Suomalaista palvelua

Matkakohteet > Kroatia > Pula

Pula - Kroatia

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiPulala 6.4.2019la 13.4.20193 pv sitten128,48 €128,48 €Hae
HelsinkiPulake 12.6.2019la 29.6.20195 pv sitten202,00 €-Hae
HelsinkiPulato 2.5.2019ke 8.5.201912 pv sitten207,00 €-Hae
HelsinkiPulape 19.4.2019ma 22.4.201914 pv sitten218,98 €-Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL PUY 6.4.19 13.4.19128,48 € 128,48 €
haku: 3 pv sittenHae
HEL PUY 12.6.19 29.6.19202,00 € -
haku: 5 pv sittenHae
HEL PUY 2.5.19 8.5.19207,00 € -
haku: 12 pv sittenHae
HEL PUY 19.4.19 22.4.19218,98 € -
haku: 14 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Pula, Kroatia

Pulan kartta
Pulan, Kroatian valuutta
Pulan sää
Pulan nähtävyydet

Istrian niemimaan sijainti aivan Italian rajan tuntumassa on jättänyt jälkensä alueelle niin, että sitä kutsutaan jopa Italiaksi pienoiskoossa. Viinitarhat, oliivipuut, idylliset kylät ja historialliset kaupungit muistuttavat naapureista, joilta kroatialaiset ovat oppineet myös erinomaisten pitsojen valmistuksen. Istrian niemimaalla sijaitsee useita kyliä ja kaupunkeja ja jokaisella on ainutlaatuinen luonteensa. Unescon maailmanperintökohde Porec, kuvankaunis Pula ja Punta Verudela. Muita matkakohteita ovat kylpyläkaupunki Opatija, mahtava Rovinj ja löhöilykohde Rabac.

Istria on kaksikielinen maakunta ja sen toinen virallinen kieli on italia. Siksi länsirannikon kyltit ovat kahdella kielellä. Käytännössä moni istrialainen puhuu sujuvasti sekä kroatiaa että italiaa. Istria markkinoi itseään vihreänä ja sinisenä Välimerenä.

Katso henkesalpaavan kaunis video Pulasta.

Keskeinen nähtävyys Pulassa on kuudenneksi suurin jäljelläoleva roomalainen amfiteatteri Arena. Amfiteatteri on säilynyt hyvin, vaikka se esimerkiksi aiottiin siirtää Italiaan, kivi kerrallaan. Kiviä on käytetty myös paikalliseen rakentamiseen. Tänä päivänä amfiteatteria käytetään heinäkuun elokuvafestivaalien aikaan.

Pulan niemimaan kärkeen kannattaa tehdä päiväretkiä piknik-tarvikkeiden kanssa, sillä rannikolla voi nauttia kirkkaansinisestä merestä ja valkoisista kallioista - tilaa yleensä riittää, ellet satu keskikesällä tai eurooppalaisten loma-aikaan Pulaan. Rannikolla on myös uimarantoja, joita valvotaan ja joilta löytyvät esimerkiksi kahvilapalvelut.

Lähellä Pulaa on yksi Kroatian kansallispuistoista, käymisen arvoinen Brijunin saaristo. Se koostuu 14 saaresta. Saarille järjestetään retkiä, mutta sinne pääsee hyvin myös omin päin. Myös ruoka on saanut selvästi vaikutteita eri kansoilta.Lennot Pula Kroatia

Lennot Pulaan, Kroatiaan

Lennot Pulaan Norwegian haistaa top-kohteet ja on oikeaan aikaan liikenteessä. Norwgian Airlines aloittaa suorat lennot Pulaan Helsingistä kesäkuun 26. päivä 2015 lauantaisin. Hintakaan ei ole paha, oikeaan aikaan varattuna 84 euroa/suunta. Tokihan Pulaan pääsee muillakin lentoyhtiöillä, mm. SAS:lla, mutta ei suoralla yhteydellä.

Pulan, Kroatian valuutta

Kroatian rahayksikkö on kuna, joka tarkoittaa suomeksi näätää. Kunien vaihto on mahdollista Kroatian ulkopuolella. Keskeiset luottokortit käyvät monissa ravintoloissa ja useimmilla pankkiautomaateilla. Takseissa käy vain käteinen. 100 kunaa on noin 13 euroa.

Pulan sää

Kroatian, Pulan säätä leimaa rannikon välimerellinen ja sisämaan mannerilmasto. Kesät ovat lämpimät ja pitkät, lyhyt talvi taas voi olla kylmä ja kolea. Kesä-elokuussa Pulan lämpötila on +30 C asteen tuntumassa. Tammi-helmikuussa -10 C asteen pakkanen sisämaassa ei ole epätavallista. Rannikolla ilmasto on yleisesti leudompi kuin sisämaassa. Sisämaan vuorilla talvet ovat runsaslumisia. Rannikolla puhaltaa ajoittain voimakas Bura-tuuli. Etelästä puhaltava Jugo-tuuli tuo kosteaa ja lämmintä ilmaa. Kesäkuukausina merellä voi ilmetä äkillisiä ja voimakkaita myrskyjä.

Pulan nähtävyydet

1. Puhdas merivesi ja valkeat rannat ovat koko Istrian niemimaan valttikortteja. Yksi parhaista paikoista niistä nauttimiseen on Rabac, joka sijaitsee 45 km päässä Pulasta niemen toisella puolen. Tämän niemimaan parhaat rantakohteet ovatkin Rovinj, Opatija ja Rabac.

2. Keskeinen nähtävyys Pulassa on kuudenneksi suurin jäljelläoleva roomalainen amfiteatteri Arena.

3. Kroatian kansallispuisto, Brijunin saaristo, on ehdottomasti käymisen arvoinen. Se koostuu 14 saaresta.

Pulan kartta

Matkakohteet > Kroatia > Pula

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter