Matkakohteet > Kambodza > Phnom Penh

Phnom Penh - Kambodza

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Phnom Penh, Kambodza

Phnom Penh, Kambodza kartta
Phnom Penh, Kambodza valuutta
Phnom Penh, Kambodza sää
Phnom Penh, Kambodza nähtävyydet

Karismaattisessa pääkaupungissa astut Kambodzan nykypäivään: täpötäyteen lastattujen mopojen pärinään, suitsukkeilta tuoksuviin temppeleihin ja torien hyörinään. Löytöretkeile historiallisesti kiehtovan Phnom Penhin maisemissa, missä Bassac, Mekong ja Tonle Sap -joet risteävät. Matkailu Kambodzassa on todellinen elämys, joka on täynnä paikallista kulttuuria ja sen historiaa, unohtamatta yllätyksiä, jotka tulet löytämään.

Lennot Phnom Penh Phnom Penh on myös väriä ja loistoa: kansallismuseon historiallisia aarteita ja kullankimalteisen kuninkaanlinnan säihkettä. Palatsin mailla koreilee ylellisesti koristeltu Hopeapagodi. Pyhätön lattiaa peittävät hopealaatat ja sitä vahtii tuhansilla timanteilla koristeltu, lähes satakiloinen täyskultainen Buddha-patsas. Vietä aikaa myös joenvarren viihtyisissä katukahviloissa ja -ravintoloissa, paikallisen keittiön antimia tai ranskalaisten jälkeensä jättämiä makuja maistellen. Iltatorilla voit testailla katukojujen eksoottisia suolapaloja. Rentoudu jokiristeilyllä tai nouse buddhalaiseen Wat Phnomin kukkulatemppelille katselemaan pyhiinvaeltajia, jotka laskevat alttareille hedelmiä ja rahaa, kukkia ja suitsukkeita.Lennot Phnom Penh, Kambodza

Phnom Penh on vajaan miljoonan asukkaan kaupunki, jossa tuktukit, mopot ja rikkaiden luksusautot ajavat rinnan. Autoja on huomattavasti pienempiä moottorikulkuneuvoja vähemmän, ja kaoottisuudestaan huolimatta liikenne kulkee suhteellisen jouhevasti. Mopon vuokraaminen on kätevä tapa tutustua kaupunkiin. Päivän vuokra maksaa neljästä viiteen dollaria. Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä Phom Penhissä on mm. Kambodzan Kansallismuseo, jossa on esillä taidokkainta khmer-taidetta, sekä Foreign Correspondents Club, jossa voi herkutella ja nauttia näkymästä Tonle Sap -joen yli.Lennot Phnom Penhiin, Kambodzaan Suomesta

Suomalaiset matkailijat tarvitsevat Kambodzaan viisumin, jonka hankkiminen onnistuu lentokentällä maahan saapuessa valokuvaa ja kohtuullista maksua vastaan. Viisumin voi hankkia myös ennen matkaa, mutta se ei ole välttämätöntä.

Lennot Phnom Penhiin löytyy Poptravelin hintavertailusta yhdellä klikkauksella. Tämän sivun ylälaidassa löydät halvat lennot Phnom Penhiin hintavertailun, josta voit vapaasti itse etsiä sopivia matkustuspäivämääriä. Phnom Penhiin lentää useat lentoyhtiöt mm. Vietnam Airlines, Malaysian Airlines, Singapore Airlines ja China Southern Airlines. Suomesta lähtöisin jouhevat aikataulut vaativat kaksi koneenvaihtoa useimmiten.

Phnom Penh, Kambodza valuutta

Valuutta Kombodzhassa on Riel (KHR) - mm. Forex vaihtaa Kambodzan valuuttaa rieleitä tilauksesta. Pääosa matkakassasta kannattaa kuitenkin vaihtaa Yhdysvaltain dollareiksi. Pienet setelit ovat käteviä, koska ne käyvät monesti suoraan maksuvälineenä. Luottokortti on käytännössä hyödytön, koska se ei kelpaa maksuvälineenä lähes missään.

Phnom Penh, Kambodza sää

Kombodzan ilmasto on parhaimmillaan naapurimaittensa tavoin marraskuu-maaliskuu. Silloin Kombodzhan ilmasto on ihanan lämpöinen ja mahdollisimman vähän sadetta. Kambodzan säähän vaikuttaa kaksi monsuunikautta: marras-maaliskuun kuiva koillismonsuuni ja touko-lokakuun kostea lounaismonsuuni. Lounaismonsuunin aikana tulee usein iltapäivisin puuskittaisia sadekuuroja, ja kauden aikana sataa kolme neljäsosaa maan vuotuisesta vesimäärästä. Lämpötila on ympäri vuoden korkea. Kylmimpänäkin kuukautena, tammikuussa lämpötila voi nousta 30 asteeseen. Huhtikuu on vuoden lämpimin kuukausi.

Phnom Penh, Kambodza nähtävyydet

1. Kambodzan kansallismuseo sijaitsee osoitteessa PH 13 kaupungin keskustassa. Siellä kannattaa piipahtaa, koska itse rakennus on perinteistä arkkitehtuuria, ja museon puutarha on varsin kaunis.

2. Kuuluisa valkoinen stupa seisoo Kuoleman kenttien kärsimyksistä kertovalla paikalla. Alue muistuttaa Punaisten khmerien pimeistä ajoista, jolloin tuhannet menettivät henkensä.

3. Jokialueet heräävät henkiin erityisesti perjantai- ja lauantai-iltaisin, jolloin meininkiä on riittämiin. Markkina-alue kaupungin sydämessä, Phsar Thom Thmei, on koettava.

Kambodzan synkkä historia

Historiallisesti Kambodza on yksi kaikkien aikojen epäonnisimmista maista. Sen aikakausia ovat turmelleet sodat ja valtataistelut, joiden jäljet ovat edelleen näkyvissä. Kambodza kukoisti Khmerin imperiumin 800-1200 -luvuilla, jolloin valtakunta kuului maailman kehittyneimpien maiden joukkoon. Tällöin rakennettiin myös suurin osa temppeleistä, mukaan lukien Angor Wat.

Vietnamin sodan aikana Indokiinaan kuulunut Kambodza joutui suurten pommitusten kohteeksi, mikä vei maan tuhon partaalle. Ilmeisesti tässä ei ollut kurjuutta tarpeeksi, sillä Pol Potin johtamat, äärisosialistista aatetta noudattaneet punakhmerit tappoivat yli 15 % väestöstä. Tämän ajan arvet ovat edelleenkin vahvasti esillä: maassa on noin 5 miljoonaa maamiinaa ja hirmuhallinnon aikaiset oikeudenkäynnitkin ovat päässeet vauhtiin vasta 30 vuoden jälkeen. Kambodza on edelleen yksi maailman köyhimmistä maista.

Phnom Penh, Kambodza kartta

Matkakohteet > Kambodza > Phnom Penh

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter