Suomalaista palvelua
Puola pl - Valtion lippu

Matkakohteet > Puola

Puola - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA PUOLA

Puola kohdeopas
Lennot Puola
Valuutta Puola
Sää Puola
Kartta Puola

Puola on historiallinen kulttuurikohde. Matkailijaa maa houkuttelee laajalla lomakohteiden kirjolla ja edullisella hintatasolla. Puola tarjoaa matkailijalle matkakohteita kesän rantalomista Itämerellä talven laskettelulomiin Zakopanessa. Maassa on myös laajoja järvi- ja metsäalueita sekä lukuisia linnoja ja ikivanhoja kirkkorakennuksia niin maaseudulla kuin kaupungeissakin.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Varsova, Puola 115,00 € - klikkaa tästä!

Puolan suosituimmat matkakohteet ovat Krakova ja Varsova, jotka molemmat tunnetaan pitkästä ja vaikeasta historiastaan. Muita suosittuja matkailukohteita ovat esimerkiksi Gdansk ja Wroclaw sekä keskiaikaiset muurinsa säilyttänyt historiallinen Torunin kaupunki. Linnoista suosituin vierailukohde on Euroopan laajin keskiaikainen puolustusrakennelma Malbork, joka sijaitsee samannimisessä pikkukaupungissa lähellä Gdanskia. Malborkiin matkataan erityisesti heinäkuussa, jolloin alueella järjestetään keskiaikaisten taistelujen toisintoja.

Puola on matkakohteena hyvä valinta aktiivilomailijoille. Puolan pohjoisrannikko, esimerkiksi Sopotin kaupunki, sekä lukuisat metsäalueet houkuttelevat kesäisin ranta-, luonto- ja purjehduslomista innostuneita matkailijoita Puolaan.

Luontomatkailijat arvostavat myös maan runsaita metsiä, etenkin Unescon maailmanperintökohde Bia?owiezan kansallispuistoa, jossa esiintyy muun muassa visenttejä eli euroopanbiisoneja. Talvella maan matkailukeskus on lähellä Krakovaa sijaitseva Zakopanen vuoristokylä, joka tarjoaa hienot mahdollisuudet erilaisiin talviurheilulajeihin, etenkin lasketteluun.

Hintataso maassa on pysynyt verrattaen alhaisena. Etenkin paikalliset tuotteet, kuten ruoka, kengät, käsityöt ja vaatteet, ovat edullisia. Moderni Puola ylpeilee näyttävillä kauppakeskuksillaan, joita löytyy jokaisesta suuresta kaupungista. Kauppakeskukset ovat houkuttelevia ja näyttäviä rakennuksia, usein nähtävyyksiä jo itsessään. Kauppakeskusten ohella shoppailijan kannattaa suunnata Puolan kaupunkien historiallisten osien mutkikkaille kaduille.

Puola - Krakova matkavinkit

Puola kohdeopas

Krakova on Puolan ykkösmatkakohde ja maan entinen pääkaupunki. Häkellyttävän kauniin Krakovan laaja historiallinen keskusta säästyi täysin toisen maailmansodan tuhoilta. Kaupungin sydän, vanhankaupungin aukio Stary Rynek on Euroopan keskiaikaisista aukioista suurin. Aukiota ympäröivät lukuisat tasokkaat kahvilat ja ravintolat. Aukion keskusrakennus eli Verkahalli on täynnä pieniä kojuja, jotka myyvät kaikenlaista antiikista vaatteisiin.

Puolan pääkaupunki Varsova on ristiriitainen, mutta hyvin kiinnostava vierailukohde, johon toinen maailmansota on jättänyt lähtemättömät jäljet. Nykyajan Varsova on Puolan ainoa miljoonakaupunki. Kaupunki on yleisilmeeltään sekoitus modernia arkkitehtuuria pilvenpiirtäjineen ja sodan jäljiltä restauroitua vanhaa. Varsovassa nähtävyyksiä riittää usealle päivälle. Lukuisat ostoskeskukset, ravintolat ja museot pitävät matkailijan kiireisenä. Pakollisia nähtävyyksiä Varsovassa ovat yli 200 metrin korkeuteen kurottava Kulttuuripalatsi näköalatasanteineen sekä uudelleenrakennettu vanhakaupunki eli Stare Miasto kuninkaanlinnoineen.

Gdansk on vanha satamakaupunki, sinne on edullisia lentoja Turusta. Gdanskin turismi on ollut pitkään nousussa, eikä kauniilla historiallisia nähtävyyksillään pullisteleva kaupunki varmasti jätä matkailijaa kylmäksi. Gdansk tunnetaan etenkin hansa-arkkitehtuuristaan. Keskustan lukuisat kapeat vanhat kadut kirkkoineen, kauppoineen ja ravintoloineen houkuttelevatkin vaeltelemaan ja nauttimaan aidosta puolalaisesta tunnelmasta parhaimmillaan. Gdanskista erinomainen päiväretkikohde on Malborkin pikkukaupunki, jossa sijaitsee samanniminen, Euroopan suurin keskiaikainen linna.

Poznan lukeutuu Puolan vanhimpiin kaupunkeihin. Matkakohteena Poznan kiehtoo historiallaan ja ajanviettomahdollisuuksillaan. Poznanissa sijaitsee Puolan maineikkaampiin lukeutuva Adam Mickiewicz -yliopisto, ja kaupunki onkin tunnettu vilkkaasta yöelämästään sekä kauniista vanhastakaupungistaan ja kirkoistaan.

Puola- Gdansk matkavinkit

Lennot Puola

Lennot Puolaan saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Puolaan matkustaminen Suomesta on paitsi helppoa, myös halpaa. Finnair lentää suoria lentoja Helsinki-Varsova ja Helsinki-Krakova väliä. Suomesta lentoaika Varsovaan on noin tunti ja 40 minuuttia. Krakovaan taas noin kaksi tuntia. Lentojen hinnat pysyvät useimmiten 200 euron alapuolella.

Puolan lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja. Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Varsovaan.

Sää Puola

Paras aika matkustaa Puolaan on useimmiten loppukevät ja alkusyksy. Näihin aikoihin sää on usein miellyttävän lämmin, kun taas kesäsisin sää on epävakaa. Kesäkuukausina voidaan päästä tosin nauttimaan paahtavista helteistä ja toisaalta kastua ukkosmyrskyissä. Puolan kaupunkikohteet sopivat matkakohteiksi ympäri vuoden, sillä museot, ravintolat ja yöelämä palvelevat säästä riippumatta. Parhaimmillaan kaupungit ovat kuitenkin kevät- ja kesäaikaan. Talviurheilusta innostuneiden kannattaa matkustaa Puolaan aktiivilomalle talvikuukausina.

Kartta Puola

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter