Suomalaista palvelua
Japani jp - Valtion lippu

Matkakohteet > Japani

Japani - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA JAPANI

Japani kohdeopas
Lennot Japani
Valuutta Japani
Sää Japani
Kartta Japani

Japani on täynnä vastakohtaisuuksia: modernia länsimaalaisuutta ja huipputekniikkaa yhdistettynä vahvoihin, ikiaikaisiin kulttuuriperinteisiin. Samuraiden ja geishojen maassa on jokaiselle jotakin: herkullista ruokaa, huippumuotia, kiehtova luonto, mielenkiintoisia nähtävyyksiä, Tokion kaltaisia vilkkaita suurkaupunkeja, rauhallisia maaseututienoita. Japanille on helppo menettää sydämensä.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Tokio, Japani 479,54 € - klikkaa tästä!

Japani tarjoaa matkailijalle niin hektiseltä tuntuvaa kaupunkilomaa kuin rentouttavaa kulttuurilomaa. Tokio on oiva esimerkki Japanin huippumodernista puolesta. Tokiossa riittää tekemistä ja kaupungin kadut ja julkiset liikennevälineet ovat ajoittain ääriään myöten täynnä ihmisiä ? kirjaimellisesti. Myös Osaka tarjoaa hyvät mahdollisuudet kaupunkilomaan ja iltaelämän viettoon.

Rauhallisempaa puolta Japanissa voi ihastella kirsikankukkien aikaan Kiotossa. Kioto on yksi Japanin kiehtovimpia kulttuurikohteita, josta löytyy useampikin Unescon maailmanperintökohde. Kioton tuntumassa sijaitsee lisäksi Japanin vanha pääkaupunki Nara, jonka pieni pinta-ala kätkee sisäänsä useita temppeleitä ja muita kulttuurinähtävyyksiä.

Japanilainen kulttuuri poikkeaa monessa suhteessa suomalaisesta. Suomalaisilla on esimerkiksi hieman totuteltavaa japanilaisten ylitsevuotavassa kohteliaisuudessa, sillä hienostuneet käytöstavat ovat itsestäänselvyyksiä niin ostoskeskuksissa kuin hienoissa ravintoloissakin. Japani on sekä kallis että kohtuullisen edullinen matkailumaa. Hinnat riippuvat paljon siitä, mitä ja mistä ostaa. Tokio on usein valittu maailman kalleimmaksi kaupungiksi, mutta yleisesti ottaen matkailija pärjää Japanissa kohtuullisella matkakassalla. Hinnat edullistuvat heti suurten ostoskatujen ja keskusten ulkopuolella.

Japani - Kioto matkavinkit

Japani kohdeopas

Jättimäinen Tokio on Japanin pääkaupunki, se sijaitsee Honshun saaren keskiosassa. Kaupungissa tiirrää tekemistä useammallekkin lomalle. Suur-Tokio on maailman suurin metropolialue, jossa asuu noin 30 miljoonaa ihmistä. Miljoonakaupungissa voi helposti hukata itsensä viihdykkeiden sekaan. Vilkas kaupunkielämä kätkee sisäänsä suuria ostoskeskuksia, viihtyisiä ravintoloita sekä hauskoja pieniä kahviloita.

Honshun saaren länsiosassa sijaitsevassa Kiotossa on mahdollisuus tutustua perinteiseen ja hienostuneeseen Japaniin. Kaupungissa on peräti 17 Unescon maailmanperintölistalla olevaa kohdetta, joista tunnetuimpia ovat Puhtaan veden temppeli Kiyomizu-dera ja Kultainen paviljonki Kinkaku-ji. Puutemppelit ja kivipuutarhat ovat erottamaton osa kirsikkapuiden kukittamaa aluetta. Tokioon verrattuna Kioton elämänrytmi on rauhallinen ja hiljainen, eikä pilvenpiirtäjistä ole tietoakaan: niitä ei saa rakentaa lainkaan, sillä perinteiset korttelivat halutaan säilyttää. Vastapainoa temppelialueiden rauhalle tarjoavat vilkkaat ostosalueet ja Kamo-joen varren teehuoneet ja ravintolat.

Honshuin saarella Kioton lähellä sijaitseva Nara oli Japanin ensimmäinen oikea pääkaupunki. Nykyisin kaupunki on todellinen aarreaitta turisteille. Kaupungissa on paljon kulttuurikohteita ja kahdeksan Unescon maailmanperintökohdetta.Nara on pieni kaupunki, jonka nähtävyyksiin on helppoa tutustua esimerkiksi päiväretkellä Kiotosta.

Japani matkavinkit

Lennot Japani

Lennot Japaniin saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Japaniin on hyvät lentoyhteydet Suomesta. Maan suurimpia ja vilkkaimpia lentokenttiä ovat Tokiossa sijaitseva Naritan lentoasema, sekä Osakan ja Nagoyan kentät. Lennot Japaniin maksavat noin 480-820 euroa, riippuen siitä onko kyseessä suora lento. Suoria lentoja Helsinki-Japani välillä lentää esimerkiksi Finnair. Suora lento Japaniin kestää noin 10 tuntia

Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Sää Japani

Japani on ilmastoltaan todella vaihteleva maa. Japanissa on neljä vuodenaikaa, mutta alkukesän sadekautta voi pitää myös viidentenä vuodenaikana. Lisää vaihtelua tuo maan pitkä muoto ja vaihteleva maasto. Kesällä Tyyneltämereltä puhaltava tuuli tuo lämpöä ja kosteutta Japaniin ja japanilainen kesä alkaakin sadekaudella. Sadekausi kestää noin kuukauden. Heinä-elokuussa Japanissa on kuumaa ja kosteaa lämpötilojen lähennellessä 30 astetta. Talvella lämpötilat laskevat itärannikolla nollan tienoille, kun taas maan länsirannikolla saadaan usein kunnon lumisateita Siperiasta puhaltavan kylmän ilmavirran mukana. Talvet ovatkin Japanin länsi- ja pohjoisosissa usein runsaslumisia.

Parasta matkustusaikaa ovat kevät ja syksy. Keväällä maan ilmasto on usein lämmin ja kuiva, ja myös syksyllä lämpötilat pysyttelevät miellyttävissä lukemissa.

Kartta Japani

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter