Suomalaista palvelua
Tshekki cz - Valtion lippu

Matkakohteet > Tshekki

Tshekki - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA TSEKKI

Tsekki Kohedeopas
Lennot Tsekki
Valuutta Tsekki
Sää Tsekki
Kartta Tsekki

Praha ja olut ovat Tsekkien tyypillisintä antia matkailijalle. Näiden lisäksi Tsekkiin kannattaa tulla myös kylpylä- tai talvilomalle. Pienehköstä koostaan huolimatta Tsekki tarjoaa paljon erilaisia lomanviettomahdollisuuksia. Useimmille matkailijoille Tsekki onkin yhtä kuin Praha, mutta maasta löytyy myös monia muita kiinnostavia vierailukohteita. Talvimatkailijoille löytyy lukuisia hiihtokeskuksia, luontomatkailijoille hienoja patikointi- ja vaellusreittejä ja nautiskelijoille on tarjolla muun maussa rentouttavia kylpylöitä.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Praha, Tsekki 110,48 € - klikkaa tästä!

Perinteinen tsekkiläinen ruoka on tuhtia, rasvaista ja siten täyttävää, mutta erittäin maukasta. Hintataso on edullinen. Matkan aikana kannattaa maistaa herkullisia keittoja. Jälkiruuista kokeilun arvoisia ovat ainakin omenastruudeli ja letut, joiden lisukkeena on esimerkiksi hedelmiä tai jäätelöä. Katukojuista voi napata mukaansa bramborák-perunapannukakkuja tai paistettua makkaraa. Palanpainikkeeksi tarjoillaan luonnollisesti paikallista olutta.

Tshekki - Praha matkavinkit

Tsekki kohdeopas

Praha on Tsekin ylivoimaisesti suosituin matkailukohde ja suurin osa maassa vierailevista turisteista ainakin pistäytyy kaupungissa. Prahassa kannattaakin suunnata keskustan ulkopuolelle, josta löytyy aidompaa ja usein myös mielenkiintoisempaa nähtävää. Prahan tunnetuimmat nähtävyydet ovat Kaarlen silta, vanha kaupunki ja sen lukuisat historialliset rakennukset sekä astronominen kello, Prahan linna sekä monet upeat kirkot ja puutarhat.

Kutná Hora ja luukirkko, Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Kutná Horan kaupunki sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Prahasta ja sinne on kätevää tehdä päiväretki pääkaupungista. Kaivostoiminnalla alun perin vaurastunut satoja vuosia vanha kaupunki on kuuluisa etenkin Sedlicen luukirkosta, jonka sisustuksessa on käytetty kymmenien tuhansien ihmisten luita. Myös goottilainen Pyhän Barbaran katedraali on suosittu vierailukohde.

Tsekeistä löytyy runsaasti kylpylöitä, joissa voi unohtaa arjen ja keskittyä pulikoimaan mineraalipitoisissa vesissä ja mutakylvyissä sekä nauttia rentouttavista hoidoista. Karlovy Varyn, Frantiskovy Láznen ja Mariánske Láznen kylpylöiden muodostama kolmio on erityisen tunnettu ja suosittu. Kylpylöiden ohella kannattaa tutustua myös Tsekkien kauniiseen luontoon patikoiden tai esimerkiksi pyöräillen

Tshekki matkavinkit

Lennot T?ekki

Lennot Tshekkiin saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Suomesta on useita suoria sekä välilaskullisia lentoja Prahaan. Lentoja saa hyvinkin halvalla, 100 euron molemmin puolin.

Tsekin lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja. Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Prahaan.

Sää Tsekki

Tsekeissä on Manner-Euroopalle tyypillinen ilmasto, jossa kesät ovat lämpimiä, mutta eivät kuumia ja talvet kylmiä. Talvisin maassa sataa lunta runsaasti.

Kartta T?ekki

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter