Suomalaista palvelua
Suomi fi - Valtion lippu

Matkakohteet > Suomi

Suomi - Matkakohteet

KOHDETIETOA SUOMESTA

Suomi kohdeopas
Lennot Suomi
Valuutta Suomi
Sää Suomi
Kartta Suomi

Suomi on kiinnostava matkakohde läpi vuoden: kesäisin kotimaan luonto sekä suomalaiset kaupungit antavat matkailijoille parastaan, syksyllä ruska värjää kohteet upeilla väreillä, talvella matkailukausi on kiihkeimmillään maan pohjoisosissa ja keväällä koko maa puhkeaa kukkaan. Kansainvälisesti Suomi tunnetaan erityisesti kauniista luonnostaan eikä ihme, sillä pohjoisen maan yöttömät kesäyöt, pimeät ja lumiset talvet sekä upeat luontokohteet ihastuttavat paitsi ulkomaalaisia myös meitä suomalaisia.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Kittilä 80 € - klikkaa tästä!

Suomessa matkaileva voi tehdä aktiivisia luontolomia, pitkien etäisyyksien ja hyväkuntoisten teiden mahdollistamia automatkoja, kaupunkilomia sekä kokea myös rantaelämää. Monipuolinen kotimaa tarjoaakin loputtomasti mahdollisuuksia matkailijalle vuodenajasta riippumatta. Maan pääkaupunki Helsinki on Suomen tunnetuimpia matkailukaupunkeja, mutta muita hyviä kaupunkikohteita ovat esimerkiksi Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu ja Rovaniemi.

Parhaan kaupunkilomatunnelman saa tietysti pääkaupungissa Helsingissä, missä useat mielenkiintoiset kaupunginosat, hyvin monipuoliset ravintolat ja mainio kulttuuritarjonta viihdyttävät matkailijoita. Majoitusmahdollisuuksia on runsaasti. Monille tulee yllätyksenä, että esimerkiksi Helsingin keskuspuiston metsät ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä ydinkeskustasta.

Kaupunkien sijaan Suomi on kotimaan rajojen ulkopuolella tunnettu erityisesti luontokohteista, ja Lapin kansallispuistot, kotimaan järvimaisema ja eteläisen Suomen saaristo kiinnostavat myös ulkomailla. Suomen suosituin vaellusreitti, Koillismaalla sijaitseva Karhunkierros esittelee kävijöille kotimaan luontoa parhaimmillaan sillä reitin varrelle sijoittuu upeita vaaroja, mahtavia vesiputouksia ja jännittäviä riippusiltoja.

Helteisen sään sattuessa Suomi on myös melko hyvä rantakohde. Maassa on lukuisia hiekkarantoja, joista tunnetuimmat ovat Porin Yyteri, Helsingin Hietaniemen uimaranta sekä Oulun Nallikari. Esimerkiksi Hanko on tunnettu erityisesti rantakaupunkina, jonka pääsesonki on juuri kesäisin.

Suomi - Helsinki matkavinkit

Suomi kohdeopas

Suomen pääkaupunki Helsinki sopii moneen makuun. Kaupunki hemmottelee matkailijoita hyvien hotellien, loistavien ravintoloiden sekä mainioiden kulttuurimahdollisuuksien muodossa. Helsingin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat keskustassa sijaitseva Helsingin tuomiokirkko, Sibelius-monumentti, Eduskuntatalo, Suomenlinna, Linnanmäen huvipuisto, Stadionin torni sekä lukuisat museot, torit ja puistot. Klassisiin Helsinki-kokemuksiin kuuluvat muun muassa jäätelö Kauppatorilla, riemukas kesäpäivä Linnanmäellä sekä tietysti retki Suomenlinnaan vuodenajasta riippumatta.

Suomen entinen pääkaupunki Turku tarjoaa matkailijoille kaksikielisen kaupungin tunnelmaa, historiallisia kohteita sekä upean saariston. Turun tuomiokirkko, Ruissalo, Turun linna sekä Aurajoen ranta ovat kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Niiden lisäksi myös Turun tuntumassa sijaitseva saaristo sekä tunnelmallinen Naantalin pikkukaupunki ovat suosittuja kohteita Turun-loman aikana. Naantalin Muumimaailma houkuttelee kaupunkiin runsaasti lapsiperheitä.

Tampere on tuttu Särkänniemen huvipuistosta ja Pyynikin näkötornin herkullisista munkeista. Tampere on suosittu matkailukaupunki, jonka valtteja ovat rennon menevä kulttuuri, hyvä palvelutarjonta sekä sopiva Suomen keskiössä. Tampereelle onkin vaivaton matkustaa lähes kaikista Suomen kolkista. Kaupungin suosituimmat nähtävyydet Särkänniemen huvipuisto, Näsinneulan näkötorni ja Pyynikin ulkoilualue kiinnostavat matkailijoita vuodesta toiseen. Kaupunki on myös hyvä shoppailukohde, sillä Tampereen lähistöllä sijaitsee esimerkiksi Suomen suurin ostoskeskus Lempäälän Ideapark.

Rovaniemi on paljon muutakin kuin joulukohde. Lapissa sijaitseva Rovaniemi on erityisen suosittu kohde paitsi suomalaisten myös kansainvälisten matkailijoiden joukossa, ja vaikka talvisesonki tuo kaupunkiin eniten matkailijoita, houkuttaa lappilainen kaupunki myös kesällä. Rovaniemellä onkin mahdollisuus kokea mitä Suomen neljä vuodenaikaa ovat parhaimmillaan. Rovaniemen ykkösnähtävyyksiä ovat Arktikum-museo ja Jätkänkynttilä-silta. Matkailijat piipahtavat mielellään myös keskustassa sijaitsevalla Lordi-aukiolla, kaupungin tärkeimmällä ostoskadulla Kauppakadulla sekä Ounasvaaran rinteillä. Myös Napapiirin raja ja Rovaniemen tuntumassa sijaitsevat luontokohteet ovat suosittuja vierailupaikkoja.

Suomi - Järvet matkavinkit

Lennot Suomi

Lennot kotimaan kohteisiin saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Suorat lennot mm. Helsingistä Ouluun maksavat noin 60 euroa. Lennot Kittilään voi saada myös 80 eurolla, mutta yleensä liput suosittujen hiihtokeskusten lähelle maksavat sesonkina 150 euron molemmin puolin.

Suomen lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki jonne olet matkustamassa, ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Sää Suomi

Suomalaiset kaupungit heräävät aivan omalla tavallaan eloon kesäisin, ja kesäkuukaudet ovatkin parasta matkustusaikaa lähes kaikissa suomalaisissa kaupunkikohteissa. Muina vuodenaikoina matkailijoita kiinnostaa kaupunkien sijaan suomalaiset luontokohteet, erityisesti Lappi vetää vierailijoita talvisin. Paukkupakkaset, kaamos ja muu pohjoisen eksotiikka onkin parhaimmillaan talvikuukausina. Säällä on valtava merkitys suomalaisiin matkakohteisiin, eikä hyvä sää tarkoita suomalaiskohteissa aina hellettä ja auringonpaistetta.

Kartta Suomi

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter