Suomalaista palvelua
Meksiko mx - Valtion lippu

Matkakohteet > Meksiko

Meksiko - Matkakohteet

Lennot Meksikoon

Meksikon kartta
Meksikon valuutta
Meksikon sää

Kaikki tuntevat meksikolaisen mariachi-musiikin, sombrero-hatut, herkulliset ruuat ja tequilan, mutta suuressa maassa on paljon muutakin: lumihuippuisia vuoria, aavaa aavikkoa, moderneja suurkaupunkeja, omaleimaisia siirtomaa-ajan kyliä ja mahtavia rantoja kaloja kuhisevine riuttoineen.

Meksikolaiset vaalivat vapaa-aikaa ystävien ja perheen kanssa rankan työnteon ohella. Vierasta kohdellaan lämmöllä ja minne menetkin, koet olevasi tervetullut. Maistele paikallisten kanssa tequilaa parempaa pulqueta ja ennen kaikkea syö hyvin

Halvat lennot Meksiko Moni matkaaja suuntaa Quintana Roo osavaltioon Jukatanin niemimaalla - Cancun, Cozumel, Playa del Carmen.. Osavaltion kuuluisa Maya Riviera on täynnä toinen toistaan kauniimpia paratiisirantoja. Matkakohteen voi valita monista erilaisista vaihtoehdoista. Suosittua on myös vaihtaa paikkaa kesken loman ja saada siten mahdollisimman kattava kuva eri kohteista. Välimatkat eivät ole kovin pitkiä, joten yhdestäkin tukikohdasta pääsee retkeillen näkemään ja kokemaan monenlaista.

Meksiko ja Väli-Amerikka ovat ikivanhan mayaojen korkeakulttuurin synnyinsijoja. Missä päin Meksikoa oletkin, pyramidit ja arvoitukselliset temppelien jäännökset ovat lähelläsi. Kiipeä korkealle maya-temppelin huipulle katsomaan, auringon nousua ja sademetsä heräämistä henkiin. Arkeologisilla löydöspaikoilla kannattaa ehdottomasti käydä Meksikon reissun aikana.

Meksikon valuutta

Meksikon virallinen valuutta on nimeltään peso, mutta etenkin turistikohteissa myös Yhdysvaltain dollarit ovat käypä maksuväline. Dollareita ja euroja voi vaihtaa paikalliseen valuuttaan (peso) pankeissa ja valuutanvaihtotoimistoissa (Casa de Cambio), jotka ovat avoinna klo 9-17. Pankissa tarvitaan yleensä henkilöllisyystodistus. Valuuttaa voi vaihtaa jo lentokentällä saavuttaessa. Valuuttaa kannattaa aina vaihtaa pienissä erissä sellaisissa vaihtopaikoissa, joissa on suojassa ulkopuolisten katseilta. Luottokortit käyvät yleisesti, yleisimmät ovat Visa, Mastercard ja American Express, DinersClub on harvinaisempi.

Meksikon sää

Mexico City sijaitsee 2240 metrin korkeudessa, joten illat ja yöt ovat ympäri vuoden viileitä (0-15 astetta), mutta päivisin on lämmintä. Kannattaa varautua sekä viileään että lämpimään säähän. Päivällä lämpötila harvoin nousee yli 30 asteen, talvikuukausina (joulu-helmikuu) lämpötila putoaa öisin reilusti alle 10 asteen eikä taloissa yleensä ole lämmitystä. Sadeaikana (touko-lokakuu) sataa säännöllisesti voimakkaasti iltapäivisin.

Meksikossa on sekä trooppisia että leudon ilmaston alueita. Talviaikaan illat voivat olla viileitä. Sadekausi ajoittuu syyskuukausille ennen kuin huippusesonki alkaa joulukuussa.

Meksikon kartta

Meksinkon kartta - avautuu uuteen ikkunaan.

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter