Suomalaista palvelua
Norja no - Valtion lippu

Matkakohteet > Norja

Norja - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA NORJA

Norja kohdeopas
Lennot Norja
Valuutta Norja
Sää Norja
Kartta Norja

Norja on luonnonihmeiden maa, jonka vuonoissa vuoret ja meri kohtaavat kauniimmin kuin missään muualla maailmassa. Norjan maisemien kauneutta on mahdoton pukea sanoiksi: se on koettava. Luonnon lisäksi Norjassa kannattaa käydä tutustumassa viikinkien perintöön ja maagisen kauniisiin puukirkkoihin. Monipuolisuutensa ansiosta Norja on erinomainen matkakohde niin lapsiperheille kuin varttuneemmallekin väelle.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Oslo, Norja 74,00 € - klikkaa tästä!

Vuoristot tarjoavat ihanteelliset olosuhteet lasketteluun, lumilautailuun ja vaeltamiseen, ja esimerkiksi hiihtokeskuksia on kymmenittäin. Suosittu vanha pyhiinvaellusreitti kulkee Oslon ja Trondheimin välillä. Lillehammerin ympäristössä voi harrastaa monipuolisesti eri talviurheilulajeja, ja Oslon Holmenkollen on erinomainen paikka etenkin murtomaahiihdosta nauttiville. Suunnilleen kolmen tunnin matkan päässä Oslosta oleva Trysil kuuluu Norjan suurimpiin hiihtokeskuksiin. Kattavan rinnevalikoiman ansiosta se on omiaan lapsiperheillekin.

Kesä onkin otollisin aika tutustua Norjaan. Silmiähivelevät maisemat ja kaupunkien kauniit rakennukset ovat parhaimmillaan valoisina kesäiltoina. Poikkeuksena ovat tietysti hiihtokeskukset, joihin on syytä suunnata talvella. Suurin osa matkailijoista suuntaa vuonojen maahan touko- ja syyskuun välisenä aikana. Varsinainen ruuhka-aika ajoittuu kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin.

Norjan ainutlaatuista kansallismaisemaa leimaavat meren läheisyys ja komeat vuoret. Erityisen hyvin maa tunnetaankin vuonoistaan, joissa nämä kaksi elementtiä yhdistyvät. Oslonvuono, jonka perukoilla maan pääkaupunki sijaitsee, on näkemisen arvoinen. Oslonvuono ei kuitenkaan vedä vertoja Geirangerinvuonolle ja Nærøyfjordenille. Nämä Unescon maailmanperintökohteet ovat yli kilometrin korkeuteen kohoavine kallioseinämineen matkailijalle unohtumattomia kokemuksia, joita kannattaa lähteä katsomaan pidemmänkin matkan päästä.

Norja matkavinkit

Norja kohdeopas

Oslossa matkailijaa odottaa hyvät ostosmahdollisuudet, laadukkaat hotellit ja ravintolat, sekä kierros kaupungin kulttuuripaikoilla. Oslo on kulttuurimatkailijalle mieluinen kohde. Uusi oopperatalo aivan vuonon partaalla on jo yksin näkemisen arvoinen. Oslon pääkatu Karl Johans Gate muistuttaa kovasti Helsingin Esplanadia. Vilkas katu alkaa päärautatieaseman luota ja päättyy Kuninkaanlinnalle. Sen varrelta löytyy merkkiliikkeitä, kahviloita, ravintoloita ja hotelleja. Hyvää ruokaa ja viihtyisiä illanviettopaikkoja etsivän kannattaa kuitenkin hakeutua hitusen pääkadulta syrjään, vanhalle telakka-alueelle Aker Bryggelle.

Bergen on vanha hansakaupunki, jonka keskustassa aivan vuonon pohjalla voivieläkin aistia historian hengen. Bryggen, Bergenin vanha keskusta, kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Sen puutalot ja pienet kujat kutsuvat tutustumaan vanhaan Norjaan kalastajineen ja kalaravintoloineen. Pohjanmeren rannalla sijaitseva Bergen on myös hyvä tukikohta ikimuistoisille vuonoretkille.

Geirangerinvuono ja Nærøyfjorden ovat Norjan tunnetuimmat vuonot. Molemmat kuuluvat Unescon maailmaperintökohteisiin. Vuonoluonto huikaisee paatuneintakin matkailijaa - näkymät ovat henkeäsalpaavat. Muita kauniita vuonoseutuja ovat Sognefjordin ja Lysefjordin alueet. Meri-ilma tuoksuu viikinkien maassa kaikkialla. Vuonoalueilla matkustamiseen kannattaa varata reippaasti aikaa: tiet ovat pieniä, nopeusrajoitukset matalia ja matkanteko katkeaa usein lauttaetappeihin.

Norja matkavinkit

Lennot Norja

Lennot Norjaan saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Suomesta Norjaan on edulliset ja hyvät lentoyhteydet. Helsinki - Oslon väliä lentää Finnair sekä Norwegian. Norjan lennot saa useimmiten alle sadalla eurolla. Matkustaminen on vaivatonta, sillä lento Helsinki - Oslo välillä kestää vain puolitoista tuntia.

Norjan lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja. Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Osloon.

Sää Norja

Ilmastoltaan Norja muistuttaa Suomea. Rannikoilla meri tasoittaa vuodenaikojen vaihtelua, kun taas sisämaassa lämpötilavaihtelu on suurempaa: kesäisin voidaan päästä +30 asteeseen ja talvella saman verran pakkasen puolelle. Alku- tai loppukesästä, etenkin rannikolle suuntaavan, kannattaa varautua mereltä puhaltavaan tuuleen, vaikka lämpötilat näyttäisivätkin olevan korkeita.

Kartta Norja

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter