Suomalaista palvelua

Matkakohteet > Ruotsi > Göteborg

Göteborg - Ruotsi

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiGöteborgpe 21.2.2020su 8.3.20206 pv sitten131,05 €196,00 €Hae
HelsinkiGöteborgsu 1.3.2020ke 4.3.20209 pv sitten143,18 €196,00 €Hae
HelsinkiGöteborgto 11.6.2020su 14.6.2020tänään188,00 €594,00 €Hae
HelsinkiGöteborgto 30.1.2020to 30.1.20205 pv sitten216,80 €341,00 €Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL GOT 21.2.20 8.3.20131,05 € 196,00 €
haku: 6 pv sittenHae
HEL GOT 1.3.20 4.3.20143,18 € 196,00 €
haku: 9 pv sittenHae
HEL GOT 11.6.20 14.6.20188,00 € 594,00 €
haku: tänäänHae
HEL GOT 30.1.20 30.1.20216,80 € 341,00 €
haku: 5 pv sittenHae
Yhdensuuntaiset lennot
mistämihinlähtö haettuhintasuorahae
HelsinkiGöteborgto 30.4.20209 pv sitten62,17 €294,00 €Hae
HelsinkiGöteborgpe 31.1.202011 pv sitten64,00 €226,00 €Hae
Yhdensuuntaiset lennot
mistä / mihinlähtö halvin / suora
HEL GOT 30.4.2062,17 € 294,00 €
haku: 9 pv sittenHae
HEL GOT 31.1.2064,00 € 226,00 €
haku: 11 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Näytä lisää lentoja >>
Näytä lisää lentoja >>
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Göteborg, Ruotsi

Göteborg kartta
Göteborg, Ruotsi valuutta
Göteborg sää
Göteborg nähtävyydet

Lennot Göteborg Göteborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee Ruotsin länsirannikolla Götajoen suussa Kattegatin itärannalla. Perinteisesti kaupungin taloutta on hallinnut metalliteollisuus, kuten auto- ja laivateollisuus, mutta sittemmin sen rooli on vähentynyt, ja nykyään kaupunki on viihteen, koulutuksen, tieteen, finanssialan ja palveluyrittäjyyden keskus. Kaupunki ei ole kuitenkaan taloudellisesti aivan yhtä vauras kuin maan pääkaupunki Tukholma. Göteborgissa, kuten useimmissa Ruotsin suurkaupungeissa, on paljon maahanmuuttajia. Biskopsgården on Göteborgin tärkeä suomalaisten asuttama kaupunginosa. Skandinaviaa lämmittävän Golfvirran ja rannikon läheisyyden vuoksi kaupungin ilmasto on lauhkea ja melko sateinen.

Liikkuminen

Göteborgin päälentoasema on kaupungista 20 kilometriä sijaitseva Landvetter - pienempi lentoasema Göteborg City Airport taas sijaitsee 14 kilometriä kaupungista.

Kaupungin keskusrautatieasemalta on junayhteyksiä eri puolille Ruotsia, sekä Osloon ja Kööpenhaminaan. Göteborgiin pääsee myös lautalla Frederikshavnista, Kielistä, Kristiansandista ja Newcastlesta.

Kaupungin sisäisessä liikenteessä tärkeässä asemassa ovat raitiovaunut, ja 150 kilometrin pituinen verkosto onkin pisin Pohjois-Euroopassa. Lisäksi kasvava lähijunaliikenne (Pendeltåg) palvelee metropolialuetta ja lähikaupunkeja. Kaupungissa otettiin käyttöön ruuhkamaksu arkipäivisin tammikuun 2013 alussa. Vinkki - helpota matkantekoa ja osta kaupunkikortti Göteborg City Card. Sillä matkustat ilmaiseksi paikallisliikenteessä, pääset ilmaiseksi nähtävyyksiin ja museoihin - ja myös opastetuille kierroksille ja kiertoajeluille. Saat myös alennuksia kaupoissa ja ilmaisen pysäköintiluvan kaupungissa.

Nähtävää ja tekemistä

Göteborgissa on lukuisia mielenkiintoisia museoita, kuten ilmailumuseo, merenkulkumuseo ja Universeum- tiedemuseo. Myös Göteborgin tärkein taidemuseo, Konstmuseum, on vierailemisen arvoinen kohde. Liseberg-huvipuisto on Pohjoismaiden suurin huvipuisto ja Göteborgin suosituin nähtävyys. Täällä vierailee vuosittain melkein 3 miljoonaa ihmistä. Ostoksille kannattaa taas suunnata Nordstan ostoskeskukseen, joka on Skandinavian suurin ostoskeskus.

Shoppailua Göteborgin urbaanissa "chic"-ilmapiirissä

Ruotsalaisia ja kansainvälisiä huippumerkkejä halutessasi mene ostoksille johtavaan tavarataloon Nordiska Kompanietiin (NK). Kohtuuhintaisia kauppoja löydät Göteborgin pääkadulta Avenyn. Jos taas rakastat ostoskeskuksia ja haluat tehdä löydöt saman katon alta, mene Nordstaniin, Skandinavian suurimpaan ostoskeskukseen.

Hagan alueelta erikoisuuksia etsivät löytävät upeita vintage- ja designtuotteita. Kauniit mukulakivikadut ja erikoiset kaupat aina antiikkiliikkeistä hattukauppoihin (Ateljé Hörnan) ovat niin paikallisten kuin matkailijoiden rakastamia. Valikoituja amerikkalaisia ja kanadalaisia 1900-luvun vintage-tuotteita myy Beyond Retro Arkaden-ostoskeskuksessa. Ebbe & Haldis myy laadukasta vintagea sekä uudelleenmuokattuja tuotteita. Kierrätettyä vintagea myydään studiossa ja kaupassa Rifatto. Ranskalaistyylistä boheemia chic-tyyliä löydät puolestaan Miss Ragtimesta.

Kronhusbodarna on nykyisen Göteborgin vanhimpia osia, ja sen historia ulottuu aina 1640-luvulle. Nykyään täällä pidetään konsertteja ja vaalitaan käsityöläisperinteitä. Vieraile niin kellosepän pajassa, sisustusmyymälässä kuin lasi- ja keramiikkatyöpajoissa. Herkuttele toffee- ja suklaamyymälän tuotteilla ja nauti kahvilassa tuoreita leivonnaisia.

Göteborgin tarjoamaa kulttuuria ja perimää

Kaupunginmuseossa, Göteborgs Stadsmuseumissa, saat kattavat vastaukset miten ihmiset elivät näillä seuduilla 12.000 vuotta sitten ja miten he kehittivät tätä kaunista kaupunkia aina nykypäivään saakka. Museossa on esillä myös Ruotsin ainoa viikinkiajalta säilynyt laiva.

Universeum on tiedekeskus, jossa tieteet, teknologia ja seikkailu yhdistyvät jännittävässä rakennuksessa, jonka on suunnitellut Göteborgin oma kansainvälinen arkkitehtitähti Gert Wingård. Seitsemän kerroksen Universeumissa on seitsemän erilaista ympäristöä aina sademetsäalueesta valtamerivyöhykkeeseen.

Maailmankulttuurien museo sijaitsee toisessa upeassa ja paljon julkisuutta saaneessa rakennuksessa, jonka ovat suunnitelleet lontoolaiset arkkitehdit Cécile Brisac ja Edgar Gonzalez. Museossa on kunnianhimoinen ja monipuolinen tarjonta, joka koostuu jännittävistä näyttelyistä eri puolilta maailmaa.

Lennot Göteborgiin onnistuu monella lentoyhtiöllä

Kun haluat löytää halvat lennot Göteborgiin, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta. Helsingistä pääsee mm. Finnairin, Blue1:n, Norwegian Airlinesin yhtiöillä suoralla lennolla Helsingistä Göteborgiin. Halvimmillaan menopaluulentoja Göteborgiin löytyy 130 euron hintaan. Vertaa Göteborgiin lentohinnat Poptravlin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Göteborgin, Ruotsi valuutta

Göteborgissa, kuten muuallakin Ruotsissa virallinen valuutta on kruunu (SEK). Euroja hyväksytään jossain kaupoissa, mutta vaihtokurssi on aina huonompi suoraan kaupoissa, joten kannattaa vaihtaa rahat kruunuiksi. Käteisen raha nostaminen onnistuu myös pankkiautomaateista (Bankomat).

Göteborgin sää

Göteborgin sää on hyvin samantyyppinen Helsingin. Skandinaviaa lämmittävän Golfvirran ja rannikon läheisyyden vuoksi kaupungin ilmasto on lauhkea ja melko sateinen. Merenrantakaupunkina Göteborgikin nauttii suhteellisen leudoista talvista, keskitalvella saatta kuitankin pakkasta olla jonkin verran. Kevät alkaa maalis- huhtikuussa ja lämmin kesä kestää pitkälle syykuuhun.

Göteborgin nähtävyydet

1. Paddan-kanaaliretki on opastettu veneretki Göteborgin kanaalin läpi ja kahdenkymmenen sillan alitse. Retki alkaa kaupungin keskustasta Kungsportsbronin sillalta ja vie ohitse historiallisten rakennusten ja puistojen.

2. Tiedekeskus Universeum - Universeumissa järjestetään näyttelyitä, jotka yhdistävät teknologiaa ja tiedettä seikkailunomaisessa ympäristössä.

3. Göteborgin linnamaisista rakennuksista tunnetuimmat ovat Elfsborgin linnoitus, Gunnebo-huvila, Tjolöholmin linna ja Nääs-linna. Elfsborgs Fästning on Göta-joen saarekkeella oleva useasta kivisestä rakennelmasta koostuva linnoitus. Historialliseen 1600-luvulla rakennettuun linnoitukseen kuuluu muun muassa keskiaikainen kirkko ja vankityrmiä. Kauniin puiston äärellä luonnon helmassa sijaiseva Gunnebo Slott on rakennettu 1700-luvulla kesähuvilaksi, ja se on auki yleisölle ympäri vuoden.

Lähde: Wikipedia. Alkuperäistä tekstiä on muokattu.

Lisätietoja Göteborgista:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Göteborgista (englanniksi)
- Göteborgin virallinen turisti-infosivusto
- Wikipedian artikkeli Göteborgista

Göteborg kartta

Matkakohteet > Ruotsi > Göteborg

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter