Suomalaista palvelua

Matkakohteet > Japani > Osaka

Osaka - Japani

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiOsakala 9.11.2019la 30.11.20195 pv sitten608,73 €942,95 €Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL OSA 9.11.19 30.11.19608,73 € 942,95 €
haku: 5 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Osaka, Japani

Osaka kartta
Osaka, Japani valuutta
Osaka sää
Osaka nähtävyydet

Lennot Osaka Osaka on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki Tokion ja Jokohaman jälkeen. Kaupungin alueella asuu 2,7 miljoonaa ihmistä, mutta päiväsaikaan kaupungin väkiluku on kuitenkin huomattavasti suurempi, sillä Osaka on merkittävä talouskeskus ja ympäröiviltä alueilta pendelöi kaupunkiin työntekijöitä. Osakan metropolialueella asuu paljon suurempi määrä ihmisiä kuin itse kaupungissa: 60 kilometrin säteellä Osakasta on noin 17 miljoonaa asukasta. Tähän alueeseen kuuluu kaksi muuta suurta urbaania keskustaa, Kioto ja Kobe. Osakan Ikunon suuralue ja erityisesti Tsuruhashin kaupunginosa tunnetaan korealaisen kulttuurin keskuksena. Ikunossa asuu noin 50 000 japaninkorealaista, ja se on yksi suurimmista korealaisalueista koko maassa.

Osakaan lennot Suomesta

Kansain kansainvälinen lentoasema sijaitsee kaupungin lähistöllä. Finnairilla on talvella neljä suoraa lentoa viikossa Helsingistä Osakaan ja kesäkaudella Finnair lentää sinne päivittäin. Osa Japanin sisäisistä lennoista saapuu pienemmälle Osakan lentokentälle, joka tunnetaan myös nimellä Itami. Molemmilta lentokentiltä on hyvät raideyhteydet Osakaan.

Osakassa liikkuminen

Osakan metroverkosto on hyvin kehittynyt, ja metrojärjestelmä käsittää kahdeksan linjaa. Useimmilla asemilla kyltit ovat myös länsimaisilla aakkosilla, mutta ei aivan kaikilla. Lippu ostetaan aina automaatista, hinta määräytyy matkan pituuden mukaan. Automaatin vierestä seinältä löytyy hintakartta. Kun lipulla on menty sisään portista, niin sitä ei pidä heittää pois, sillä lippua tarvitaan vielä uudestaan portilla, kun ollaan poistumassa metrosta.

Japanissa on hyvä tieverkosto, mutta Osakassa ajaminen voi olla haastavaa vierailijalle. Kaduilla ei ole nimiä, liikenne on vasemmanpuoleista ja pysäköintimaksut keskustassa ovat erittäin korkeat.

Osaka on Tokaido ja Sanyo Shinkansen junalinjojen varrella, joten yhteydet esimerkiksi Tokioon ovat hyvät. Osakaan on myös lukuisia linja-autoyhteyksiä esimerkiksi Tokiosta ja Kiotosta, ja Shanghaista ja Busanista on lauttayhteydet.

Osaka, Japani valuutta

Japanin rahayksikkö on jeni ja se yksi maailman merkittävimmistä valuutoista. Pienemmät japanilaiset kaupat ottavat vastaan vain käteistä. Suuremmat tavaratalot ja kaupat hyväksyvät yleensä luottokortit.

Osaka sää

Japanin ilmasto on hyvin monimuotoinen. Japani sijaitsee pääosin lauhkealla vyöhykkeellä, ja Japanissa on neljä vuodenaikaa tai oikeammin viisi, jos sadekausi lasketaan mukaan. Kevät ja syksy ovat lienee optimaalisimmat ajat matkustaa Osakaan sademäärien ja lämpötilojen kannalta. Kukkaan puhkeavat kirsikkapuut ovat jo itsessään yksi hyvä syy matkustaa Japaniin ja Osakaan. Pohjoisessa talvet ovat pitkiä ja lunta voi sataa runsaastikin, kun taas eteläisimmillä saarilla ilmasto on jo subtrooppinen. Talvisin kylmä, kuiva tuuli puhaltaa Siperiasta Japaninmerelle ja kohdatessaan Tyynenmeren lämpimän ilmamassan tuo rankkoja lumisateita maan länsirannikolle. Kesällä vuorostaan kostea, Tyyneltämereltä puhaltava tuuli tuo Japaniin lämmintä ilmaa. Myöhäiskesällä ja syksyn alussa päiväntasaajan alueen trooppiset matalapaineet synnyttävät taifuuneja, jotka tuovat usein rankkasateita.

Osaka nähtävyydet ja tekemistä

Osakan linna pommitettiin pahasti toisessa maailmansodassa, mutta siellä on silti paljon nähtävää. Huipulla toimiva museo on tosin varsin kolkko rekonstruktio. Linnan alueella pyörii paljon turisteja, mutta jos vähän poikkeaa pääreiteiltä, voi helposti löytää rauhaisia luonnonkauniita paikkoja.

Osaka neonvalot. Tsutenkaku-torni näyttää vähän Eiffelin ja jonkin vanhan scifi-kuvitelman risteytykseltä. Outo Billiken-jumala asustaa tornissa. Huipulta voi katsella kiikareilla yli kaupungin. Tsutenkaku-torni on erityisesti rakastavaisten suosikkikohde.

Dotonbori on huvittelukatu saman nimisen kanaalin vieressä. Katu on suosittu turistikohde, jossa on paljon neon-valoja ja ravintoloita. Kuuluisia nähtävyyksiä ovat mm. Kuidaore Taro-rumpalipoika ja Glico miehen neontaulu. Jos haluaa kävellä erittäin pitkää ostoskatua pitkin, kannattaa suunnata Shinsaibashi-sujille. Jos taas haluaa eksyä kauppojen sekamelskaan, niin Umedan sokkeloissa se onnistuu.

Osakaa pidetään herkuttelijoiden kaupunkina. Herkuttelijat harrastavat kuidaorea, joka karkeasti käännettynä tarkoittaa itsensä syömistä vararikkoon. Dotonborin alue, joka sijaitsee saman nimisen kanaalin vieressä, on perinteinen herkuttelijoiden kohde. Sieltä löytää monenlaista nuudeli-, sushi-, pallokala- ym. paikkaa. Korealaisen ruuan ystävät voivat suunnata Korea Towniin. Kortteli on vähän rähjäisen oloinen, mutta sen sokkeloista löytyy mainioita grillipaikkoja. Kannattaa maistaa myös Korealaisia pannukakkuja.

Lähde: Wikitravel. Alkuperäistä tekstiä on muokattu.

Lisätietoja Osakasta:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Osakasta
- Osakan virallinen turisti-infosivusto (englanniksi)
- Wikipedian artikkeli Osakasta

Osaka kartta

Matkakohteet > Japani > Osaka

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter