Matkakohteet > Kiina > Shanghai

Shanghai - Kiina

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Shanghai, Kiina

Shanghai kartta
Shanghai, Kiina valuutta
Shanghai sää
Shanghai nähtävyydet

shanghai Shanghai on Kiinan suurin kaupunki ja sijaitsee Huangpujoen varrella, lähellä Jangtsejoen suuta. Huangpujoki jakaa Shanghain kaupungin kahteen eri osaan, jotka ovat Puxi joen länsipuolella ja Pudong joen itäpuolella. Shanghai on nykyisin Kiinan kehittynein kaupunki, jonne nousee jatkuvasti uusia pilvenpiirtäjiä. Vuonna 2003 rekisteröity väestömäärä oli 13,42 miljoonaa. Kaupungissa asuu ja työskentelee tämän lisäksi epävirallisesti yli viisi miljoonaa ihmistä. Shanghaissa sijaitseva Nanjing Lu on yksi maailman vilkkaimmista ostoskaduista.

Shanghain nähtävyydet

Puxi on vanha Shanghain keskusta ja kehittyvää aluetta, josta raivataan jatkuvasti vanhoja rakennuksia uusien pilvenpiirtäjien tieltä. Puxin puolella sijaitsevat mm. Kansan aukio, Shanghain kaupunginmuseo ja Bund rantakatu. Valtavan kokoinen Kansan aukio puistoineen sopii rentoutumiseen ja istuskeluun, tosin erityisesti viikonloppuisin puistossa voi olla tunkua. Kaupunginmuseo esittelee Kiinan täydellisimmän kokoelman kiinalaisista muinaisesineistä ja jäännöksistä, ja museon pronssikokoelma on yksi maailman merkittävimmistä. Bund rantakadun varrella kohoaa eurooppalaisen porvariston rakentamia ranskalais-, saksalais- ja britannialaisvaikutteisia kivitaloja. Alueella on paljon kahviloita ja itaisin bulevardi sopii vaikkapa romanttiseen iltakävelyyn. Pudongin puolelle pääsee värikkäästi valaistua Waitan-tunnelia pitkin joka kulkee joen alitse. Joella pääsee myös Jangtse-jokiajelulle.

shanghai kiinalainen ruoka Pudongin puoli on ennen 1990-lukua ollut hyvin eristäytynyt ja vähäliikenteinen alue, jossa asui Shanghain köyhälistöä. Alueella oli jopa viljelysmaita. Kun Huangpujoen alitse rakennettiin tunneli liikennöintiä varten, myös Pudong alkoi kehittyä huimaa vauhtia. Nykyisin Shanghain kansaninvälinen lentokenttä sijaitsee Pudongin puolella samoin kuin shanghailaisten ylpeys, Oriental Pearl Tower, yksi maailman korkeimmista rakennuksista. Tornin 350 metrissä sijaitsevalta ylimmältä näköalapaikalta avautuu huikea näköala joka suuntaan. Pudong on kasvukeskus, jossa sijaitsee paljon turisteja varten rakennettuja kohteita, suuri määrä liikehuoneistoja ja Shanghain ylellisimmät hotellit.

Shanghai - "Kiinan Detroit"

Shanghaissa on uudisrakentamisen buumi, kaupungissa rakennetaan enemmän kuin missään muualla maailmassa. Kaupungin kehitys viime vuosikymmeninä on tehnytkin siitä yhden tärkeimmistä talouden, kaupan, rahoituksen ja viestinnän keskuksista Kiinassa. Shanghai on yksi teknologiayrityksien suosituista toimipaikoista, ja alueella on kasvamassa Piilaakson kaltainen keskittymä.

Lennot Shanghaihin Suomesta

Kun haluat löytää halvat lennot Shanghaihin, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta.

Finnair lentää Shanghaihin suoria lentoja Helsingistä. Myös monella muulla lentoyhtiöllä pääsee erinomaisilla yhteyksillä Shanghaihin Suomesta.

Shanghain, Kiina valuutta

Kiinan valuutta on nimeltään renminbi tai ren min bi, minkä vuoksi siitä käytetään Kiinassa lyhennettä RMB. Kansainvälinen valuuttatunnus on kuitenkin CNY.

Shanghain sää

Shanghain suosituimmat sesongit ajoittuvat kevääseen ja syksyyn, joiden aikana sää on yleisesti varsin miellyttävä.

Jos haluaa välttää pahimmat ruuhkat, kannattaa Shanghaihin matkustaa ennen sesonkia tai sen jälkeen. Maaliskuun loppu ja marraskuun alku ovat hyviä vaihtoehtoja.

Matkan ajankohtaa miettiessä on syytä ottaa huomioon myös paikallisten loma-ajat. Etenkin tammi-helmikuulle ajoittuvan kiinalaisen uudenvuoden tietämillä monet pankit ja kaupat sulkeutuvat paikallisten lomaillessa.

Lähde: Wikipedia. Alkuperäistä tekstiä on muokattu.

Lisätietoja Shanghaista:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Shanghaista (englanniksi)
- Shanghain virallinen turisti-infosivusto (englanniksi)
- Wikipedian artikkeli Shanghaista

Shanghain kartta

Matkakohteet > Kiina > Shanghai

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter