Suomalaista palvelua

Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Chicago, IL

Chicago, IL - Yhdysvallat (USA)

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiChicago, ILpe 23.10.2020ke 18.11.202013 pv sitten407,92 €-Hae
HelsinkiChicago, ILpe 5.6.2020ti 7.7.202014 pv sitten554,98 €910,98 €Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL CHI 23.10.20 18.11.20407,92 € -
haku: 13 pv sittenHae
HEL CHI 5.6.20 7.7.20554,98 € 910,98 €
haku: 14 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Chicago, USA

Chicago kartta
Chicago, USA:n valuutta
Chicago sää
Chicago nähtävyydet

Halvat lennot Chicago Kun New York on koluttu, suuntaa komeaan Chicagoon.

Ihastele pilvenpiirtäjien arkkitehtuuria 1920-luvulta tai kulje Al Caponen jäljissä. Maaliskuun puolen välin tienoilla Patrickin päivän juhlallisuuksien aikaan Chicago tuntuu irlantilaisemmalta kuin Irlanti itse. Yksi päivän perinteistä on Chicagojoen värjääminen vihreäksi.

Kaupunki on nykyään USA:n kolmanneksi suurin, kolmen miljoonan asukkaan kaupunki Illinoisin osavaltiossa lähellä Michiganjärveä. Vuonna 1871 suurin osa Chicagosta paloi ja uudelleenrakentamisen aikana vuonna 1885 rakennettiin myös maailman ensimmäinen pilvenpiirtäjä.

Chicagossa riittää upeita nähtävyyksiä myös arkkitehtuurin ja historian ystäville. Kaupungin lukuisissa arvostetuissa museoissa pääsee tutustumaan mm. Yhdysvaltojen rautatieliikenteen kehittymiseen sekä 1920-luvun gangstereihin, joista kuuluisin lienee Al Capone. Hyvän ruuan ja musiikin ystäville Chicago tarjoaa myös unohtumattomia elämyksiä - ruokailun lomassa voi kuunnella vaikka nautinnollista jazzia. Kaupunkia kannattaa ihailla myös lintuperspektiivistä maan toiseksi korkeimman rakennuksen, Willis Towerin, näköalatasanteelta.

Jazz ja Blues ovat Chicagolle sama asia kuin vapaudenpatsas New Yorkille: kävijän pakollinen kokemus. New Orleansin ohella Chicago on USA:n tärkeimpiä jazz- ja blueskaupunkeja. Green Mill on Chicagon tunnetuin jazzklubi, joka aikoinaan toimi mafiosojen pelipaikkana.

Ilmarata, 'El', on julkisista kulkuvälineistä kätevin tapa tutustua kaupunkiin, se on myös halvempi kuin taksi. Trendikkäintä Chicagoa edustaa Logan Square. Alueen rakastetuin kulttuurikohde on satavuotias elokuvateatteri Logan Theatre. Myös kaupungin paras cocktailbaari Whistler löytyy täältä.

Millenium Parkissa järjestetään kesäisin ilmaiskonsertteja lähes joka ilta. Puisto on loistava piknik-kohde. The Cloud Gate, lempinimeltään The Bean, kuuluu kaupungin top nähtävyyksiin -veistoksen pinnasta heijastuvat pilvenpiirtäjät ja taivas surrealistisina muotoina.

Kasettisoittimia ja viskiä

Longman & Eagle on hinta-laatusuhteeltaan Chicagon paras hotelli. Boutique- hotelli on sisustettu designhuonekaluilla ja vintage-esineillä. Tunnelmaa luovat eteeriset öljyt sekä vaihtuvat nykytaiteen teokset. Minibaarin sijasta tarjolla on eväskori, josta löytyy mm. viskiä ja suklaata. Hotelli on rakennettu vanhaan teollisuuskiinteistöön kulttuuriväen omaksumalla Logan Squarella.

Halvat lennot Chicagoon, USA

Kun haluat löytää halvat lennot Chicagoon, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta. Helsingistä pääsee Finnairin suoralla koneella Chicagoon 13.6. - 17.10. - lentopäivät ma, to ja la. Suoran lennon hinta pyörii 700 euron menopaluuhinnassa. Luonnollisestihan Chicagoon pääsee monella eri lentoyhtiöllä, yhdellä koneenvaihdolla, esim. Lufthansan, KLM:n, British Airwaysin tai American Airlinesin siivin ja halvimmillaan jopa 500 euron hintaan. Vertaa Chicagon lentohinnat Poptravlin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Chicago, USA:n valuutta

USA:ssa on US Dollari käytössä - kurssi vaihtelee päivittäin. $1, $5, $10, $20 ja $50 seteleitä näkee paljon. $100 seteleitä ei ehkä oteta vastaan kaikkialla. Setelit ovat kaikki saman kokoisia ja värisiä joten turistit sekoittavat ne usein.

Yleisiä kolikoita ovat quarter (25 senttiä), dime (10 senttiä), nickel (5 senttiä) ja penny (1 sentti).

Luottokortilla voi maksaa lähestulkoon kaikkialla. Yleisesti Amerikassa luottokortilla maksaminen on yleisempää kuin käteisellä maksaminen. Pankkikortilla voi yleensä nostaa rahaa automaatista, muttei maksaa ravintolassa tai kaupassa. Käteisen nostaminen pankkiautomaatista maksaa yleensä nostokohtaisesti 1,5-3 dollaria. Omasta pankista kannattaa tarkistaa ennen matkaa, että kortit varmasti toimivat ulkomailla. Joskus pankki- ja luottokortti pitää valtuuttaa erikseen, jotta sitä voi käyttää Euroopan ulkopuolella.

Chicago sää

Sään puolesta paras aika vierailla Chicagossa on syyskuu, jolloin sää on aurinkoinen, mutta päivät eivät enää niin kuumia. Kesäaikaan Chicagossa oleskeleva saa tottua kuumaan ja kosteaan säähän. Kesäkuukausien ajan lämpötila kohoaa 25 tai 30 lämpäasteen tietämille. Ilmastoidut kauppakeskukset, ravintolat ja hotellit ovat kovaa huutoa tuolloin.

Chicago nähtävyydet

1. Sears Tower -pilvenpiirtäjä on Pohjois-Amerikan korkein rakennus. Pilvenpiirtäjä valmistui vuonna 1973 ja oli tuolloin maailman korkein rakennus. Tällä hetkellä Sears Tower on neljänneksi korkein rakennus maailmassa.

2. Navy Pier on lähes kilometrin pituinen suuri aallonmurtaja tai satamalaituri Michiganjärven rannalla. Laituri on suunniteltu laivaliikennettä varten ja se toimii myös suosittuna viihdekeskuksena. Navy Pier Headhouse sijaitsee laiturin länsipuolella, ja se toimii nykyään lasten museona. Toisessa päässä on Auditorium, kaunis rakennus, jossa järjestetään tanssijuhlia.

3. Frank Lloyd Wrightin Frederick C. Robielle suunnittelema Robie House on arkkitehdin viimeinen preeriakauden aikainen taidonnäyte. Talo on yksi tärkeimmistä rakennuksista amerikkalaisen arkkitehtuurin historiassa, ja se mullisti arkkitehtuurin valmistumisensa jälkeen vuonna 1910. Vielä nykyarkkitehtuurin valossakin Robie House on mestariluomus.

Chicagon virallinen matkailusivu
www.discoveramerica.com/chicago

Amsterdam kartta

Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Chicago, IL

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter