Matkakohteet > Portugali > Porto Santo, Madeira

Porto Santo, Madeira - Portugali

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Porto Santo, Portugali

Porto Santo, Pyhä Satama. Se on yksi Madeiran 11 kunnasta ja eroaa täysin Madeiran pääsaaresta, joka on enemmänkin kallioinen ja karun oloinen. Porto Santo on unelmainen hiekkaranta-saari, kuin suoraan parhaista lomaoppaista.

Yhdeksän kilometriä pitkä ranta kuuluu Atlantin kauneimpiin, ja kaiken lisäksi Porto Santon vulkaaniseen hiekkaan kaivautumisen sanotaan tuovan parannusta kehon vaivoihin.

Porto Santo, Portugali kartta
Sää Porto Santo, Portugali
Valutta Porto Santo, Portugali
Lennot Porto Santo, Portugali
Porto Santo, Portugali nähtävyydet

Madeirasta poiketen Porto Santon saari on monille matkailijoille melko tuntematon kohde, ja saaren turismi sijoittuukin hyvin vahvasti kesäkuukausille. Porto Santon valtti on saaren etelärannikolla oleva pitkä hiekkaranta. Noin yhdeksän kilometrin mittainen hienohiekkainen ranta on rantalomasta haaveilevien paratiisi.

Lennot Porto Santo Portugali

Porto Santon rannalla hiekassa nähtäviä myllerrysjälkiä eivät ole saaneet aikaan munivat kilpikonnat, vaikka ne siltä saattavat näyttääkin, vaan hiekkaan kaivautuneet ihmiset. Porto Santon laavahiekalla sanotaan olevan terveellisiä vaikutuksia, ja siihen kaivautuminen tuntuu kieltämättä erittäin rentouttavalta.

Porto Santpn itäosista löytyy kaksi kukkulaa, joille voi nousta: Pico do Facho, "soihtuvuori", jonka huipulla poltettavalla kokolla varoitettiin madeiralaisia lähestyvistä merirosvolaivoista ja Pico do Castelo, jonka rinteille portosantolaiset kerääntyivät puolustautumaan piraatteja vastaan.

Jälkimmäisen huipulta hahmottaa myös hyvin valtavan eron, joka on saaren etelä- ja pohjoisrannikon välillä. Etelää hallitsee upea tasainen hiekkaranta, pohjoinen on korkea ja jyrkkä.

Ja sitten on vielä komeista, repaleisista hiekkaseinämistään kuuluisa Fonte da Areia, "hiekkalähde". Juuri täältä tulvat ja koillistuulet kuljettivat aikoinaan suurimman osan hiekasta, joka muodostaa Porto Santon hienon hiekkarannan.

Porto Santo, Portugali valuutta

Porto Santon valuutta on euro.

Porto Santo, Portugali sää

Porto Santon sää vaihtelee tunnetusti nopeasti ? sekä ympäri saarta että samassa paikassa päivän mittaan. Eli ei pidä huolestua päivän olevan pilalla, vaikka aamulla sataisikin, muttei myöskään kannata tuudittautua uskoon, että auringonpaiste jatkuisi koko päivän.

Porto Santon sää on leuto läpi vuoden. Kesällä on lämmin ja talvisin sää on sateisempi.

Lennot ja hotelli Porto Santo Portugali

Porto Santo, Portugali nähtävyydet

Porto Santon keskus Vila Baleira on sympaattinen, 5000 asukkaan pikkukaupunki. Täällä asuu suurin osa Porto Santon asukkaista.

Vila Baleiran vanhinta taloa Casa Colomboa, kutsutaan ?Kolumbuksen taloksi?, koska Kolumbuksen vävyn, käskynhaltija Perestrelon uskotaan asuneen siellä. Niinpä on hyvin mahdollista, että myös uuden mantereen löytäjä on käväissyt ja ehkä jopa nukkunut näiden seinien sisällä. Minkäänlaisia kirjallisia lähteitä Kolumbuksen asumisesta tässä talossa tai ylipäänsä Porto Santossa ei ole.

Calhetan lähettyvillä sijaitseva kukkula Pico das Flores on mainio näköalapaikka ihailla merestä nousevalle saarelle Ilhéu de Baixoalle, joka on jyrkkäreunainen kuin perinteinen madeiralainen hunajakakku. Hyvällä ilmalta huipulta voi nähdä myös Madeiran.

Pico de Ana Ferreiran huipulta löytyy komea luonnon muovaama geologinen taideteos, amfiteatterin muotoon kivettynyt laavan muodostamien eri suuntiin sojottavien prismapylväiden myrsky.

Lennot Porto Santo, Portugali

Kun haluat löytää halvat lennot Porto Santo, Portugali, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löydät aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailustamme.

Lennot Porto Santoon saa vaivattomasti reittilennoilla TAP Portugalin siivin yhdellä koneenvaihdolla Lissabonissa. Helsinki-Porto Santo-Helsinki lennon yhteydet ovat erinomaiset ja lentoajat hyvät.

Porto Santo, Portugali kartta

Matkakohteet > Portugali > Porto Santo, Madeira

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter