Matkakohteet > Portugali > Ponta Delgada Azorit

Ponta Delgada Azorit - Portugali

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Azorit, Ponta Delgada, Portugali

Azorit kartta
Azorit, Portugalin valuutta
Azorit sää
Azorit nähtävyydet

Aavalla Atlantilla sijaitseva saaristo on äärimmäisintä Eurooppaa.

Azorit sijaitsevat Atlantin valtameressä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välissä, suunnilleen Lissabonin korkeudella. Azorit ovat aina olleet osa Portugalia ja nykyään saaristo on autonominen alue, jolla on oma parlamentti ja hallinto. Saarten välisiä, säännöllisiä lentoyhteyksiä liikennöi SATA Air Açores.

Palatsit, kirkot ja linnoitukset muistavat ajan jolloin Azorit olivat Amerikoista ja Aasiasta saapuvien välisatama. 1500-ja 1600 luvuilla Azorien vesillä käytiin tärkeitä meritaisteluja. Vuosisataiset perinteet näkyvät myös värikkäissä kansanjuhlissa ja maistuvat paikallisen keittiön monissa mauissa.

Lennot Azorit, Ponta Delgadaan, Portugali
Suurin saari, Sao Miguel on tunnettu luonnon kauneudestaan, sekä Ponta Delgadan kaupungin vilkkaasta elämästä. Aivan vieressä on Santa Marian saari. Faialin satamaa täplittävät purjeveneet ja huvipurret kaikkialta maailmasta. Vastapäätä nousee suoraan merestä Pico. Sen korkeita vuorenrinteitä peittävät laavakentät ja niillä kasvavat viinitarhat.

Aktiiviloma vai lekotteluloma?

Valinta on sinun. Onko harrastuksesi vaellus, sukellus, ratsastus, golf tai vaikkapa kalastus? Atlantilla sijaitsevat Azorien paratiisisaaret tarjoavat erinomaiset puitteet niin aktiivilomaan kuin luonnossa liikkumiseen. São Miguelin saaren kuvankauniissa maisemissa on myös mukava levätä, retkeillä ja viettää romanttista lomaa.

Lento ja hotelli Azorit, Ponta Delgadaan, Portugali
Valtameren siniset aallot voi haastaa purjehtien, sukeltaen tai vaikka surffilaudan päällä. Pehmeät hiekkarannat ja upeaan vulkaaniseen maaperään muovautuneet luonnon uima-altaat kutsuvat auringonpalvojia. Yli 30 luonnonsuojelualueella voi tutustua saaren luontoon. Seikkailunhenkiset matkailijat voivat nostattaa adrenaliiniaan tulivuorenpurkausten synnyttämissä kaavatunneleissa tai laskeutumalla kraatereihin. Seikkailuhenkeä vaativat myös vuorikiipeily ja riippuliito.

Saaren viehättävässä, pastellisävyisten talojen koristamassa pääkaupungissa Ponta Delgadassa nautitaan rauhallisesta tunnelmasta katukahviloissa istuskellen. Iltaisin kutsuvat ravintolat ja saaren suussa sulava keittiö tuoreilla meren herkuilla, mureat pihvit sekä erinomaiset juustot ja viinit.

Vuonna 2017 kiellettiin uiminen saaren järvissä, koska niissä havaittiin aurinkorasvaa. Kielto ei ole laki, mutta suotava noudattaa. Azorien idylliä ravistutti vuonna 2001 Rabo de Peixe-kylän kokaiinikatastrofi. Lue lisää tästä.

Azorit nähtävyydet

Azorien nähtävyydet ovat vertaansa vailla. Pico-saarella sijaitseva Picon vuori on Azorien korkein huippu. Liki kahteen ja puoleen kilometriin kohoava vuori on reippailijoiden unelmakohde.

Delfiinien ja valaiden bongailu.

Caldeira Velha on luonnon oma uima-allas, jonka vesi on +35 asteista. Caldeira Velha sijaitsee San Miguelin saarella.

Furnas on koko Azoreiden vulkaanisin kohta. Se sijaitsee pienen ajomatkan päässä Ponta Delgadasta. Furnas on kuvankaunis kylä vuorten keskellä, jossa sijaitsee muun muassa suuri kasvitieteellinen puutarha Terra Nostra. Puutarhan sisällä voit uida kuumissa lähteissä ja sivellä kasvoillesi ravintorikasta mineraalisavea, jota paikalliset pitävät suuressa arvossa kauneudenhoidossaan.

Furnasissa on myös kaunis järvi, Lagoa de Furnas, jonka ympärikävelyyn menee noin kaksi tuntia. Järven rannalla sijaitsee paikka, jossa paikalliset ravintolat kypsentävät ruokiaan maan sisällä käyttäen hyväkseen vulgaanista maaperää. Puolen päivän aikaan poterot nostetaan maan sisältä ja kuljetetaan ravintoloihin myytäväksi. Azorien Sao Miguel saarella, Porto Formosossa, on upea tee-tehdas. Teeviljelmiä on silmänkantamattomiin ja teen laatu on loistavaa. Teen viljely on satoja vuosia vanha perinne Azoreilla. Paikalliset ovat erittäin ylpeitä teestään ja sitä tarjoillaan tee-tehtaiden yhteydessä olevissa kahviloissa jopa ilmaiseksi.

Azorit, Portugalin valuutta

Lissabon, Portugalin valuuttaa on euro eli sama kuin Suomessa. Se helpottaakin siltä osin matkustamista huomattavasti. Rahaa ei tarvitse vaihtaa eikä laskea valuuttakursseja pitkin päivää.

Azorit sää

Azorien ilmasto on mieto meri-ilmasto. Golfvirta lämmittää saaria ympäri vuoden, eikä lämpötila laske alle kymmenen asteen. Toisaalta myös yli +30 asteen helteet ovat harvinaisia.

Azorien ilmasto on suosituimmillaan ja lämpimimmillään kesäkuukausina. Myös keväällä ja syksyllä sää on erittäin miellyttävä, joskin hieman ailahtelevaisempi.

Kesällä Azorit sää soveltuu hyvin rantalomailuun ja rentoutumiseen. Talvella lauhkeampi sää puolestaa suosii patikoijia, joiden ei tarvitse hikoilla helteessä. Kyseessä onkin siis ennen kaikkea ympärivuotinen matkakohde.

Halvat lennot Azorit, Portugali

Kun haluat löytää halvat lennot Azoreille, Portugaliin, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta.

Lennot Azorit, Portugaliin, löytyy monella tavalla. Lissabonin kautta TAP:lla pääsee yhdellä koneenvaihdolla. Useilla muillakin yhtiöillä pääsee, halpalentoyhtiötkin lentävät Azoreille, esim. Ryanair Lissabonista ja monet muut eurooppalaiset lentoyhtiöt.

Lento ja hotelli Azoreille, Portugaliin löytyy edullisesti matkapaketti-osiostamme. Säästät reilusti paketoimalla Azorin matkan Poptravelin lento ja hotelli-osiossa.

Azorien virallinen matkailusivu

Azorit kartta

Matkakohteet > Portugali > Ponta Delgada Azorit

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter