Matkakohteet > Portugali > Porto (Oporto)

Porto (Oporto) - Portugali

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiPorto (Oporto)ke 1.7.2020ke 8.7.202011 pv sitten147,10 €-Hae
HelsinkiPorto (Oporto)ma 20.7.2020ma 27.7.20206 pv sitten163,00 €-Hae
HelsinkiPorto (Oporto)la 11.7.2020la 25.7.2020eilen168,85 €-Hae
HelsinkiPorto (Oporto)ma 27.7.2020pe 31.7.202011 pv sitten190,81 €-Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL OPO 1.7.20 8.7.20147,10 € -
haku: 11 pv sittenHae
HEL OPO 20.7.20 27.7.20163,00 € -
haku: 6 pv sittenHae
HEL OPO 11.7.20 25.7.20168,85 € -
haku: eilenHae
HEL OPO 27.7.20 31.7.20190,81 € -
haku: 11 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Porto, Portugali

orto on kaunis kaupunki, jonka läpi virtaa monen sillan ylittämä Douro-joki. Joen toisella puolella etelärannalla sijaitsee kaupunki Vila Nova de Gaia. Vila Nova de Gaia luetaan Porton metropolialueeseen, joka käsittää yhteensä noin 1,5 miljoonaa asukasta.

Kiemurainen joki kulkee myös läpi viininviljelyalueiden, joilta viljelijät ovat jo parin vuosisadan ajan kuljettaneet viinitynnyrit jokea pitkin kaupunkiin. Porto onkin erityisen kuuluisa portviinistään.

Porto, Portugali kartta
Sää Porto, Portugali
Valutta Porto, Portugali
LennotPorto, Portugali
AlPorto, Portugali nähtävyydet

Porton Vanhakaupunki on valittu UNESCO:n maailmanperintökohdelistalle sen lukuisten historiallisten rakennusten ja arkkitehtuurin ansiosta. Vaikka kaduilla kävellessään voikin tuntea historian siipien havinaa, löytyy Portosta myös kauniita puistoalueita, rauhallisia uimarantoja, hyvää ruokaa ja juomaa sekä myös shoppailtavaa.

Lennot Porto Portugali

Merellisenä kaupunkina Porton on erinomainen paikka maistella merenantimia, ja paikallisista kalaruoista Bacalhau eli suolattu turska on suosituimpia ? ja monien paikallisten mielestä eniten kokeilemisen arvoinen on Bacalhau com natas (suolattua turskaa kerman ja perunoiden kera). Muita hyviä kalaruokia ovat caldeirada-muhennos ja sardinhas assadas eli grillatut sardiinit.

Porto on tunnettu portviinistä, joskin se on peräisin joen toisella puolella sijaitsevasta Vila Nova de Gaian kaupungista. Yksin Porton matkan kohokohtia onkin vierailu joen toisella puolella, sillä kaupunki on mukava kävelypaikka ja sen portviiniin erikoistuneet baarit ja viinikellarit ovat miellyttäviä vierailupaikkoja. Nämä sijaitsevat Ribeira de Gaia ?alueella aivan joen tuntumassa, ja paikkoja, joissa maistella viiniä on joka makuun.

Porto, Portugali valuutta

Lissabon, Portugalin valuuttaa on euro.

Porto, Portugali sää

Talvet ovat lyhyitä ja leutoja, ja Atlantin merituulet pitävät lämpötilat miellyttävinä silloinkin, kun heinä-elokuussa Välimeren rannalla on aivan liian kuumaa.

Lennot ja hotelli Porto Portugali

Aurinko helottaa Lissabonissa 2800 tuntia vuodessa, ja sateet keskittyvät siellä kätevästi marras-joulukuuhun.

Normaalia huomattavasti enemmän sataa myös tammi-helmikuussa. Kesäkaudella ei sada juuri lainkaan, ja aurinkoisin aika kaupungissa on kesä-elokuu, jolloin aurinko porottaa lähes 12 tuntia päivässä.

Porto, Portugali nähtävyydet

Ribeira ja Douro-joen rannat, jotka ovat UNESCO:n suojeluskohteita, ovat sinänsä unohtumaton nähtävyys, aivan kuten joen ylittävät sillatkin, joita on sekä keskustassa että sen ulkopuolella. Yksi hyvä tapa tutustua joen varren elämänmenoon on jokiajelu, joille voi nousta aivan keskustasta.

Porton kirkot ovat kauniita, ja etenkin Sé-katedraali (Terreiro da Sé) on vierailun arvoinen monipuolisen arkkitehtuurinsa ja upeasti koristeltujen sisätilojen ansiosa. Sen vieressä sijaitseva Torre dos Clérigos ?torni tarjoaa hyvät näkymät ympäri kaupungin mutta kannattaa muistaa, että huipulle on 225 askelman matka.

Museot ovat Portossa hyviä, ja viinikaupunkina Portossa on tietenkin Museu de Vinho eli viinimuseo (Rua de Monchique 45-52). Siellä pääsee parin euron pääsymaksua vastaan tutustumaan muun muassa viinin- ja portviinin valmistamisen historiaan esimerkiksi lyhytelokuvan kautta.

Taiteen ystäville Museu de Arte Contemoranea (Rua Dom Joao de Castro 210) esittelee lähinnä portugalilaisten nykytaiteilijoiden töitä, ja Museu Nacional de Soares dos Reis (Rua Dom Manuel II 44) puolestaan tutustuttaa Portugalin maalaustaiteen ja kuvanveiston historiaan 1800- ja 1900-luvuilta.

Lennot Porto, Portugali

Kun haluat löytää halvat lennot Portoon Portugaliin, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löydät aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailustamme.

TAP Portugal eli Portugalin oma lentoyhtiö lentää päivittäin suoria lentoja Helsinki-Lissabon. Sen yhteyden kanssa lennot Helsinki-Porto saa helposti yhdellä välilaskulla ja erittäin hyvillä aikatauluilla. Monet muutkin lentoyhtiöt lentävät Helsinki-Porto väliä yhdlelä koneenvaihdolla.

Porto, Portugali kartta

Matkakohteet > Portugali > Porto (Oporto)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter