Suomalaista palvelua
Saksa de - Valtion lippu

Matkakohteet > Saksa

Saksa - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA SAKSA

Saksa kohdeopas
Lennot Saksa
Valuutta Saksa
Sää Saksa
Kartta Saksa

Saksa on tunnettu ennen kaikkea autoistaan, oluistaan ja klassisesta musiikistaan. Alppien ansiosta laskettelumahdollisuudet ovat hyvät, ja Bodenseen alue on ihanteellinen kylpylälomailuun. Pohjois-Saksan hiekkarannat, jokilaaksojen idylliset viiniseudut ja etelän vuoristomaisemat tarjoavat mahdollisuuden lomailla luonnonläheisesti ja kokea keskieurooppalaisuutta aidoimmillaan.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Saksa - Berliini 83,64 € - klikkaa tästä!

Kulttuurinnälkäiselle Saksan kaupungeissa on paljon kiehtovaa historiaa ja taidetta, liikunnallinen matkailija löytää monipuolisia aktiivikohteita ja kaupunkilomailija iloitsee loistavista ostosmahdollisuuksista suurissa kaupungeissa.

Saksa on matkakohteena erityisesti autolomailijoiden suosiossa. Autoilu Saksassa on monen vauhdin ystävän mieleen. Moottoritiet ovat erinomaisessa kunnossa ja verkosto niin kattava, että lähes kaikkialle pääsee Autobahnaa pitkin. Paikallinen tielainsäädäntö ei tunne maksiminopeusrajoitusta. Moottoriteillä saa siis ajaa niin lujaa vauhtia kuin tahtoo, mikäli kyltein ei ole muuta ilmoitettu.

Saksan maasto on erittäin vaihtelevaa. Pohjoisosissa on viljavia alankoja ja Keski-Saksassa kumpuilevaa ylänköä peltoineen ja metsineen. Etelässä pilviä hipovat Alpit, ja lounaassa vastassa on Schwarzwaldin vuoristoalue.

Saksan korkein kohta on Alppeihin kuuluva vuori Zugspitze. Suosittu talviurheilu- ja matkailukeskus Garmisch-Partenkirchen sijaitsee sen rinteellä. Saksan halki kulkevat Euroopan suurimmat joet Elbe, Rein ja Tonava, ja siellä on myös laajoja järvialueita. Järvistä suurin, Bodensee eli Bodenjärvi, sijaitsee Itävallan ja Sveitsin rajalla ja on tunnettu etenkin kylpylöistään.

Varsinkin suurissa kaupungeisssa on syytä olla hieman varovainen taskuvarkaiden varalta, samalla tavalla kuin missään muuallakin isommassa kaupungissa. Kokonaisuudessaan Saksa on silti erittäin turvallinen matkailumaa.

Saksan kielen taidosta on hyötyä, mutta eglanninkielen taidoillakin pärjää erinomaisesti. Vaikka vaihtaisit kielen heti ensimmäisen lauseen jälkeen englanniksi, saat huomattavasti ystävällisemmän vastauksen aloittamalla keskustelun saksankielisellä tervehdyksellä.

Saksa - Berliini matkavinkit

Saksa kohdeopas

Berliini on kiehtova ja edullinen kaupunkiloma kohde. Berliinissä pääsee näkemään jännittävää historiaa ja loistavaa ruokakulttuuria. Edullinen hintataso vetää turisteja myös paljon kaupunkiin. Historia on yhä vahvasti läsnä kaupungissa, ja matkailijat vierailevat innokkaasti muun muassa valtaosin puretun Berliinin muurin rippeillä sekä kaupungin jaosta muistuttavalla Checkpoint Charlie -raja-asemalla.

München tunnetaan erityisesti jokavuotisesta Oktoberfestistään, josaa olut virtaa ja ihmiset laulavat. Kaupungin kulttuuritarjonta aina lukuisista teattereista moniin museoihin on laaja. Kulttuurikohteista suosituimpia ovat Alte Pinakothek ja Neue Pinakothek -museot, joissa voi ihailla taidehistorian virstanpylväitä. Näiden lisäksi kannattaa vierailla lähes sadan metrin korkeuteen kohoavassa Frauenkirchenissä, kuuluisassa olympiapuistossa sekä autoilun historiaa ja nykypäivää esittelevässä BMW-Weltissä.

Hampuri kaupunkikuvaa värittävät historialliset rakennukset ja lukuisat kirkontornit. Saksan toiseksi suurimman kaupungin tunnetuin rakennus on sen uusrenessanssista tyyliä edustava raatihuone, jonka torni kohoaa yli sataan metriin. Legendaarinen Reeperbahn on tunnettu hulvattomasta yöelämästään ja monista rohkeista klubeistaan.

Saksa - matkavinkit

Lennot Saksa

Lennot Saksaan saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Saksan lentoyhteydet Suomesta ovat erinomaiset. Saksaan lennetään suorilla lennoilla joka päivä Helsingistä - Berliiniin lennot saa jopa alle 100 euron suorilla lennoilla.

Suomesta pääsee suorilla lennoilla Berliiniin, Bremeniin, Frankfurtiin (sekä Frankfurt-Hahniin), Hampuriin, Müncheniin, Düsseldorfiin ja Stuttgartiin.

Saksan lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Berliiniin.

Sää Saksa

Saksan ilmasto on keskieurooppalaisen leuto ilmasto, jossa kesät ovat kuumia ja talvet kostean viileitä. Kesäkausi alkaa huhtikuussa ja kestää noin lokakuuhun. Kesäisin lämpötila vaihtelee 20 ja 35 asteen välillä hieman alueesta ja korkeuseroista riippuen.

Talvikaudella lämpötila saattaa pudota nollan tienoille tai hieman sen alapuolelle, mutta harvoin pitkiksi ajanjaksoiksi. Lunta sataa silloin tällöin ja se aiheuttaa poikkeuksetta liikenneongelmia kaikkialla maassa.

Kartta Saksa

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter