Matkakohteet > Kiina > Peking

Peking - Kiina

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Peking, Kiina

Peking kartta
Peking, Kiina valuutta
Peking sää
Peking nähtävyydet

Halvat lennot Peking Peking on Kiinan pääkaupunki ja kolmanneksi suurin kaupunki Shanghain ja Chongqingin jälkeen. Pekingiä pidetään Kiinan politiikan, koulutuksen ja kulttuurin keskuksena, kun Shanghaita ja Hongkongia taas pidetään talouden keskuksina. Kaupungin kiinalainen nimi Beijing tarkoittaa Pohjoista pääkaupunkia. Pekingillä on yli 3000 vuoden historia.

Peking on yksi kansainvälisen ja maan sisäisen lentoliikenteen keskuksista. Pekingin kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 20 kilometriä kaupungin keskustasta. Lentokentältä pääsee kaupungin keskustaan taksilla, lentokenttäbussilla sekä Airport Express -pikaraitiotieyhteydellä, joka on yhdistetty metroverkostoon.

Pekingin majoitusvalikoima on monipuolinen, ja nykypäivänä länsimaalaisille vierailijoille on tarjolla myös edullisempia hostelleja. Kaupungissa on lukuisia keskitason hotelleja, ja hienommat viiden tähden hotellit ovat yleensä edullisempia kuin monissa muissa suurkaupungeissa.

Liikkuminen Pekingissä

Peking on yksi Kiinan suurimmista liikenteen solmukohdista. Kaupungin ympärillä on viisi kehätietä, yhdeksän moottoriliikennetietä ja 11 valtatietä. Lukuisat rautatiet yhdistävät Pekingin muihin kaupunkeihin.

Taksit ovat helppo tapa liikkua, mutta taksikuskit eivät ymmärrä englantia kovin yleisesti, joten pidä aina mukana kiinaksi kirjoitettu hotellin tai muun kohteen osoite ja nimi. Pekingin metro on edullinen tapa liikkua, linjoja on 14 ja asemia 172. Pekingin metro on manner-Kiinan vanhin sekä toiseksi pisin ja käytetyin Shanghain metron jälkeen.

Peking nähtävyydet ja tekemistä Pekingissä

Kaupungin keskeinen paikka on surullisen kuuluisa Taivaallisen Rauhan Aukio (Tiananmen Square), joka on maailman isoin aukio ja suosittu nähtävyys. Aukion ympärillä on lukuisia muita tärkeitä historiallisia rakennuksia ja museoita, sekä Kielletty Kaupunki. Muita kuuluisia nähtävyyksiä ovat Pekingin symbolina pidetty Taivaan temppeli, Kesäpalatsi ja entisen kesäpalatsin rauniot sekä jättiläispandoista tunnettu eläintarha.

Peking Kiinan Muuri Pekingistä pääsee helposti päiväretkelle Kiinan muurille, matka bussilla kestää noin 1,5 tuntia. Vierailijoille avattuja tutustumispaikkoja on useita, suosituin näistä on Badaling, jossa tosin usein on liikaakin tungosta. Rauhallisempia nousemisalueita ovat Jinshanling, Huanghuacheng ja Simatai, jotka sijaitsevat hieman kauempana mutta näkymät ovat hienommat. Mukaan kannattaa muistaa ottaa vesipullo, sillä kiipeäminen muurilla on raskasta.

Linnunpesä ( Bird's Nest ) stadium, joka tuli koko maailmalle tutuksi Pekingissä järjestetyistä vuoden 2008 kesäolympialaisista, on nykyään suosittu nähtävyys ja arkkitehtoninen taidonnäyte.

Peking, Kiina valuutta

Kiinan valuutta on nimeltään renminbi tai ren min bi, minkä vuoksi siitä käytetään Kiinassa lyhennettä RMB. Kansainvälinen valuuttatunnus on kuitenkin CNY.

Peking sää

Pekingissä aurinko paistaa ympäri vuoden korkealta, mutta lämpötilaerot ovat silti jyrkkiä. Pekingissä talvet (marras-helmikuu) ovat kylmiä ja keskikesät (kesäkuusta elokuuhun) kuumia. Talvella lämpötilat voivat laskea hyvinkin jopa -20 asteeseen ja kylmyyden tunnetta lisää vielä usein navakka tuuli.

Syksy on aika miellyttävää aikaa vierailla Pekingissä, sillä silloin turisteja on kaupungissa vähemmän kuin kesällä, mutta sää on silti oikein miellyttävä: syksyllä Pekingissä taivas on kirkas ja ilma raikas.

Lähde: Wikipedia. Alkuperäistä tekstiä on muokattu.

Lisätietoja Pekingistä:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Pekingistä
- Pekingin virallinen turisti-infosivusto (englanniksi)
- Wikipedian artikkeli Pekingistä

Peking kartta

Matkakohteet > Kiina > Peking

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter