Suomalaista palvelua
Sveitsi ch - Valtion lippu

Matkakohteet > Sveitsi

Sveitsi - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA SVEITSI

Sveitsi kohdeopas
Lennot Sveitsi
Valuutta Sveitsi
Sää Sveitsi
Kartta Sveitsi

Sveitsi tunnetaan rikkaana ja puolueettomana korkean elintason maana. Alppiaurinko ja upeat vuoristomaiset - Sveitsissä matkailijan aika ei käy pitkäksi. Tämä pieni ja yllättävä maa on monipuolinen lomakohde. Alppien lisäksi Sveitsi tarjoaa muun muassa mielenkiintoisia kaupunkikohteita ja paljon tekemistä aktiivilomailijalle.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Zurich, Sveitsi 139,06 € - klikkaa tästä!

Alppien sylissä sijaitseva maa on ehkä kooltaan pieni, mutta alueelle on kerääntynyt harvinaisen paljon rikkauksia niin luonnon kuin varallisuudenkin muodossa. Vuoristojen, metsien, järvien ja laaksojen muodostama maisemakokonaisuus on suoraan kuin satukirjasta. Sveitsi tarjoaa oivat mahdollisuudet erilaisiin aktiivilomiin. Kesäisin patikointi ja pyöräily ovat suosittuja, talvella alppilajit ja hiihto tuovat maahan lukuisia turisteja. Sveitsin hiihtokeskukset, kuten St. Moritz, Verbier, Zermatt, Engelberg ja Davos, ovatkin maailmankuuluja.

Zürich ja Geneve sopivat erinomaisesti kaupunkilomailuun. Myös Basel, Luzern ja Lausanne ovat kiehtovia kaupunkikohteita. Kaikista löytyy hyviä ostosmahdollisuuksia ja mielenkiintoista kulttuuritarjontaa. Sveitsiläinen fondue, juustot ja suklaa tunnetaan laajalti. Ruokakulttuuri on muutenkin mielenkiintoinen sekoitus naapurimaiden parhaimmistosta terästettynä omilla sveitsiläisillä erikoisuuksilla.

Sveitsissä on neljä virallista kieltä: saksa, ranska, italia ja retoromaani. Maan länsiosissa ranska on vallitseva kieli, keski- ja itäosissa puhutaan yleisimmin saksaa, etelässä italiaa ja maan kaakkoisosissa on pieni vähemmistö retoromaania puhuvia. Englannilla pärjää varsin hyvin lähes kaikkialla, vaikka saksan tai ranskan taidosta on usein hyötyä. Sveitsiläisten suhtautuminen useiden kielten käyttämiseen on hyvin mutkatonta.

Sveitsi matkavinkit

Sveitsi kohdeopas

Sveitsin suurin kaupunki Zurich sijaitsee lähellä maan pohjoisosassa lähellä Saksan rajaa. Vastoin monen luuloa Zurich ei ole Sveitsin pääkaupunki, vaan maan hallinnollinen keskus on paljon pienempi pääkaupunki Bern. Matkailijalle Zürich tarjoaa etenkin erinomaisia ostosmahdollisuuksia, hyviä ravintoloita, baareja ja kahviloita, puistoja sekä kaunista arkkitehtuuria. Zürichistä löytyvät Sveitsin tärkeimmät museot ja kaupungin ostoskatu Bahnhofstrasse on maailmankuulu. Kaupungin kotijärvi Zürichjärvi tarjoaa kesäisin hienoja rantamaisemia ja virkistysalueita aivan keskustan kupeessa.

Geneve sijaitsee lähellä Ranskan rajaa Geneve-järven rannalla. Geneven valtteja ovat erinomaiset ostosmahdollisuudet, huippuluokan ravintolat ja vilkas kulttuuritarjonta. Geneve on kohtuullisen pieni kaupunki, joten Geneven lomaan kannattaa yhdistää myös vierailu jossain Geneve-järven ympäristössä sijaitsevista pikkukaupungeista ja kylistä, sillä niissä pääset aistimaan Sveitsin ranskankielisen osan todellista tunnelmaa

Sveitsissä täytyy käydä tutustumassa autenttisiin vuoristokyliin. Jokaisella vuorella ja laaksolla on oma persoonansa, oma historiansa ja omat perinteensä. Tutustu esimerkiksi Haslitalin sympaattiseen Meiringeniin, joka pitää yllä Sherlock Holmesin tarinaa tai vieraile Baselin lähellä Dornachissa, jonne Steiner-liikkeen perustaja on rakentanut hämmätyttävän Goethenaum-keskuksen.

Sveitsi matkavinkit

Lennot Sveitsi

Lennot Sveitsiin saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Zurichin ja Geneven lentokentät ovat Sveitsin pääasialliset kansainväliset kentät, joille on suoria lentoja myös Suomesta. Lentojen hinnat vaihtelevat noin 220-350 euron välillä. Helsinki - Zurich väliä lentää suorilla lennoilla sekä Finnair että Swiss.

Sveitsiin lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja. Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Zurichiin.

Sää Sveitsi

Sveitsin sää on vaihtele ja sääolosuhteet saattavat vaihdella paljonkin maan eri osissa. Vuoristossa on luonnollisesti kylmä ja lunta, mutta eteläosissa ilmasto voi olla jopa välimerellinen. Kesällä lämpötila vaihtelee yleensä hieman alle +20 asteesta lähelle +30 astetta. Talvella voi olla pakkasta. Sateita tulee eniten kesällä. Monipuolisesta ilmastostaan johtuen Sveitsi onkin erinomainen lomakohde ympäri vuoden. Talven hiihtorinteet vaihtuvat kesällä patikointipolkuihin.

Kartta Sveitsi

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter