Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Houston, TX

Houston, TX - Yhdysvallat (USA)

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Houston, Yhdysvallat

Houston kartta
Houston, USA:n valuutta
Houston sää
Houston nähtävyydet

Halvat lennot Houston Houston on Yhdysvaltain Texasin osavaltiossa sijaitseva kaupunki. Houston on Yhdysvaltain neljänneksi suurin ja Texasin suurin kaupunki. Houston on tullut tunnetuksi avaruustekniikka- ja energiateollisuuskaupunkina. Houstonissa on myös maailman johtavia öljynporauslaitteiden valmistajia. Houstonin satama on kuudenneksi suurin maailmassa. Houston sijaitsee noin sadan kilometrin päässä rannikolta, mutta keinotekoinen yhteys merelle mahdollistaa satamatoiminnan, muttei varsinaista virkistystoimintaa. Houston on tullut tunnetuksi myös lääketieteen kehtona. Houstonissa sijaitsee Texas Medical Center, kansainvälisesti tunnettu lääketieteen keskus, joka on keskittynyt tutkimukseen ja terveydenhoitoon.

Houstonissa vallitsee subtrooppinen ilmasto. Kesällä on kuumaa ja kosteaa. Lämpötilat vaihtelevat keskimäärin 22 ja 35 celsiusasteen välillä, joskin 40 kuumemmalle puolellekin päästään liki vuosittain. Kesällä myös ilmenee tornadoja ja ukkosmyrskyjä. Talvella Houstonissa on viileää. Lämpötila on keskimäärin 5-16 astetta. Houstonissa ei normaalina talvena sada lunta.

Liikkuminen

Houstonissa on kaksi siviililiikenteelle käytössä olevaa lentoasemaa. Suurempi niistä on George Bushin kansainvälinen lentoasema. Houstonin lentokenttä on kotikenttänä Continental Airlinesille, joka tarjoaa lentokentältä 750 päivittäistä lähtöä eri puolille maailmaa. Toiseksi suurin lentokenttä Houstonissa on William P. Hobbyn lentoasema. Hobbysta liikennöidään lähinnä lyhyitä kansainvälisiä lentoja, esimerkiksi Meksikoon, ja kotimaisia lentoja.

Houstonissa käytetään liikkumiseen lähinnä autoja. Yksityisautoilu on suosittua siksi, että välimatkat ovat pitkiä, bensa halpaa ja houstonilaisten mielestä ilmastoidussa autossa on mukavaa istua kesähelteissä. Autoilun suosio on kuitenkin aiheuttanut valtaisat ruuhkat Houstoniin ja tietyöt ovat ikuinen riesa moottoriteillä. Moottoriteiden keskelle on rakennettu erotettuja kimppakyytikaistoja, jotta yhteen autoon nousisi useampia ihmisiä.

Vertaa lennot Houston Houstonin joukkoliikenteestä vastaa Metropolitan Transit Authority (METRO). Se liikennöi useita paikallisbussilinjoja, pikabussilinjoja moottoriteiden kimppakyytikaistoilla kaukaisille liityntäpysäköintialueille sekä 13 kilometrin mittaista pikaraitiotielinjaa. Joukkoliikennematkat Houstonissa ovat edullisia.

Nähtävää ja tekemistä

Houstonin avaruusteollisuuden keskus, NASA:n Johnson Space Center, on yksi Houstonin suosituimmista nähtävyyksistä. Käynti avaruuskeskuksessa sisältää opastetun kierroksen NASA:n eri rakennuksissa. Kierroksen aikana päästään muun muassa katsomaan alueita, joissa astronautit harjoittelevat ja käytöstä poistunutta komentokeskusta.

Myös Houstonin taidekeskus, Theater District, on vierailijoiden suosiossa. Houstonissa sijaitsee myös muun muassa eläintarha ja suuri vesihuvipuisto, Six Flags Splashtown.

Kaupungin korkein pilvenpiirtäjä on 305 metriä korkea JPMorgan Chase Tower, joka valmistui vuonna 1982. Pilvenpiirtäjä on kolmanneksi korkein Yhdysvalloissa. Yksi Houstonin nähtävyys on suuri kauppakeskus, The Galleria, joka on Texasin suurin ostoskeskus. The Galleriassa on 370 liikettä, joista 5 on suuria tavarataloja.

Houstonissa sijaitsee joka urheilulajille oma areena. Tunnetuimpia areenoita Houstonissa ovat Rice Stadium ja Reliant Stadium, joilla kummallakin on pelattu Super Bowlia. Suosituimmat urheilulajit Houstonissa ovat baseball ja koripallo. Yksi suosituimmista tapahtumista Houstonissa on vuosittainen rodeo.

Halvat lennot Houston, USA

Kun haluat löytää halvat lennot Houstoniin, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta. Helsingistä pääsee Finnairin, American Airlinesin, Lufthansan, KLM:n, British Airwaysin ja monen muun lentoyhtiön siivin yhdellä koneenvaihdolla Houstoniin - halvimmillaan jopa 600 euron hintaan. Vertaa Houstoniin lentohinnat Poptravlin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Houston, USA:n valuutta

USA:ssa on US Dollari käytössä - kurssi vaihtelee päivittäin hieman. $1, $5, $10, $20 ja $50 seteleitä näkee paljon. $100 seteleitä ei ehkä oteta vastaan kaikkialla. Setelit ovat kaikki saman kokoisia ja värisiä joten turistit sekoittavat ne usein.

Yleisiä kolikoita ovat quarter (25 senttiä), dime (10 senttiä), nickel (5 senttiä) ja penny (1 sentti).

Luottokortilla voi maksaa lähestulkoon kaikkialla. Yleisesti Amerikassa luottokortilla maksaminen on yleisempää kuin käteisellä maksaminen. Pankkikortilla voi yleensä nostaa rahaa automaatista, muttei maksaa ravintolassa tai kaupassa. Käteisen nostaminen pankkiautomaatista maksaa yleensä nostokohtaisesti 1,5-3 dollaria. Omasta pankista kannattaa tarkistaa ennen matkaa, että kortit varmasti toimivat ulkomailla. Joskus pankki- ja luottokortti pitää valtuuttaa erikseen, jotta sitä voi käyttää Euroopan ulkopuolella.

Houston sää

Houston sää on lämmin ja jopa kuuma kesäaikaan. Keskimääräiset sademäärät ovat korkeimmillaan kesäkuukausina, mutta matkustuksen kannalta Houstoniin on kyllä ihan mukava matkustaa minä vuodenaikana tahansa.

Houston nähtävyydet

1. Johnson Space Center - NASAn vuonna 1967 rakennuttama avaruuskeskus.

2. Theater District - Houstonin keskustassa löytyy kuusi esittävän taiteen kulttuurikohdetta - mm. Houston Grand Opera, Houston Ballet, Houston Symphony Orchestra ja The Alley Theatre.

3. Historiallinen Hermann Park -puisto joutui unohduksiin 1980-luvulla, mutta nykyään kaupunki panostaa sen ylläpitoon ja kunnostukseen. Suuresta puistosta löytyy kaunis järvi, japanilainen puutarha, eläintarha ja golf-rata.

Lähde: Wikipedia. Alkuperäistä tekstiä on muokattu.

Lisätietoja Houstonista:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Houstonista (englanniksi)
- Houstonin virallinen turisti-infosivusto (englanniksi)
- Wikipedian artikkeli Houstonista

Houston kartta

Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Houston, TX

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter