Suomalaista palvelua
Portugali pt - Valtion lippu

Matkakohteet > Portugali

Portugali - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA PORTUGALI

Portugali kohdeopas
Lennot Portugali
Valuutta Portugali
Sää Portugali
Kartta Portugali

Portugali on eksoottinen matkakohde, jonka pitkät rannat, värikkäät kaakelein koristellut talot ja kapeat kujat houkuttavat auringonnälkäisiä reissaajia vuoden ympäri. Maan suosituin matkakohde on Marokon länsipuolella sijaitseva Madeira, mutta manner-Portugalilla on vähintään yhtä paljon tarjottavaa. Kiehtova Fado-musiikki, herkullinen ruoka ja kaunis arkkitehtuuri tuovat matkailijan Portugaliin, mutta rantojen kauneudella ja surffaukseen sopivilla olosuhteilla on myös osansa Portugalin kauneuteen.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Lissabon, Portugali 174,65 € - klikkaa tästä!

Portugalissa puhutaan portugalia, joka kirjoitettuna on kuin espanja mutta kuulostaa puhuttaessa enemmän venäjältä. Reissaaja pärjää mainiosti myös englannilla etenkin suurkaupungeissa, mutta maaseudulla voi olla tarpeen turvautua elekieleen. Muutama portugalinkielinen kohteliaisuussana on syytä opetella ennen matkaa.

Niin kaupunkimatkailijat kuin aktiivilomailijatkin tykästyvät Portugaliin, ja kohde sopii mainiosti myös auto- ja rantalomalle. Lyhyehköt välimatkat ja hyvät kulkuyhteydet tekevät maasta helpon kohteen myös omatoimimatkailijoille, ja julkisilla liikennevälineillä tai autolla ehtii jo muutamassa päivässä kiertää monta upeaa kaupunkia ja nähtävyyttä.

Pääkaupunki Lissabon ja portviinille nimensä antanut Porto ovat sekä visuaalisesti että henkisesti miellyttäviä kaupunkeja, joissa nähtävää riittää. Myös Atlantilla sijaitseva lomasaari Madeira ja sen loputtomat ulkoilumahdollisuudet ovat matkailijoiden rakastamia. Suosittujen kaupunkien lisäksi Portugalin rannat ovat näkemisen arvoisia ja auringonpalvojan kannattaakin suunnata Etelä-Portugaliin. Algarven alueella sijaitsee muun muassa Albufeiran suosittu rantalomakohde, jonka hiekkaisten rantojen lisäksi seudun aktiviteettivalikoima on laaja.

Portugali - Lissabon matkavinkit

Portugali kohdeopas

Pääkapunki Lissabon on parhain esimerkki Portugalin viehättäivstä kaupungeista. Tunnelmallinen vanhakaupunki Alfama labyrinttimaisilla sokeilloilaan on todella kokemisen arvoinen. Alfaman juurella levittäytyy Baixa, Lissabonin ydinkeskusta leveillä kävelykaduillaan ja tyylikäillä putiikeillaan. Meri on ehdottomasti niin Lissabonin kuin koko Portugalin elementti, onhan maalla rikas historia merenkulun saralla. Kaupungissa on paljon mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Esimerkkeinä näistä ovat mahtava Hieronymouksen luostari ja Bélemin torni, jonka juurelta laivat aikoinaan lähtivät merten halki. Lissabon tarjoaa monipuolisesti ruoka- ja huvittelupaikkoja sekä runsaasti konsertteja ja muita tapahtumia.

Golfaajille tuttu Algarve sijaitsee etelä Portugalissa ja on tunnettu lukuisista rantalomakohteistaan. Alueelta löytyy lapsiperheille loistavasti soveltuvia rantoja. Ranta-aktiviteettien lisäksi Algarve on kuuluisa myös laadukkaista golfkentistään. Leudon talven vuoksi palloa pääsee lyömään ympäri vuoden. Algarvessa sijaitseva San Lorenzo on yksi Euroopan arvostetuimmista ja monien mielestä myös yksi kauneimmista golfkentistä.

Madeiran saarta kutsutaan Atlantin kelluvaksi puutarhaksi, sillä toista sen veroista vehreää saarta on vaikea löytää. Saaren pääkaupungin Funchalin eksoottisissa puutarhoissa voi aistia historian aristokraattista tunnelmaa. Funchal ei ole kuitenkaan pelkästään jäänne menneestä, vaan kaupungin ostoskadut ja -keskukset sekä ravintolat pursuavat nuorekasta energiaa. Madeiralla voi todella nauttia saaren ainutlaatuisesta luonnosta ja upeista maisemista, sillä jopa kolme neljäsosaa saaresta on luonnonsuojelualuetta. Ilmasto Madeiralla on miellyttävän lämmin läpi vuoden ja saarella voi viettää myös rentoa lepolomaa. Rentoutuminen onnistuu esimerkiksi aurinkoisilla merivesialtailla, kylpylöissä ja Funchalin tunnelmallisissa pikkuravintoloissa.

Portugali - Madeira matkavinkit

Lennot Portugali

Lennot Portugaliin saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Suomesta on hyvät lentoyhteydet Portugaliin suorilla lennoilla. Portugalilainen TAP Portugal liikennöi Helsinki - Lissaboni väliä viikoittain. Suora lento kestää noin viisi tuntia, ja halvimmillaan lennot saa noin 270 eurolla.

Lissaboniin voi matkustaa myös suoria lentoja edullisemmin välilaskullisilla lennoilla. Halvimmillaan välilaskulliset lennot maksavat noin 180 euroa. Välilaskullisia lentoja Helsingistä Lissaboniin tarjoavat muun muassa Lufthansa, KLM, sekä Iberia.

Portugalin lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja. Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Lissaboniin.

Sää Portugali

Portugali on yksi Euroopan lämpimimmistä maista. Lämpimintä Portugalissa on heinä- ja elokuussa, jolloin vuorokauden keskilämpötila pysyttelee kokoajan 20 asteen paremmalla puolella, ja lämpimimmillään mittari lähemmäs 30 astetta. Lämpötila pysyttelee plussan puolella koko vuoden, ja kylmimmät kelit joulu- ja tammikuussa ovat kymmenen asteen tietämillä. Paras aika matkustaa Portugaliin on toukokuusta lokakuulle. Lämpimintä on kesäkuusta syyskuulle. Sateisinta on talvikuukausina.

Kartta Portugali

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter