Suomalaista palvelua

Matkakohteet > Kolumbia > Bogota

Bogota - Kolumbia

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiBogotato 2.1.2020su 19.1.20209 pv sitten768,46 €-Hae
HelsinkiBogotape 13.12.2019su 19.1.20209 pv sitten786,00 €-Hae
HelsinkiBogotape 13.12.2019to 2.1.20209 pv sitten978,08 €-Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL BOG 2.1.20 19.1.20768,46 € -
haku: 9 pv sittenHae
HEL BOG 13.12.19 19.1.20786,00 € -
haku: 9 pv sittenHae
HEL BOG 13.12.19 2.1.20978,08 € -
haku: 9 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Halvat lennot Bogota, Kolumbia

Bogota Bogotá on Kolumbian pääkaupunki ja maan suurin kaupunki. Sen väkiluku on 7,5 miljoonaa ja esikaupungit mukaan lukien 8,8 miljoonaa. Bogotá sijaitsee ylängöllä yli 2,6 kilometrin korkeudessa Andeilla. Kaupunki on kahden yli 3 200 metriä korkean vuoren, Guadalupen ja Monserraten välissä. Kaupungin läpi virtaa San Francisco -joki, joka yhtyy useihin muihin jokiin muodostaen 145 metriä korkeille Tequendaman vesiputouksille virtaavan Bogota-joen. Ennen espanjalaisten tuloa Muiscat harjoittivat maanviljelyä Bogotan ylängöllä. Heidän puhumaansa chibchan kieltä puhutaan enää vain pienissä paikoissa kaupungin ulkopuolella.

Bogota sijaitsee lähellä päiväntasaajaa, pasaatien kohtaamisvyöhykkeellä. Siellä on kaksi sadekautta: maalis-toukokuussa ja syys-marraskuussa. Lämpötila on varsin tasainen läpi vuoden, kylmimmän kuukauden heinäkuun keskimääräinen ylin lämpötila on 15 astetta, kun lämpimimpien kuukausien (helmi- ja maaliskuu) keskimääräiset ylimmät lämpötilat ovat 17 astetta.

Liikkuminen

Bogotassa sijaitsee Kolumbian suurin lentoasema, El Doradon kansainvälinen lentokenttä. Kentälle on lukuisia päivittäisiä lentoja eri puolilta Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa sekä Euroopasta. Bogotaan ei ole suoria lentoja Suomesta, vaan konetta joutuu vaihtamaan esimerkiksi Lontoossa, Frankfurtissa, Madridissa tai Pariisissa. Lentokenttä sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Kentältä keskustaan pääsee kätevästi taksilla, bussilla tai paikallisella TransMilenio-nivelbussilla.

Bogotán liikennejärjestelmään kuuluvat TransMilenio-bussit, tavalliset bussit sekä taksit. TransMilenio-bussit ovat nivelbusseja jotka liikkuvat vain niille varatuilla kaistoilla. Transmilenio-bussit pysähtyvät vain omilla asemilla jotka muistuttavat metro- tai juna-asemia. Liikenneruuhkat ovat suuri ongelma ja ruuhka-aikana rajoitetaan yksityisautoilua.

Bogotan asemakaava on ruutukaava, jossa itä-länsisuuntaisten katujen nimi on calle ja pohjois-eteläsuuntaisten katujen nimi carrera. Varakkaiden ihmisten kaupunginosat ovat pohjoisessa ja koillisessa, köyhät asuvat etelässä ja kaakossa ja keskiluokka asuttaa kaupunkin keski-, länsi- ja luoteisosia.

Nähtävää ja tekemistä

Bogota kirkko Kaupungin keskustassa oleva goottilaistyylinen kirkko Iglesia Nuestra Señora del Carmen on yksi Bogotan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tuhannet kaupunkilaiset käyvät myös Iglesia del Divino Niño Jesús del 20 de Julio ja Iglesia San Alfonso María de Ligorio -kirkoissa. Guadalupe-vuoren huipulla on 15-metrinen Neitsyt Mariaa esittävä patsas ja sen alla pieni erakkoluostari. Montserratin luostari on perustettu 1657. Montserrat-vuorelle pääsee köysiradalla ihailemaan maisemia. Bogotan merkittävimpiä museoita ovat alkuperäisasukkaiden kultaesineitä esittelevä Museo de Oro ja Fernando Boteron taidetta esitteelvä museo.

Bogotassa on noin 30 suurta ostoskeskusta neljässä kaupunginosassa. Erikoiskaupat ovat keskittyneet tietyille alueille, esimerkiksi Restrepossa myydään kenkiä ja 12 de Octubre -korttelissa huonekaluja. Kolumbia tuottaa 60 % maailman smaragdeista ja maan smaragdikauppa on keskittunyt Bogotan keskustaan.

Bogotassa järjestetään joka toinen vuosi suuri teatterifestivaali Festival Iberoamericano de Teatro. Lisäksi kaupungin keskustassa olevassa suuressa Simon Bolivarin puistossa järjestetään vuosittain suuri ilmainen rock-konsertti, Rock al parque. Puistokonsertteihin voi osallistua 120 000 katsojaa.

Lähde: Wikipedia. Alkuperäistä tekstiä on muokattu.

Lisätietoja Bogotasta ja Kolumbiasta:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Bogotasta (englanniksi)
- Kolumbian virallinen turisti-infosivusto (englanniksi)
- Wikipedian artikkeli Bogotasta

Matkakohteet > Kolumbia > Bogota

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter