa. Ravintolavalikoima on yllättävän laaja sushista steakhouseen ja meksikolaisesta mereneläviin. Orlandon ravintoloista on nykyään saatavilla myös Zagat Orlando City Guide, josta löytyy 360 ravintolaa, 75 yökerhoa, 152 kauppaa sekä 52 erilaista nähtävyyttä.

Orlandon lomaan voi yhdistää myös rantalomailua joko Floridan itärannikolla esim. Cocoa tai Daytona Beachin alueilla tai suunnata kauniille länsirannikolle Meksikonlahden aaltoihin Clearwater Beachille. Ehdoton vierailukohde on myös Cape Canaveral ja Kennedy Space Center, joka sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Floridan itärannikolla. Opastetun kierroksen aikana kuulee huimia tarinoita avaruusmatkailusta ja jos oikein onni on myötä voi tavata myös oikean astronautin.

Vertaa lennot Orlando Florida kaupunki

Amerikassa ei voi unohtaa tietenkään ostosten tekoa ja onneksi "shop-a-holicille" löytyy Orlandostakin rohto. Merkkivaatteiden ystävät käyvät Neiman Marcus tavaratalossa tai Orlando Premium Outlets ostoskeskuksessa. Monipuolinen The Florida Mall on tunnettu ja kattaa yli 250 liikettä ja kaupungista löytyy myös erikoisliikkeitä moottoripyörien ystäville tai gourmet-keittiöistä kiinnostuneille, sekä kaikkea siltä väliltä.

Halvat lennot Orlandoon, USA

Kun haluat löytää halvat lennot Orlandoon, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta. Helsingistä pääsee Orlandoon usealla eri lentoyhtiöllä. Yhdellä koneenvaihdolla Orlandoon pääsee usealla eri lentoyhtiöllä ja erittäin joustavilla aikatauluilla. Esimerkiksi British Airways lentää Lontoo kautta Miamiin, Lufthansa lentää Saksan kautta Miamiin jne. Vertaa Orlandon lentohinnat Poptravlin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Orlando, USA:n valuutta

USA:ssa on US Dollari käytössä - kurssi vaihtelee päivittäin hieman. $1, $5, $10, $20 ja $50 seteleitä näkee paljon. $100 seteleitä ei ehkä oteta vastaan kaikkialla. Setelit ovat kaikki saman kokoisia ja värisiä joten turistit sekoittavat ne usein.

Yleisiä kolikoita ovat quarter (25 senttiä), dime (10 senttiä), nickel (5 senttiä) ja penny (1 sentti).

Luottokortilla voi maksaa lähestulkoon kaikkialla. Yleisesti Amerikassa luottokortilla maksaminen on yleisempää kuin käteisellä maksaminen. Pankkikortilla voi yleensä nostaa rahaa automaatista, muttei maksaa ravintolassa tai kaupassa. Käteisen nostaminen pankkiautomaatista maksaa yleensä nostokohtaisesti 1,5-3 dollaria. Omasta pankista kannattaa tarkistaa ennen matkaa, että kortit varmasti toimivat ulkomailla. Joskus pankki- ja luottokortti pitää valtuuttaa erikseen, jotta sitä voi käyttää Euroopan ulkopuolella.

Orlandon sää

Floridan kesät ovat kuumia ja kosteita, talvet Suomen kesää vastaavia. Osavaltion eteläkärki on ilmastoltaan trooppinen ja muualla Floridassa ilmasto on subtrooppinen. Paras aika matkustaa Floridaan on talvikuukausien aikana, jolloin ilmasto on miellyttävän lämmin ja trooppisia myrskyjä ei ole liikkeellä.

Orlandon nähtävyydet

1. Orlandon Walt Disney World on maailman suurin huvipuisto. Huvipuisto on noin 120 neliökilometrin, eli pienen suomalaisen kaupungin kokoinen ja sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kaupungista lounaaseen. WDW on oikeastaan huvipuistoryhmä, sillä alueella on monia erillisiä, tietyn teeman mukaan perustettuja huvipuistoja. Näistä huvipuistoista Magic Kingdom on tunnetuin.

2. Orlandon tiedekeskus on perustettu ja toimii ilman rahallista hyötyä. Orlandon kaupungissa sijaitseva tiedekeskus tarjoaa mahdollisuuden tutustua tieteeseen ja teknologiaan, ja vierailija voi oppia paikan päällä tiedettä ja teknologiaa erilaisin esityksin ja näyttelyin.

3. Orlandon merieläinpuisto pitää sisällään eläinesityksiä, pelikaaneja, flamingoja, trooppisen sademetsän ja tappajavalasperheen. Kiertoajeluja on kolme ja näytöksiä viisi erilaista. Believe-näytöksessä yleisö pääsee seuraamaan valaiden elämää ja osallistumaan opettavaan esitykseen.

Orlandon kartta

Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Orlando, FL

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter