Suomalaista palvelua
Tanska dk - Valtion lippu

Matkakohteet > Tanska

Tanska - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA TANSKA

Tanska kohdeopas
Lennot Tanska
Valuutta Tanska
Sää Tanska
Kartta Tanska

Monipuolinen Tanska on perheiden suosima lomakohde. Lapsiystävällinen Tanska on merellinen Pohjoismaa, jonka tuhansia kilometrejä pitkää rantaviivaa värittävät kauniit rannikkomaisemat sekä eläväiset pikkukaupungit. Pienestä koostaan huolimatta Tanskasta löytyy jokaiselle jotakin: Kööpenhamina ja Århus ovat urbaaneja kaupunkilomakohteita ja perheen pienimmät innostuvat Billundissa sijaitsevasta Legolandista.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Kööpenhamina, Tanska 81,90 € - klikkaa tästä!

Kööpenhaminan, sekä muiden kaupunkien, ohella Tanska tarjoaa monenlaisia ihastuttavia pikkukaupunkeja, maaseutua, viikinkitarinoita, historiallisia kirkkoja, linnoituksia ja monumentteja sekä rannikkomaisemia, jotka vaihtelevat pitkistä hiekkarannoista kauniisiin lahdenpoukamiin ja vuonoihin.

Tanska on monesti tituleerattu onnelliseksi maaksi ja se myös näkyy ihmisten arjessa. Vieraanvaraisuus ja ystävällisyys ovat piirteitä, joita Tanskaan matkaava taatusti tulee kohtaamaan päivittäin. Tanskassa kulttuuri ja design kukoistavat varsin selvästi. Kirjailija H.C. Andersen ja elokuvaohjaaja Lars Von Trier ovat vain murto-osa kuuluisista tanskalaisista, joista maan kansalaiset ovat hyvin ylpeitä.

Tanskalainen design on suorastaan saavuttanut legendaarisen aseman ja Tanskassa sitä näkeekin ympäriinsä. Kulttuurin lisäksi Tanska on kuuluisa voileivistään. Siksi aito tanskalainen smørrebrød täytyy kokea ainakin kerran. Voileivästä on nykyään olemassa useita eri versioita, vaikka kaikissa periaate onkin sama. Voileivän löytää helposti mistä tahansa päin Tanskaa.

Tanska - Kööpenhamina matkavinkit

Tanska kohdeopas

Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina on aina ollut Pohjoismaiden eksoottisin ja erikoisin vierailuipaikka, jossa vierailija pääsee nauttimaan Pohjolan kuin läntisenkin Euroopan parhaista puolista. Vehreä kaupunki on Tanskassa matkailijan tärkein kohde, jossa riittää tehtävää ja nähtävää. Pieni Merenneito -patsas on nähtävyyksistä tunnetuin, mutta kaupungista saa myös hurjasti irti ilman nähtävyyskierrosta. Kööpenhaminassa sijaitsee myös Phjois-Euroopan paras huvipuisto, Tivoli. Huvipuisto on auki puolille öin, ja sopii hyvin myös aikuisten illanviettopaikaksi baareineen ja ravintoloineen.

Billundissa sijaitseva Legoland on koko maan suosituin turistikohde, jossa vierailee vuosittain lähen kaksi miljoonaa kävijää. Alueelta löytyy erilaisia legoista rakennettuja maailmoja, huvipuistolaitteita ja kaikkea, mitä perheen pienimmät voivat kaivata.

Århus on Tanskan toiseksi suurin kaupunki. Se on nopeasti kasvava ja usbaani kaupunki, jonka ilmapiiri on nuorekas ja tyylikäs. Viikingit perustivat kaupungin yli 1200 vuotta sitten. Vanhankaupungin ulkoilmamuseossa pääsee kokemaan, miltä työnteko ja asuminen ennen vanhaan tuntui. Vanhankaupungin lisäksi matkailija löytää Århusista useita mielenkiintoisia museoita, joista tunnetuin on Aros-taidemuseo, jonka huipulla matkailija voi katsella taideteoksen lävitse eri sateenkaaren väreissä hehkuvaa Århusia.

Roskilde on Århusin tapaan yksi Tanskan vanhimmista kaupungeista. Historiallinen tunnelma havisee erityisesti kapungin esihistoriallisten monumenttien juurella. Pakollisena nähtävyytenä Roskildessä voidaan sanoa ainakin Roskilden katedraalia, jonne suurin osa Tanskan kuningattarista ja kuninkaista on haudattu. Nykyisin Roskilden kaupunki tunnetaan parhaiten legendaarisesta jokakesäisestä musiikkifestivaalista. Roskilde Festival houkuttelee kaupunkiin vuosittain lähemmäs satatuhatta musiikin ystävää ja monia maailmanluokan tähtiä.

Tanska matkavinkit

Lennot Tanska

Lennot Tanskaan saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Useat lentoyhtiöt lentävät suoraan Helsingistä Kööpenhaminaan, jolloin matka-aika on vain puolitoista tuntia. Lentoja löytää usein halvalla Helsinki - Kööpenhamina välille. Parhaimmillaan lentoja nappaa 60-80 eurolla.

Tanskan lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Kööpenhaminaan.

Sää Tanska

Tanskassa on tyypillinen pohjoismaalaisille tuttu ilmasto, mutta koska se on eteläisin Pohjoismaa, on se aavistuksen muita lämpimämpi. Talvet ovat melko viileitä, mutta kuitenkin leutoja. Kesällä sää vaihtelee enemmän. Keäsisin voi päästä kunnon hellelukemiin, vaikka Tanskassa harvemmin onkaan aivan liian kuuma, sillä maassa tuulee riittävästi. Huhti-lokakuu on parasta aikaa matkustaa Tanskaan. Eniten turisteja maassa on kesällä.

Kartta Tanska

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter