Matkakohteet > Laos > Vientiane

Vientiane - Laos

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Vientiane, Laos

Vientiane kartta
Vientiane, Laos valuutta
Vientiane sää
Vientiane nähtävyydet

Vihreä ja vähemmän tunnettu Laos sijaitsee naapureidensa Thaimaan, Vietnamin ja Kiinan varjossa, mutta on muutamien viime vuosien aikana tehnyt nousua Aasian varteenotettavana matkailumaana. Sisämaana Laos ei vedä puoleensa rantalomailijoita, mutta historiasta ja kauniista luonnosta kiinnostuneille se on mielenkiintoinen kohde. Parasta Laosissa onkin sen erinomaisen vihreä vuoristoalue, jossa kannattaa luottaa paikallisen kuskin kyytiin, sen verran huimia ovat vuorenrinteen tienkaarteet. Mutta näkymät sitäkin mahtavammat!

Vientiane on kaupan keskus

Laosin pääkaupunki ja maan vilkkain liike-elämän keskus on Vientiane, joka sijaitsee aivan Thaimaan rajalla, Mekong-joen rannalla. Rantabulevardilta näkee selkeästi Thaimaan puolelle ja veden ollessa erityisen alhaalla kuivan kauden aikaan, voisi rajan yli melkein kahlata. Vientiane on pieni kaupunki, asukkaita vajaa miljoona, mutta kaikki tarpeelliset palvelut löytyvät edullisista jalkahierontapaikoista gourmet-ravintoloihin. Majoituspaikkoja on pikkuisista bed & breakfast majataloista diplomaattitason hotelleihin. Kaupungissa kannattaa ehdottomasti vierailla valtavilla markkinoilla, joissa myydään ihan kaikkea mitä ihminen voi tarvita sandaaleista mausteisiin ja kananmunista muttereihin. Myyjät tuskin puhuvat englantia, mutta kaupantekoa se ei haittaa. Hymyn saa kaikilla kielillä.

Halvat lennot Vientiane Laos Vientiane ei kuitenkaan ole sitä parasta Laosia, vaan toimii hyvin yhden-kahden yön lepopaikkana, varsinkin jos matka on jatkunut Euroopasta suoraan Bangkokin kautta lentämällä. Bangkokin ja Vientianen välillä on useita päivittäisiä lentoja ja se onkin helpoin tapa saavuttaa Laos.

Vientianesta voi jatkaa maateitse esim. pohjoiseen Nam Ngum-järvelle, jonne ajaa pääkaupungista kolmisen tuntia. Matkan varrella näkee aitoa paikallista elämää, sillä kaupankäynti ja kuulumisten vaihto käydään teiden varsilla. Nam Ngum-järvi on tärkeä hydrovoiman keskus valtavan patonsa takia. Vastaavia patoja on rakenteilla useita ja alue onkin tunnettu hydrovoimastaan kansainvälisesti.

Järveltä matkaa voi jatkaa Vang Viengiin, joka oli Vietnamin sodan aikaan amerikkalaisten tukikohtana. Kaupunkia lähestyttäessä silmiinpistävin näky onkin valtava entinen kiitorata. Muutamia vuosia sitten Vang Viengissä ei juuri ollut palveluita matkailijoille vaatimattomia majataloja lukuun ottamatta, mutta nyt siellä on jo pieni keskusta ravintoloineen, muutamia erilaisia hotelleja, joista valita ja aktiivinen iltaelämä. Vang Vieng sijaitsee Annamin vuoriketjun juurella ja ilta-auringossa vuorien siluetti vetää vertoja mille tahansa rantamaisemalle. Pieni veneretki tai kumirenkaalla lasku kylän vieri kulkevassa joessa kuuluu aluetta suosivien nuorten reppureissaajien aktiviteetteihin.

Vehreän vuoriston keskellä

Vang Viengin ulkopuolelta alkaakin sitten Laosin sydän, vuoristoinen maaseutu. Hyvässä kunnossa olevan tien noustessa yhä ylöspäin serpentiinin lailla, muuttuu maisema tiheämmäksi bambupuustoksi, mutta myös rinteissä kasvaviksi riisipelloiksi. Laosilaiset ovat kehittäneet ihan oman riisilajinsa, jota pystyy kasvattamaan vuoren rinteillä ja riisinviljely onkin vuoristokansojen yksi tärkeimpiä elinkeinoja. Silloin tällöin tien reunustalla näkyy taloja ja niiden edustalla lapsia leikkimässä tai aikuisia puuhastelemassa. Vuoristotie on kyläläisten etupiha kun takapihaa ei ole, sillä talot on rakennettu hurjien pölkkyjen varaan, suoraan rinteeseen.

Halvat lennot Vientiane Laos Kokonaisen päivämatkan päässä Vang Viengistä vuoristotietä pitkin on Phonsavanin kaupunki, jossa sijaitsevat kuuluisat Ruukkujen tasangot. Nämä historialliset, mysteeriset kiviruukut ovat siirtyneet alueelle ilmeisesti n. 180km päästä, mutta niiden alkuperäistä tarkoitusta ei kukaan tiedä varmasti. Ruukkuja on alueella satoja, osa pieniä, osa ison miehen kokoisia. Samalla alueella on myös maastossa edelleen laukeamattomia maamiinoja Vietnamin sodan ajoilta ja siksi mukana tulee aina olla paikallinen opas, joka kertoo missä saa liikkua. Phonsavan on kasvava kaupunki, keskellä vuoristoa ja sinne pääsee myös lentäen, esim. Vientianesta tai Luang Prabangista. Vaikka vuoristotie onkin ainutlaatuinen kokemus, on se hidaskulkuinen ja siksi toiseen suuntaan lentäminen voi olla hyvä vaihtoehto.

Leppoisa Luang Prabang

Laosin pohjoisosassa sijaitsee viehättävä ja leppoisa Luang Prabang, joka on kokonaisuudessaan UNESCOn maailmanperintökohde. Mekong- ja Nam Khan-jokien risteyksessä sijaitsevasta kylästä on muodostunut suosittu matkailukohde, jossa vieraillaan buddhisti-temppeleissä, rauhoitutaan katukahvilassa, tehdään ostoksia iltamarkkinoilla ja syödään hyvin keskustan lukuisissa ravintoloissa. Parin tunnin venematkan päässä sijaitsevat myös Pak Ou Buddha-luolat, jotka ovat näkemisen arvoiset, joskin vaativat hienoista kiipeämiskestävyyttä satojen portaidensa takia. Kaupungin ulkopuolella voi myös viettää mukavan päivän lökötellen luonnonvesiputouksilla ja paikallisia elefantteja ihaillen. Kaiken kaikkiaan Luang Prabang on rentouttava kohde sellaisenaan ja jos et missään muualla Laosissa ehtisi käydä, käy edes Luang Prabangissa!

Lennot Vientiane, Laos Suomesta

Lennot Vientiane Laos löytyy Poptravelin hintavertailusta yhdellä klikkauksella. Tämän sivun ylälaidassa löydät halvat lennot Vientiane Laos hintavertailun, josta voit vapaasti itse etsiä sopivia matkustuspäivämääriä.

Vientianeen, Laos, lentää useat eri lentoyhtiötyhdistelmät mm. KLM, Thai Airways, Vietnam Airlines, Lufthansa. Suomesta lähtöisin jouhevat aikataulut vaativat kaksi koneenvaihtoa useimmiten. Bangkokista pääsee myös suorilla lennoilla Luang Prabangiin (lentokentän kolmikirjainkoodi LPQ)

Vientiane, Laos valuutta

Virallinen valuutta Laosissa on kip. Myös Thaimaan baht tai Yhdysvaltain dollari ovat yleisesti hyväksyttyjä valuuttoja. Pankkiautomaatteja ei joka paikassa ole, mutta esimerkiksi Vientianesta, Luang Prabangista and Vang Viengistä pitäisi muutama löytyä.

Vientiane, Laos sää

Laosissa on kolme vuodenaikaa. Kuuma kausi kestää maaliskuusta toukokuuhun. Lämpötilat saattavat nousta aina 40 asteeseen ilmankosteuden ollessa samalla hyvin korkea.

Kostea kausi on puolestaan toukokuusta marraskuuhun lämpötilan ollessa 30 asteen tietämillä. Tämä on runsaiden sateiden aikaa ja saattaa vaikuttaa matkustamiseen paikasta toiseen.

Kuiva kausi on myös turistikausi ja ulottuu marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat alhaisimmillaan 20 asteen lukemissa ja osissa vuoristoisia alueita saatetaan mennä jopa pakkasen puolelle. Näkyvyys on erinomainen ja kuumuus ei jatkuvasti piinaa.

Vientiane, Laos nähtävyydet

1. Laosin erikoisimmat nähtävyydet ovat Plain of Jars -tasanko ja Tam Ting -luolat. Palin of Jars eli Ruukkujen tasanko on alue, joka on täynnä tuhansia vuosia vanhoja ruukkuja/uurnia, joiden alkuperäisestä käyttötarkoituksesta ei olla varmoja. Salaperäiset Tam Ting -luolat sijaitsevat Mekong -joen varrella ja kätkevät sisäänsä tuhansia puisia Buddha-patsaita, joiden tekijöistä ei ole tietoa.

2. Laosista löytyy Aasian suurin vesiputos Li Phi.

3. Patuxai -"riemukaari".

Vientiane kartta

Matkakohteet > Laos > Vientiane

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter