Suomalaista palvelua
Ranska fr - Valtion lippu

Matkakohteet > Ranska

Ranska - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA RANSKA

Ranska kohdeopas
Lennot Ranska
Valuutta Ranska
Sää Ranska Kartta Ranska

Ranska tarjoaa valtavasti nähtävää, tehtävää ja koettavaa. Eurooppalaiset kulttuurinähtävyydet, maailmankuulu taide ja paikallisten tyylikkyys ovat maan erikoisuuskia. Ranskassa matkailija törmää vastustamattomiin makunautintoihin. Pullo hyvää viiniä ja tuore patonki ovat aitoja ranskalaisia makuelämyksiä siinä missä hienot gourmet-ravintolatkin.

Ranska on yksi Euroopan suurimmista maista. Matkailijalle Ranska tarjoaakin kaikkea upeista rantalomakohteista uskomattomiin vuoristomaisemiin. Euroopan korkein huippu Mont Blanc sijaitseekin Ranskan puolella Alpeilla.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Ranskaan 73,90 € - klikkaa tästä!

Ranskalaiset tunnetaan kansana, joka arvostaa omaa kieltään ja matkaajalla voi paikoin olla vaikeuksia löytää englantia puhuvia paikallisia. Mukaan kannattaa ottaa pieni matkasanakirja, josta voi tarvittaessa näyttää valmiita fraaseja, sillä ranskan kielen puhuminen voi olla haastavaa kieltä osaamattomille.

Ranskalaisten kesälomat ovat yleensä elokuussa, jolloin suuri osa paikallisista valuu alas etelään. Tämä on erittäin kiireistä loma-aikaa, eikä ole välttämättä se miellyttävin matkustusajankohta.

Ranska, Nizza matkavinkit

Ranskan nähtävyystarjonta ei rajoitu Pariisin Eiffel-torniin ja museoihin. Kiinnostavia kohteita ja upeita elämyksiä löytyy kauniin Pariisin ulkopuolelta, läheltä ja kaukaa.

Etelärannikon Riviera on aivan oma maailmansa, tämä ajaton matkakohde on vuosikymmeniä kutsunut matkailijoita nauttimaan Välimerestä, rantaelämästä ja laadukkaista hotelleista.

Kilometrien mittainen hiekkaranta länsirannikon Biarritzissa on surffareiden paratiisi. Tästä 1800-luvun kuninkaallisten ja aateliston kesänviettopaikasta löytyy rannan lisäksi runsaasti kulttuuria ja ympäri vuoden auki olevia golfkenttiä.

Pohjoisemmat alueet kuten Bretagne ja Normandia ovat myös tutustumisen arvoisia. Bretagnessa hurmaa kaunis luonto ja tunnetut herkut kuten crêpe-letut. Normandian suurin vetonaula on Mont-Saint-Michelin luostarisaari.

Talvikaudella Ranskan Alpit täyttyvät laskettelevista matkailijoista. Laskettelukohteista Chamonix ja Tignes ovat suosituimpia. Kesällä näissä maisemissa onnistuu henkeäsalpaavat patikointiretket.

Ranska kohdeopas

Pariisi on monen mielestä maailman romanttisin kaupunki ja onkin sen takia suosittu matkakohde pariskuntien ja häämatkalaisten keskuudessa. Romanttisesta tunnelmasta voi nauttia esimerkiksi illallista Eiffel-tornilla tai risteillä Seine-joella.

Ranskan Rivieran nimi on ranskaksi Côte d'Azur eli sininen rannikko. Nimi kuvastaa aluetta täydellisesti, sillä se on välkehtivän Välimeren reunustama rantakaistale, joka on ollut jo kauan lomailijoiden suosiossa. Rivieran tunnetuimmat kaupungit ovat Cannes, Saint-Tropez ja Nizza.

Nizza on aurinkoinen rantalomakohde turkoosin värisen meren sylissä ja on Ranskan Rivieran suurin kaupunki. Se tarjoaa lomailijlle eteläisen Ranskan tunnelman: provencelaisen keittiön ruokia ja aurinkoisia ostoskatuja. Kuuluisan rannan lisäksi Nizzasta löytyy museoita ja historiallisia nähtävyyksiäkin paljon.

Mont Blancin kupeessa, Italian rajan vieressä sijaitseva Chamonix on yksi Euroopan legendaarisimmista laskettelulomakohteista. Rinteitä löytyy joka makuun. Kokeneimmille laskettelijoille haastetta tarjoaa muun muassa 20-kilometrinen off piste -klassikko Vallèe Blanche. Le Bréventin aurinkoiset rinteet puolestaan soveltuvat aloitteleville laskettelijoille.

Lyonissa vierailun syyksi riittää jo upea ja taivaallinen ruoka. Ranskalaisen keittiön antimet yhdistettynä alueen laadukkaaseen viinivalikoimaan tekevät kaupungista maukkaan matkakohteen. Lyon tarjoaa kulinaristisen elämyksen lisäksi vehreitä puistoja ja historiallisia rakennuksia upeiden jokien ympäröimän maiseman ohella. Kapupungissa pääsee näkemään aitoa ranskalaista kaupunki-ilmapiiriä ilman valtavia turistimassoja

Suosituimmat rannat Ranskassa

1. Ranskan Riviera - tähän sisältyy useita rantoja kuten Cannes, Nizza ja Saint-Tropez, (Monaco).
2. Korsika - Plage de Palombaggia sijaitsee Korsikalla ja on luokiteltu yhdeksi Euroopan kauneimmaksi rannaksi.
3. Bretange - täynnä upeita paratiisimaisia rantoja.
4. Biarritz - rannat kuohuvat suuria aaltoja Atlantilta. Loistava paikka surffaajille.
5. Normandia - kaunis historillinen ranta upeilla näköaloilla ja tunnelmalla.

Upeimmat alppikohteet Ranskan vuoristoissa

1. Alpe d'Huez - tässä kohteessa on rinteitä 131 ja aurinkoisia päiviä vuodessa huimat 300.
2. Chamonix - kohde on yksi maailman tunnetuimmista ja parhaimmista laskettelupaikoista.
3. Méribel - rinteiltä kertyy yli 600 kilometriä laskettavaa.
4. Les 2 Alps - talvella tämä on upea laskettelupaikka, kesäisin siitä tulee uskomaton pyöräily retkille.
5. Les Gets - laskettelupaikoista lapsiystävällisin helpoilla rinteillä ja aktiviteeteilla.

Ranska, Chamonix matkavinkit

Lennot Ranska

Lennot Ranskaan saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Pariisiin lennetään suorilla lennoilla joka päivä Helsingistä - nykyään Pariisin lennot saa jopa alle 100 euron suorilla lennoilla. Myös Helsinki-Nizza lentoja löytyy suorina läpi vuoden. Tämän lisäksi sesonkiluonteisesti lennetään Helsinki-Biarritz väliä kesäisin suoralla lennolla.

Ranskan lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Pariisiin.

Sää Ranska

Suuressa maassa eri paikat ovat ilmastoltaan erilaisia. Maan pohjoisosassa vallitsee tyypillinen Pohjois-Atlantin ilmasto, runsaasti sateita ympärivuoden ja vähäiset vuodenaikojen vaihtelut. Eteläosissa maata taas vallitsee tyypillinen Välimeren ilmasto eli sateita on runsaasti vähemmän ja ympärivuoden on lämpimämpää.

Kartta Ranska

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter