Suomalaista palvelua
Kroatia hr - Valtion lippu

Matkakohteet > Kroatia

Kroatia - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA KROATIA

Kroatia kohdeopas
Lennot Kroatia
Valuutta Kroatia
Sää Kroatia
Kartta Kroatia

Turkoosina heijastuva Välimeri, elävät ja modernit kaupungit pitkän historian kera houkuttelevat joka vuosi Kroatiaan valtavan määrän turisteja. Kroatia pysyttelee suosiossaan loputtoman auringonpaisteen, tuhansien rantojen sekä ystävällisten ihmisten ja edullisten hintojen takia.

Kroatian sisämaasta löytyy henkeäsalpaavia luontoelämyksiä, kuten Plitvicen kansallispuisto ja sen kuuluisat putoavat järvet, tai maan pääkaupunki Zagreb, joka usein jää syyttä turistivirtojen ulkopuolelle. Kroatia onkin yksi monipuolisimmista matkailukohteista ja mikäli aikaa vain on, maata kannattaa kiertää laajemminkin.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Kroatian, Dubrovnikiin 163,80 € - klikkaa tästä!

Kroatian saaristo on täydellinen kohde rantalomailijalle sekä aktiivimatkustajalle sillä useat rannat tarjoavat mahdollisuuden saarihyppelyyn. Kaupunkilomailija taas viihtyy Kroatian kaupungeissa, Zagrebissa ja Splitissä on esimerkiksi loistavat shoppailumahdollisuudet.

Englannilla pärjää yleisesti ottaen melko hyvin paikallisten kanssa, mutta muutama kroaatinkielinen sana tekee takuulla vaikutuksen. Saksaa ja italiaa puhutaan myös hyvin.

Kroatia - Plitvice lakes matkavinkit

Ruokakulttuuri on erilaista maan eri osissa. Rannikkoalueilla meren antimet ovat luonnollisesti pääroolissa, kun taas sisämaassa liharuoilla on vankempi asema. Pohjoisessa Istrian alueella tryffelit ovat oikea ylpeyden aihe, joista voi nauttia vuoden ympäri. Kroatian itäiset osat olivat ennen unkarilaisten alueita ja tämän huomaa myös lautasella. Itäisen Kroatian ruoat ovat huomattavasti mausteisempia kuin muualla maassa ja unkarilaiset ruokalajit ovat suosittuja.

Kroatia kohdeopas

Pääkaupunki Zagreb jää matkutajien keskuudessa usein vähemmälle huomiolle. Se on historiallisesti rikas kaupunki, jonka ensimmäiset asumukset ovat peräisin roomalaisten jäljiltä. Nykyään Zagreb pitää sisällään museoita, gallerioita ja muotiliikkeitä, kuten tyypillinen eurooppalainen pääkaupunki.

Dubrovnik, Kroatian suosituin lomakohde, on historiallinen kaupunki aivan maan eteläosassa. Muurien suojaama Dubrovnikin vanhakaupunki on pakollinen nähtävyys ja maisemat muureilta ovat henkeäsalpaavan kauniit. Dubrovnikin matkaan on helppo yhdistää vierailu jollakin rannikon upeista saarista.

Kroatian keskiosissa sijaitseva Plitvicen kansallispuisto on kuuluisa etenkin sen 16 turkoosinsinisestä järvestään, jotka ovat yhteydessä toisiinsa vesiputouksilla. Omasta rauhasta ei Plitvicessä kannata haaveilla, sillä järviä käy katsomassa bussilasteittain turisteja päivittäin. Maisemat ovat kuitenkin uskomattoman kauniita.

Split on kuuluisa ennen kaikkea Diolectianuksen palatsista, jonka muurien suojista löytyy tunnelmallisia kapeita katuja, pieniä liikkeitä, houkuttelevia ravintoloita sekä tietysti satoja vuosia vanhaa historiaa. Splitissä on myös elävä kaupunkikulttuuri ja kaupungissa järjestetäänkin paljon erilaisia tapahtumia. Rantakadun baarit ja kahvilat täyttyvät etenkin kesäiltaisin kaupunkilaisista ja tunnelma on iloisen välitön

Kroatia - Dubrovnik matkavinkit

Lennot Kroatia

Lennot Kroatiaan saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Suomesta on oivat lentoyhteydet Kroatiaan - Norwegian lentää Helsinki-Dubrovnik väliä suorilla lennoilla. Splitiin ja Pulan lennetään myös suorila lennoilla. Halvimmillaan lennot voi saada jopa 160 eurolla.

Kroatian lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Dubrovnikiin.

Sää Kroatia

Sisämaassa ilmasto on leuto ja sateinen, kun taas rannikolla on tyypillinen Välimeren ilmasto. Kuumat ja kuivat kesät ja leudot, mutta sateiset talvet. Talvisin sisämaassa voi olla pakkasta ja kesällä lämpötila on noin +20 asteen paikkeilla. Rannikolla lämpötila kohoaa kesällä usein lähelle +30 astetta ja talvellakin pysytellään lämpöasteiden ylä puolella.

Paras ajankohta matkalle Kroatiaan on kesä. Jos haluaa välttää pahimmat turistilaumat, kannattaa matka ajoittaa loppukevääseen, alkukesään tai alkusyksyyn.

Kartta Kroatia

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter