Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Atlanta, GA

Atlanta, GA - Yhdysvallat (USA)

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Atlanta, Yhdysvallat

Atlanta kartta
Atlanta, Yhdysvallat valuutta
Atlanta sää
Atlanta nähtävyydet

Yhdysvaltain eteläosassa sijaitsevan Georgian osavaltion pääkaupunki tunnettiin nimellä Marthasville vuoteen 1847, nykyisin Atlanta tunnetaan parhaiten vuoden 1996 olympiakaupunkina.

Maailman vilkkaimman lentokentän kaupunki on myös CNN uutiskanavan, Coca-Colan pääkonttorin sekä uudistetun Coca-Cola museon kotipaikka. Ensimmäinen lasillinen tätä hiilihapotettua makusiirappijuomaa myytiin viiden centin hintaan toukokuun 8. päivä 1886 juuri Atlantassa, joten on luonnollista, että Coca-Cola museomaailma sijaitsee juuri Centennial eli Olympiapuiston laidalla tässä kaupungissa.

Atlantan nähtavyydet

Atlantassa nähtävyyksiä ovat muun muassa High Museum of Art taidemuseo, luonnontieteen museo Fernbank Museum of Natural History sekä Georgia Aquarium, joka avasi virallisesti ovensa yleisölle marraskuussa 2005. Atlantan Georgia Aquarim on maailman suurin akvaariotalo ja se kertoo vedenalaisen maailman tarinaa yli kuudellakymmenellä näyttelyllä, joista jokainen on suunniteltu inspiroimaan, viihdyttämään ja olemaan myös opettavainen kokemus. Akvaariot kylmistä vesistä aina jokiin ja trooppisiin sukeltajiin tarjoavat vanhoja tuttuja sekä oudompia ilmestyksiä vierailijan ihmeteltäväksi.

Halvat lennot Atlanta

Atlantan eläintarha levittäytyy 16 hehtaarin alueelle, siellä majailee yli 1000 eläintä sekä tarhan tunnetuimmat asukit eli gorillat ? tämä on ehdoton vierailun paikka muun muassa lapsiperheille. Tämä Atlantan vanhin sivistyksellinen nähtävyys sai alkunsa vuonna 1889, kun kiertävä sirkus saapui kaupunkiin ikinä sieltä poistumatta taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Liikemies George Valentine Gress lunasti sirkuksen eläimet häkeissään pakkohuutokaupasta itselleen ja lahjoitti ne kaupungille. Siten avautui vielä samana vuonna Atlantan eläintarha, jonka ensimmäiset asukit olivat jaguaari, hyeena, mustakarhu, pesukarhu, meksikolainen karjusika, hirvi, gaselli, naarasleijonat, puumat, kamelit sekä erilaisia käärmeitä.

Atlantan SciTrek tiede- ja teknologiamuseo "katso-ja-kosketa" seikkailuineen tai Six Flags huvipuisto verrattoman vuoristoradan kyydissä ovat viihdettä parhaimmasta päästä. Huvipuistossa voi kokea esimerkiksi Batman seikkailun Gotham Cityn maanalaisissa tunneleissa, tuntea 4G voimat ja 80 km/h vauhti vaunukyydin viedessä Lepakkoluolasta pakoon jälleen ihmisten ilmoille.

Liikkuminen Atlantassa

Atlantassa on erittäin kattava metro- juna ja bussiverkosto. Sillä pääsee minne vaan ja erittäin kätevästi. Atlantan julkisen juna-metro-bussiliikenteen nimi on MARTA (Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority) ja sillä on yli 91 linja-autoreittiä ja 38 juna-asemaa ja se on toiminnassa vuoden jokaisena päivänä.

Halvat lennot Atlantaan, Yhdysvallat

Atlanta lennot Kun haluat löytää halvat lennot Atlantaan, aloita etsiminen Poptravelin hintavertailusta. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta.

Suomesta saa lennot Atlantaan monella eri lentoyhtiövaihtoehdolla. Lufthansan, KLM:n, British Airwaysin, United Airlines ja monet muut lentoyhtiöt tarjoavat lentoja Atlantaan kohtuuhintaan yhdellä koneenvaihdolla. Vertaa Atlantan lentohinnat Poptravlin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Atlanta, USA:n valuutta

USA:ssa on US Dollari käytössä - kurssi vaihtelee päivittäin. $1, $5, $10, $20 ja $50 seteleitä näkee paljon. $100 seteleitä ei ehkä oteta vastaan kaikkialla. Setelit ovat kaikki saman kokoisia ja värisiä joten turistit sekoittavat ne usein.

Yleisiä kolikoita ovat quarter (25 senttiä), dime (10 senttiä), nickel (5 senttiä) ja penny (1 sentti).

Luottokortilla voi maksaa lähestulkoon kaikkialla. Yleisesti Amerikassa luottokortilla maksaminen on yleisempää kuin käteisellä maksaminen. Pankkikortilla voi yleensä nostaa rahaa automaatista, muttei maksaa ravintolassa tai kaupassa. Käteisen nostaminen pankkiautomaatista maksaa yleensä nostokohtaisesti 1,5-3 dollaria. Omasta pankista kannattaa tarkistaa ennen matkaa, että kortit varmasti toimivat ulkomailla. Joskus pankki- ja luottokortti pitää valtuuttaa erikseen, jotta sitä voi käyttää Euroopan ulkopuolella.

Atlantan sää

Atlanta sijaitsee Floridan osavaltion pohjoispuolella, joten odotettavissa on enimmäkseen lämmintä ilmastoa sekä ajoittaisia hurrikaanivaroituksia. Loppukesästä Atlantaan tiensä löytävät hurrikaanit ovat yleensä voimakkuudeltaan heikkoja, ja hurrikaanivaara tarkoittaa usein vain voimakkaampaa tuulta sekä sateita.

Atlanta sijaitsee noin 400m korkeudessa merenpinnasta, joten ilmasto on ympäristöseutuihin nähden hieman viileämpi. Heinä-elokuussa lämpöasteet nousevat kuitenkin usein pitkälti yli 30 asteen, ja ilmaston kosteus saa lämmön tuntumaan melko tukahduttavalta.

Talvet Atlantassa ovat viileitä ja ajoittain sataa myös lunta. Joulukuusta maaliskuuhun lämpötila sahaa nollan ja 10 asteen välissä.

Tilastollisesti parhaat ajat vierailla Atlantassa ovat kevät ja syksy. Huhtikuusta kesäkuuhun sekä syyskuu ja lokakuu ovat miellyttävää aikaa kaupunkilomalle, jolloin ilmasto on raikkaimmillaan ja kaupungin monet aktiviteetit eivät jää äärimmäisten sääolosuhteiden jalkoihin.

Atlanta kartta

Matkakohteet > Yhdysvallat (USA) > Atlanta, GA

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter