Suomalaista palvelua
Madagaskar mg - Valtion lippu

Matkakohteet > Madagaskar

Madagaskar - Matkakohteet

Lennot Madagascar

Madagascarin kartta
Madagascarin valuutta
Madagascarin sää
Madagascarin nähtävyydet

Tänne eivät kaikki löydä. Madagaskar on erikoisempiin maailmankolkkiin kaihoavan löytöretkeilijän kohde, jossa pääsee patikoimaan niin monimuotoisen luonnon seassa, ettei moista uskonut mistään löytyvänkään. Sukeltaminen, snorklaus ja erikoisempien rantojen valloittaminen kutkuttavat jokaisen varpaita, mutta kuinka moni toteuttaa unelmansa? Ei ihme, että maata kutsutaankin eläväksi Nooan arkiksi.

Madagaskar on kuin suoraan luontodokumenteista. Samanlaista luonnon rikkautta ja eläimistöä et löydä mistään muualta, siksi mieleen tuleekin Nooan-arkki. Kyseinen luontohelmi sijaitsee samannimisellä saarella Intian Valtameressä, Afrikan itärannikolla.

Madagascar - kaikkien saarien helmi Madagaskariin kuuluu kuusi provinssia: Antananarivo, Antsiranana, Fianarantsoa, Mahajanga, Toamasina ja Toliara. Antananarivo on saaren pääkaupunki ja siellä sijaitsee kaikki tarvittavat palvelut. Kaikkiaan tällä maailman neljänneksi suurimmalla saarella asuu noin 20 miljoonaa ihmistä, joista osa on vanhoja merirosvojen jälkeläisiä.

Paikallisessa elämänmenossa ja tavoissa sekoittuvat monet kulttuurit ja, karkeasti yleistäen, monien mielestä yleisvaikutelma onkin ennemmin aasialainen kuin afrikkalainen. Ikivanhat uskomukset magian ja henkien voimiin ovat säilyneet ainakin osittain ja erityisesti korkeammilla seuduilla asuvat ihmiset elävät perinteikkäästi. Vanhoihin tapoihin lukeutuu mm. tanssiperinteet, joita onnekas matkalainen pääsee ihailemaan.

Madagaskarin matkailu on vasta kehittymässä. Matkailu on keskittynyt pääosin saarimantereen koillis- ja luoteisrannikolla oleville pienille saarille sekä luonnonpuistoihin. Madagaskarin matkailuvaltteina ovat saaren erikoislaatuinen eläin- ja kasvikunta: useita lajeja tavataan vain Madagaskarilla. Turismia elinkeinonaan harjoittavat puhuvat jonkin verran englantia, valtaosa kansasta ymmärtää vain malagasya ja ranskaa.

Madagascarin uskomaton luonto

Suurin osa Madagaskarin kasvi-aja eläinlajeista ovat endiimisiä eli sellaisia, joita ei tavata missään muualla. Ennen kuin ihmiset asuttivat saaren täällä tavattiin mm. norsulintuja ja madagaskarinvirtahepoja. Nykyisin saarella elää suurin osa maailman kaikista kameleonteista, jättiläismaakilpikonnia, hauskoja puoliapinoita ja niitä syövä petoeläin fossa. Lintulajeja on lukuisia. Madagaskaria kutsutaan toisinaan kahdeksanneksi mantereeksi, sillä niin paljon se poikkeaa kaikesta totutusta. Jopa saaren linnuista 65 % elää ainoastaan täällä eivätkä ne lähde muuttomatkalle.

Halvat lennot Madagascarille

Madagascariin tarvitaan viisumi ja sen saa lentokentältä saavuttaessa. Paluulippu on oltava ja näytettävä ja passin voimassaoloaika vähintään kuusi kuukautta. Pidä henkilöpaperit aina mukanasi: ne voidaan tarkistaa milloin vain, erityisesti myöhään liikkeellä oltaessa. HUOM! Katso tästä suurlähetystön viimeisimmät matkustussuositukset Madagascarille.

Vertaa halvat lennot Madagascariin - katso yllä kaupunkikohtaisesti halvat lennot Madagascariin. Poptravel.fi hintavertailusivusto löytää aina halvimmat ja parhaat lennot juuri sinulle.

Madagascarin valuutta

Madagascarin valuutta on ariary. Luottokortilla maksaminen ja matkashekkien vaihto voivat tuottaa hankaluuksia. Käteiseurot kelpaavat hyvin. Valuutanvaihto kannattaa tehdä pääkaupungissa. Säilytä rahanvaihtokuitit ja vaihda ylijäänyt valuutta lentokentällä.

Madagascarin sää

Koko Madagaskarilla vallitsee trooppinen ilmasto, mutta korkeusvaihtelut luovat alueellisia eroja. Ylänköalueilla 900 metrin yläpuolella helle on harvoin tukahduttavaa, mutta rannikoiden alavilla mailla sää voi olla aika tosi kuumaa ja kosteaa varsinkin sadekaudella. Pasaatituuli tuo itärannikolle sateita ympäri vuoden; esimerkiksi Tamatavessa sataa 3 500 mm vuodessa ja sadepäivien lukumäärä on 140. Saaren lounaisosassa sadetta saadaan VAIN 400?800 mm vuodessa, suurin osa siitä tulee joulukuun ja marraskuun välisenä aikana.

Madagascarin nähtävyydet

1. Pääset seuraamaan valaiden vaellusta Madagaskarin länsirannikolla Ifatyssa suunnilleen heinäkuun ja elokuun kieppeillä, kun valaat uivat Mosambikin kanaalin läpi. Mikäli hait ja kirjavat kalat kiinnostavat, kannattaa hypätä samoihin vesiin pinnan alle sukeltamaan. Madagaskarin parhaat sukellushuudit löytyvät Anakaon rannikolta.

2. Park National de l'Isalosta löytyy mahtavat patikointireitit. Kuljet vuolaiden vesiputousten ja kanjonien maisemissa, joita kuvaa parhaiten kuvaus "unimaisema". Voit aloittaa patikoinnin Ranohiran kylästä ja mitä kauemmas kuljet suositummilta reiteiltä, sen kauniimmiksi näkymät käyvät.

3. La Maison d'Isalon on interaktiivinen ekomuseo, jonne lapsetkin ovat tervetulleita. Ekomuseossa kerrotaan kiinnostavalla tavalla luonnon ihmeellisyyksistä ja paikalliskulttuurista.

Madagascarin kartta

Madagascarin kartta - aukeaa uuteen ikkunaan.

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter