Suomalaista palvelua
Unkari hu - Valtion lippu

Matkakohteet > Unkari

Unkari - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA UNKARI

Unkari kohdeopas
Lennot Unkari
Valuutta Unkari
Sää Unkari
Kartta Unkari

Unkari tarjoaa matkailijalle monenlaista nähtävää: Suhteellisen matala vuoristo luoteessa, suuri tasanko idässä, paljon eriluonteisia jokia ja järviä -mukaan lukien Keski-Euroopan suurin järvi Balaton- sekä paljon kauniita, pieniä kyliä ja ihania kaupunkeja, mukaanlukien Budapest jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Unkarin loistava sijainti keskellä Eurooppaa ja värikäs kulttuuri tekee maasta loistavan matkakohteen.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Budapest, Unkari 75,98 € - klikkaa tästä!

Unkaria voi hyvällä syyllä pitää yhtenä Keski-Euroopan helmistä, jossa itäiset perinteet ja länsimainen elämäntapa kohtaavat toisensa. Suomalaiselle hintataso maassa on edelleen edullinen, ja etenkin kesäaikaan Unkari on elämyksellinen matkakohde. Keskeisen sijaintinsa vuoksi Unkari on omaksunut paljon vaikutteita eri puolilta Eurooppaa.

Unkari sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, ja maasta löytyy myös upeaa historiallista arkkitehtuuria. Etenkin tunnelmallinen pääkaupunki Budapest on kuuluisa arkkitehtuuristaan ja kulttuuristaan. Budapestin keskusta lukeutuu Unescon maailmanperintölistalle, ja kaupunki sopii rauhallisen tunnelmansa ansiosta hyvin kiireettömän loman viettoon.

Unkarin maaseutumaisemaa hallitsevat ruohoarot eli pustat. Vaikuttavimpiin matkakohteisiin lukeutuvat muun muassa Keski-Euroopan suurin järvi Balaton sekä Fertonin ja Horthhobagy Pusztan kansallispuistot, jotka ovat myös Unescon maailmanperintökohteita. Balaton on yksi Unkarin suosituimmista matkakohteista. Järven ympäristö sopii hyvin tukikohdaksi maaseutumatkailulle. Alueen kylissä on runsaasti majoitusta saatavilla.

Unkarissa on vahva ja omintakeinen ruokakulttuuri, joka on jättänyt jälkensä ympäröiville alueille. Paprikalla maustettu gulassi tunnetaan ympäri Keski- ja Itä-Eurooppaa, mutta mausteita suosivalla unkarilaisella keittiöllä on myös paljon muuta annettavaa. Unkarissa makumatkalle vievät esimerkiksi erinomaiset paikalliset kalakeitot sekä monet liharuoat, kuten paprikakana ja haudutettu hanhenmaksa. Aterian päätteeksi on tapana nauttia ohukaisia, joita on tarjolla monenmoista sorttia. Ruokaisilla täytteillä ohukaiset sopivat myös pääruoaksi.

Unkari - Budapest matkavinkit

Unkari kohdeopas

Tonavan varrella sijaitseva Unkarin pääkaupunki Budapest on kuin heijastuskuva vanhojen aikojen Euroopasta. Budapestin kenties kuuluisinta antia ovat kylpylät, joita kaupungissa on useita. Tunnetuimmat ovat Gellért ja Szechenyi, jotka ovat hyviä paikkoja rentoutumiseen. Kylpylöitä löytyy myös Tonavan keskellä sijaitsevalta Margitinsaarelta, joka nykyisin toimii ikään kuin Budapestin keskuspuistona. Yhtä lailla paikalliset kuin turistit tulevat saaren luontoon rentoutumaan. Kylpyläkulttuurin ohella Budapestissä on vilkas kulttuurielämä. Etenkin musiikkia on paljon tarjolla. Kesäiltaisin hieno kokemus on ulkoilmateatterin oopperaesitys, eikä kevyen livemusiikin tarjonnasta baareissa ja klubeilla ole puutetta.

Budapestin ohella Unkarin tärkein matkailualue on Balaton, maan ja samalla koko Keski-Euroopan suurin järvi. Kauniiden vuorenrinteiden ympäröimä Balaton on ollut jo pitkään suosittu turistialue hiekkarantojensa, leudon mikroilmastonsa, kuumien lähteidensä ja puhtaan, opaalinvärisen vetensä ansiosta. Balaton on melko matala järvi, ja uimakausi kestää toukokuun alusta aina syyskuun puoliväliin asti. Kesäisin järvellä voi uimisen lisäksi purjehtia, surffata ja urheilukalastaa. Talvisin järvi usein jäätyy, ja tällöin sen pinnalla voi luistella tai kokeilla jääpurjehdusta.

Eger on Pécsin tapaan historiallinen kaupunki, joka on kokenut vauhdikkaan historian. Eger on kylpyläkaupunkina suosittu rentoutumispaikka. Lisäksi Eger on hyvä tukikohta luonnossa viihtyville aktiivilomailijoille: kaupungin itäpuolella sijaitseva Bükkin luonnonpuisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet muun muassa patikointiin, ratsastukseen ja maastopyöräilyyn. Eger on myös tunnettu viinitarhoistaan, ja Egri Bikaver eli härän veri on kaupungin nimikkoviini.

Unkari - Balaton matkavinkit

Lennot Unkari

Lennot Unkariin saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Suomesta on hyvät lentoyhteydet Unkariin. Helsinki-Budapest väliä lentävät viikottain Finnair sekä Unkarin lentoyhtiö Malev. Lentoaika on noin kaksi ja puoli tuntia. Lentojen hinnat Budapestiin vaihtelevat 100 euron molemmin puolin. Edullisesti Budapestiin pääsee lentämään Turusta Wizzairin siivillä. Halpalentoyhtiöiden tapaan lentojen hinnat vaihtelevat paljon muun muassa ostoajankohdasta riippuen.

Budapestin lentokenttä sijaitsee vajaan 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentokentältä pääsee keskustaan vaivattomasti lentokentän minibussilla. Edullisempi tapa on käyttää bussin ja metron yhdistelmää.

Puolan lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja. Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Budapestiin.

Sää Puola

Unkarissa vallitsee kuiva mannerilmasto. Lämpimät kesät ja melko kylmät talvet. Suomeen verrattuna kevät ja syksy ovat lämpimämpiä ja hellepäiviä on kesäisin enemmän, kun taas talvella sää on samankaltainen. Eniten sataa kesäisin ja syksyisin, mutta sademäärät vähenevät sitä mukaa, mitä idemmäksi mennään.

Kartta Unkari

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter