Suomalaista palvelua
Italia it - Valtion lippu

Matkakohteet > Italia

Italia - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA ITALIA

Italia kohdeopas
Lennot Italia
Valuutta Italia
Sää Italia
Kartta Italia

Pastan ja gelaton - eli italialaisen jäätelön - kotimaa Italia on tunnettu paitsi herkullisesta ruuastaan, myös upeista nähtävyyksistään. Rooman Colosseum, Pompeijin hautautunut kaupunki ja kaunis Venetsia houkuttelevat turisteja ympäri maailman tutustumaan Italiaan.

Italiasta löytyy puuhaa jokaiseen makuun. Esimerkiksi rantalomalle kannattaa suunnata etelän rantakaupunkeihin.
Venetsia on romanttisten lomien ikisuosikkikohde, ja Rooma taas loistava paikka nähtävyyksien katseluun. Milano on muodin ystävän must-see, Pompeiji taas houkuttelee historiantuntijoita.
Vaikka Italia on kooltaan melko suuri, pääsee siellä kätevästi liikkumaan paikasta toiseen ja jos reissukohteeksi valikoitu kaupunki alkaa kyllästyttää, on toinen mielenkiintoinen kohde lähellä.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Italia, Rooma 139,59 € - klikkaa tästä!

Italian kaupungit ovat tunnettuja paitsi ihmispaljoudestaan myös rikkaasta kulttuuriperinnöstään. Unescon maailmanperintölistalle ovat kivunneet Rooman ja Napolin lisäksi myös muun muassa Venetsian ja Veronan kaupungit sekä Firenzen ja Sienan historialliset keskustat.

Matkailija voi löytää valloittavia kokemuksia myös suurkaupunkien ulkopuolelta. Esimerkiksi Gardajärven oleanterintuoksuinen ympäristö, jossa veden ja taivaan sinisyys yhdistyvät oliivilehtojen ja sypressipuiden vihreyteen, on henkeäsalpaavan kaunis. Toscanan kukkuloilla sijaitsevat viinitarhat kylpevät kesän auringossa, mutta viinin ja tuoreen leivän lisäksi alue tarjoaa taidetta, maaseutua ja aitoa italialaista kulttuuria.

Sisiliassa, Välimeren suurimmalla saarella, maisemaa hallitsee yli kolmeen kilometriin kohoava tulivuori, Etna. Oliivi- ja viiniviljelmien ympäröimät pikkukylät ovat omiaan rauhalliseen lomanviettoon.

Italia - Rooma matkavinkit

Italia kohdeopas

Rooma on paitsi Italian pääkaupunki, myös sen suurin väestökeskittymä ja turistikohde. Kaupunki sijaitsee Tiber-joen varrella lähellä länsirannikkoa. Matkailija voi Roomassa tutustua lukuisiin historiallisesti merkittäviin rakennuksiin, kuten Pietarinkirkkoon, Espanjalaisiin portaisiin, Pantheoniin, Forum Romanumiin sekä Colosseum, joka on suunnaton amfiteatteri keskellä kaupunkia.

Mielenkiintoinen tutustumiskohde on myös Vatikaanin kaupunkivaltio, joka muodostaa oman itsenäisen valtionsa keskellä Roomaa. Espanjalaiset portaat ovat Rooman ostosalueen keskipiste ja kaupunki onkin yksi Euroopan huippuostospaikoista.

Milanon väenpaljoudesta poiketen on sen keskusta hyvin pieni ja tiivis. Milanon keskeisimpiin nähtävyyksiin kuuluu Euroopan toiseksi suurin katetdraali, Duomo, loistokas Galleria Vittorio Emanuele II:n kauppakäytävä sekä 1700-luvulla rakennettu, maailmankuulu oopperatalo La Scala. Pakollisen nähtävyytenä Milanossa on myös muoti.

Toscanan-maakunta on yksi Italian suosituimmista matkakohteista. Viinistä ja taiteesta kiinnostuneita matkailijoita puoleensa vetävä Toscana, on myös erinomainen perhelomakohde autolla matkustaville. Taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneen ei tarvitse huolestua, sillä Toscanan alueen eloisa pääkaupunki Firenze tarjoilee italialaisia perinteitä niin museoiden, taidegallerioiden kuin arkkitehtuurinsa puolesta. Myös Pisan kaupunki tarjoaa vierailijalleen nähtävyyksiä, kuten kuuluisan kaltevan tornin.

Kanaalien hallitsema Venetsia on ehdottomasti yksi Italian tai jopa koko maailman romanttisimmista kaupungeista. Kaupungin keskus on kuuluisa Piazza San Marco eli Pyhän Markuksen tori, jota ympäröivät esimerkiksi suuri kirkko, kellotorni ja Dogenpalatsi. Ymmärrettävistä syistä kaikki liikenne Venetsian vanhan kaupungin sisällä hoituu veneiden ja vesibussien avulla tai jalkaisin.

Italia - Toscana matkavinkit

Lennot Italia

Lennot Italiaan saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Suomesta Italiaan on hyvät lentoyhteydet - esimerkiksi Finnair lentää Helsinki-Rooma väliä suorilla lennoilla. Finnair lentää myös Milanon ja Venetsiaan suorilla lennoilla. Halvimmillaan lennot voi saada jopa 120 eurolla, mutta ne eivät yleensä ole suoria. Suorat lennot italiaan keventää lompakkoa useimmiten 200-400 euron edestä.

Italian lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Roomaan.

Sää Italia

Pääosa Italiaa on vuoden ympäri varsin lämmin, vaikkakin maan eri osien välillä on ilmastollisia eroja sijaintinsa vuoksi. Kesät ovat koknaisuudessaan lämpimiä ja todella kuivia. Etelässä myös talvet ovat säältään useimmiten suotuisia. Pohjoisemmassa puolestaan talvet ovat enemmän kosteita ja säännöllisesti myös kylmempiä.
Kesäisin kannattaa suunnata Italian rantakohteisiin, kun taas syksy ja kevät ovat otollisimpia ajankohtia kaupunkilomailuun - keskikesän tukahduttava kuumuus saattaa tuntua turhan tukalalta kaupungeissa.

Kartta Italia

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter