Matkakohteet > Portugali > Funchal Madeira

Funchal Madeira - Portugali

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiFunchal Madeirama 14.9.2020ma 28.9.20203 pv sitten248,54 €556,00 €Hae
HelsinkiFunchal Madeirati 3.11.2020ti 10.11.2020eilen282,83 €-Hae
HelsinkiFunchal Madeirama 6.7.2020ma 20.7.20209 pv sitten358,40 €-Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL FNC 14.9.20 28.9.20248,54 € 556,00 €
haku: 3 pv sittenHae
HEL FNC 3.11.20 10.11.20282,83 € -
haku: eilenHae
HEL FNC 6.7.20 20.7.20358,40 € -
haku: 9 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Madeira, Funchal

Madeira kartta
Madeira, Portugali valuutta
Mareira sää
Madeira nähtävyydet

Lennot Madeira Madeira on Portugalin autonominen saaristo Atlantilla, Afrikan kyljessä. Tämä 'ikuisen kevään saari' tai toiselta lempinimeltään 'Atlantin helmi' on matkakohde, jossa yhdistät helposti rantaloman, patikoinnin vuorilla ja kaupunkiloman pääkaupunki Funchalissa.

Eräs saaren kiehtovimmista piirteistä on kastelukanavat, levadas, jotka kuljettavat vettä vuorilta viljelymaille ja kuivaan etelään. Ne muodostavat 1500 kilometriä pitkän verkoston läpi kuvankauniiden maisemien, pikkukylien ja tunneleiden. Levada-vaellus on kokemus, joka Madeiran matkaajalta ei unohdu. Vaelluksia on joka vaikeusasteelle, vulkaaninen saari tarjoaa omat haasteensa.

Madeiran itäinen osa on luonnonpuistoa, jolta löytyy mm. paikallisten suosima mustahiekkainen ranta. Purjehtiminen, snorklaus, laitesukellus, surffaus, melonta ja eritoten koskenlasku ovat suosittuja aktiviteetteja.
Myös asumattomat saaret Desertas ja Selvagens ovat luonnonpuistoja, joilta löytyy mm. uhanalaisia munkkihylkeitä, villivuohia ja uskomaton määrä merilintuja.

Cabo Girão Madeiran saarella on Euroopan korkein kallio, 589 metriä. Se on suosittu tähystyspaikka upeille panoraamakuville Atlantilta. Kalliolta tehdään myös base -hyppyjä. Suosittua turistinähtävyyttä kehitetään ja vuonna 2012 rakennettiin lasinen kävelysilta - vastaava kuin USA:n Grand Canyonilla.

Trooppisia puutarhoja ja nuorekasta energiaa

Funchal markkinat, Madeira Madeiran pääkaupunki ostoskatuineen ja -keskuksineen sekä lukuisine ravintoloineen kuplii nuorekasta energiaa. Kesäisin viehättävää kaupunkikuvaa elävöittävät monenlaiset tapahtumat.

Madeiraviinin valmistustapa on ainutlaatuinen, sillä viiniä lämmitetään hellävaroen kypsymisen aikana. Tapa on peräisin ajalta, jolloin viinin maun huomattiin parantuneen laivamatkojen aikana Amerikkaan ja Kaukoitään 1600- ja 1700-luvuilla. Makein, Malvasiasta valmistettu, tumma madeira sopii jälkiruokaviiniksi

Usko pois

Santa Helenan saarelle karkoitetulle Napoleonille annettiin tynnyrillinen Madeira- viiniä. Myrkyttämistä pelännyt Napoleon ei maistanut viiniä, ja tynnyri oli korkkaamaton hänen kuoltuaan. Viini todettiin erinomaiseksi, pullotettiin ja myytiin keräilijöille nimellä 'Waterloon taistelu'.

Madeira, Portugali valuutta

Madeiran, Portugali valuutta on euro.

Madeira sää

Madeiran pohjoisosassa vallitsee lauhkea ilmasto, sillä itä-länsi suunnassa kulkeva keskimäärin kilometrin korkea vuoristo jakaa saaren etelä- ja pohjoispuoliskoihin aiheuttaen niiden välillä ilmastollisia eroja. Korkeat vuoristoketjut pakottavat Madeiran pohjoisrannikolle puhaltavat kosteat ja lämpimät pasaatituulet kohoamaan ylöspäin tiivistyen sumuksi ja pilviksi. Korkeat vuoret hidastavat pilvien kulkeutumista etelään, joten sateet keskittyvät enimmäkseen saaren pohjoispuolelle ja vuorille.

Funchalissa keksilämpötilä on joulukuu-huhtikuu noin 16-21 astetta. Kesää kohti mentäessä, lämpötilä nousee noin 25 asteeseen. Lämpötilat eivät juurikaan kohoa 28 asteen yläpuoelle.

Korkeus merenpinnasta on Madeiran ilmastossa merkittävä tekijä. Ylös vuorille mentäessä keskilämpötila laskee noin 3 °C jokaista 500 metrin nousua kohden.

Madeira nähtävyydet

1. Levada- vaellus.

2. Kasvitieteellinen puutarha.

3. Cabo Girão - Euroopan korkein kallio.

Madeiran virallinen matkailusivu (englanniksi)
Madeira Wikitravelissa

Madeira kartta

Matkakohteet > Portugali > Funchal Madeira

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter