Suomalaista palvelua

Matkakohteet > Suomi > Maarianhamina

Maarianhamina - Suomi

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiMaarianhaminama 24.6.2019to 27.6.201910 pv sitten158,95 €158,95 €Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL MHQ 24.6.19 27.6.19158,95 € 158,95 €
haku: 10 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Maarianhamina, Ahvenanmaa

Ahvenanmaa kartta
Maarianhamina, Ahvenanmaa valuutta
Maarianhamina, Ahvenanmaa sää
Ahvenanmaa nähtävyydet

maarianhamina Maarianhamina on Ahvenanmaan ainoa kaupunki, näin ollen myös sen pääkaupunki. Täällä asuu noin 11 000 asukasta eli lähes puolet Ahvenanmaan asukkaista. Vaikka Ahvenanmaa onkin (autonominen) osa Suomea, ruotsi on puhutuin kieli koko saariryhmässä. Ruotsin osaaminen ei ole välttämätöntä, sillä useissa ravintoloissa, kaupoissa ja hotelleissa puhutaan myös suomea.

Lentokoneella Maarianhaminaan voi lentää Suomesta tai Ruotsista. Lentokenttä sijaitsee 3 km päässä kaupungista, eikä sieltä ole bussiyhteyttä keskustaan, vaan täytyy käyttää taksia.

Liikkuminen Maarianhaminassa

Maarianhamina on melko pieni kaupunki, joten välimatkat voi taittaa nopeasti jalan. Polkupyörällä liikkuminen on suhteellisten pienten liikennemäärien ja lyhyiden lähimatkojen (Maarianhaminan pohjoisosien ostosalueelta kaupungin eteläkärkeen on matkaa 6 km) ansiosta helppoa ja nopeaa.

Autolla liikkuminen on mahdollista, mutta parkkipaikan löytäminen on suhteellisen vaikeaa ja välimatkat ovat lyhyitä. Bussillla "Röde Orm" matkustaminen on Maarianhaminassa ilmaista. Maarianhaminassa on neljä bussilinjaa. Vuoroväli on arkisin yleensä 30 minuuttia, kesäisin ja lauantaisin yksi tunti. Sunnuntaina ei ole bussiliikennettä.

Nähtävää ja tekemistä

Ahvenanmaalla on mielenkiintoisia museoita kuten merenkulkumuseo ja Pommern- museolaiva 1900-luvulta. Tunnetun Ålandsparken -huvipuiston toiminta on lakkautettu.

Maarianhaminan ostoskatu on Torggatan. Aukioloajat ovat samat kuin missä tahansa muualla Suomessa. Kaupungissa on vain viisi pankkiautomaattia, mutta suurimmassa osassa liikkeistä kelpaa myös Visa ja MasterCard. Kaupungin hintataso on 30% muuta Suomea kalliimpi, mutta valikoimat saattavat olla silti heikompia.

Maarianhamina, Ahvenanmaa valuutta

Ahvenanmaan valuuta on euro.

Maarianhamina, Ahvenanmaa sää

Ahvenanmaalla karut kalliorannat ja rehevät rantalehdot vaihtelevat. Meren läheisyydestä johtuen ilmasto on leudompi kuin Manner-Suomessa.

Eniten aurinkotunteja koko Pohjolassa, leuto meri-ilmasto ja lukemattomat pienet saaret tekevät Ahvenanmaan luonnosta monimuotoisen löytöretkikohteen, johon voi tutustua veneellä, kajakilla, polkupyörällä, moottoripyörällä, autolla, jalkaisin ja zoom-pyörätuolilla liikkuen. Saarelta löytyy aina aurinkoinen puoli, olipa majoituspaikkasi missä ja millainen tahansa. Horisontissa voi nähdä sekä aamu- että iltaruskon.

Ahvenanmaa nähtävyydet

1. Kastelholm-linna, joka on peräisin 1500-luvulta ja sijaitsee keskellä Manner-Ahvenanmaata. Kustaa Vaasa rakennutti linnan Ahvenanmaan kuuluessa Ruotsiin. Linna sijaitsi strategisesti valtakunnan poikki kulkeneen itä-länsi-kulkureitin varrella.

2. Luostarikellari/Fransiskaaniluostarin rauniot, Hamnö, Kökar ? alue on aina avoinna.

3. Borgbodan muinaismuistoalue ja Idan tupa, Saltvik ? alue on aina avoinna.

Lähde: Wikitravel. Alkuperäistä tekstiä on muokattu.

Lisätietoja Maarianhaminasta:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Maarianhaminasta
- Ahvenanmaan virallinen turisti-infosivusto
- Wikipedian artikkeli Maarianhaminasta

Ahvenanmaa kartta

Matkakohteet > Suomi > Maarianhamina

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter