Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Detroit, MI

Detroit, MI - Yhdysvallat (USA)

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Detroit, USA

Detroit kartta
Detroit, USA:n valuutta
Detroit sää
Detroit nähtävyydet

Detroit on kaupunki, jossa kannattaa ehdottamasti käydä - kuinka monta tällaista kaupunkia maailmassa on? Entinen miljoonakaupunki, teollisuuden kehto, musiikin sykkivä sydän - tätä kaikkea, mutta nykyään surullisen aaveimainen, konkurssiin mennyt ja siitä selvinnyt kaupunki. Kokemus, jota et saa missään muualla!

Detroit on Michiganin osavaltiossa sijaitseva kaupunki. Sen sanotaan olevan soulin synnyinsija ja sitä kutsutaankin musiikkikaupngiksi. Motown Recordsin sanotaan nostaneen siellä soulin maailmanmaineeseen 1960-luvulla. Detroitin tunnettu autoteollisuus sai alkunsa, kun Henry Ford perusti autotehtaan Highland Parkiin vuonna 1899. Detroitissa on Yhdysvaltojen kolmen suuren autovalmistajan eli Fordin, General Motorsin ja Chryslerin tehtaat. Osavaltiona Michigan on hieman Suomen oloinen - paljon puuta ja metsää ja hyttysiä.Lennot Detroit

Detroit on virallisesti selvinnyt Yhdysvaltain suurimmasta kunnallisesta konkurssista, johon se hakeutui heinäkuussa 2013. Yhdysvaltain oikeus hyväksyi marraskuussa 2014 kaupungin hätäjohtaja Kevin Orrin suunnitelman karistaa 5,6 miljardia euroa kaupungin velasta ja investoida 1,3 miljardia Detroitin palveluihin.

Soul musiikin mekka

Detroit on erittäin tunnettu musiikkikaupunki. Vuonna 1959 perustettu Motown Records on yksi tunnetuimpia ja menestyksekkäimpiä pienempiä levy-yhtiöitä, ja sen nähdään nostaneen soul-musiikki 1960-luvulla silloiseen maailmanmaineeseensa. Muun muassa Marvin Gaye, The Supremes ja Diana Ross, The Temptations sekä Jackson 5 nousivat kaikki suuren yleisön tietoisuuteen levyttäessään Motown Recordsin kanssa.

Detroitista on tullut useita muitakin artisteja, kuten Aretha Franklin, Madonna, Eminem, Proof, Insane Clown Posse, Twiztid, Obie Trice, Kid Rock, Iggy Pop ja Alice Cooper.

Detroitin väkiluku on laskussa

Detroitin väkiluku on ollut laskussa useitten vuosikymmenien ajan: kun kaupungissa oli vuonna 1950 ennätykselliset 1 849 568 asukasta, oli heitä vuonna 2007 jäljellä enää 916 952. Väestön määrän on arvioitu laskevan vielä noin parillasadalla tuhannella vuoteen 2035 mennessä.Detroit USA Michigan

Aavemaisissa, hylätyissa kaupnginosissa olisi valmiit kulissit zombimaailmalle

Autoteollisuuden hylkäämä Detroit kaipaa kipeästi uusia innovaatioita kaupungin virvoittamiseksi. Kaupungin väkiluku on jo pitkään ollut laskussa ja Detroit tunnetaan yhtenä Yhdysvaltojen vaarallisimmista kaupungeista.

Asukaspaosta paljon kärsineen Detroitin pahimmissa kaupunginosissa jopa 80-90 prosenttia rakennuksista rapistuu tyhjillään. Paikallinen yrittäjä on keksinyt erittäin hvyän idean näiden kummitusmaailmaa jo valmiiksi muistuttaven korttelien hyödyntämiseksi. Suunnitteilla on ollut mm. zombie-aiheinen teemapuisto, jossa kävijät pääsisivät taistelemaan eläviä kuolleita vastaan maailmanlopun jälkeisessä maailmassa.

Halvat lennot Detroit, USA

Kun haluat löytää halvat lennot Detroitiin, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta. Helsingistä pääsee Finnairin, Norwegian Airlinesin, Lufthansan, KLM:n, British Airwaysin ja monen muun lentoyhtiön siivin yhdellä koneenvaihdolla Detroitiin - halvimmillaan jopa 700 euron hintaan. Vertaa Detroitin lentohinnat Poptravlin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Detroit, USA:n valuutta

USA:ssa on US Dollari käytössä - kurssi vaihtelee päivittäin hieman. $1, $5, $10, $20 ja $50 seteleitä näkee paljon. $100 seteleitä ei ehkä oteta vastaan kaikkialla. Setelit ovat kaikki saman kokoisia ja värisiä joten turistit sekoittavat ne usein.

Yleisiä kolikoita ovat quarter (25 senttiä), dime (10 senttiä), nickel (5 senttiä) ja penny (1 sentti).

Luottokortilla voi maksaa lähestulkoon kaikkialla. Yleisesti Amerikassa luottokortilla maksaminen on yleisempää kuin käteisellä maksaminen. Pankkikortilla voi yleensä nostaa rahaa automaatista, muttei maksaa ravintolassa tai kaupassa. Käteisen nostaminen pankkiautomaatista maksaa yleensä nostokohtaisesti 1,5-3 dollaria. Omasta pankista kannattaa tarkistaa ennen matkaa, että kortit varmasti toimivat ulkomailla. Joskus pankki- ja luottokortti pitää valtuuttaa erikseen, jotta sitä voi käyttää Euroopan ulkopuolella.

Detroit sää

Kesäaikaan Detroitissa oleskeleva saa nauttia lämpimästä ja ajoittain kuumastakin säästä. Kesäkuun alussa lämpötila kohoaa 25 tai 30 lämpäasteen tietämille. Kevät ja syksy ovat ilmaston kannalta optimaalisimmat matkustusajankohdat Detroitiin, ei ole liian kuuma eikä kostea. Talvella pakkasta saattaa olla muutamia asteita, mutta siihenhän me suomalaiset olemme tottuneet.

Detroit nähtävyydet

1. Detroit oopperatalo

2. Detroit Pricess Riverboat -ajelut

3. Aavemaiset lähiökaupunginosat, jotka ovat täynnä hylättyjä taloja.

Detroit kartta

Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Detroit, MI

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter