Suomalaista palvelua
Iso-Britannia gb - Valtion lippu

Matkakohteet > Iso-Britannia

Iso-Britannia - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA ISO-BRITANNIA

Iso-Britannia kohdeopas
Lennot Iso-Britannia
Valuutta Iso-Britannia
Sää Iso-Britannia
Kartta Iso-Britannia

Iso-Britannia tarjoaa vaihtelevaa nähtävää. Isosta pääkaupungista, Lontoosta, pieniin kyliin muuaalla saarta. Iso-Britannia eli viralliselta nimeltään Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta koostuu Englannista, Skotlannista, Walesista ja Pohjois-Irlannista. Yhdistyneen kuningaskunnan suurin alue Englanti sijaitsee Iso-Britannian saaren eteläosassa. Wales on saaren läntisin osa, pohjoisin on puolestaan Skotlanti. Näiden lisäksi Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuuluu vielä Pohjois-Irlanti.

Iso-Britannia on monipuolinen matkakohde, joka sopii mainiosti niin kaupunki- kuin aktiivilomankin kohteeksi. Kiehtovat suurkaupungit, upea luonto, mielenkiintoiset kylät ja näyttävät rantakohteet tarjoavat matkailijalle loputtomasti tekemistä. Iso-Britannia sopii maisemiensa ja kohteidensa puolesta myös loistavasti automatkan kohteeksi ? jos vasemmanpuoleinen liikenne ei hetkauta.

Maan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat paitsi pääkaupunki Lontoo myös Skotlannin mielenkiintoiset kaupungit Glasgow ja Edinburgh. Myös esimerkiksi Etelä-Englannissa sijaitseva Stonehenge on suosittu ja kiinnostava kohde.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Lontoo 96,47 € - klikkaa tästä!

Isoon-Britanniaan matkustetaan tyypillisimmin kaupunkilomalle Lontooseen, mutta maa tarjoaa myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Muita mielenkiintoisia kaupunkikohteita on esimerkiksi Brighton, Oxford, Manchester, Liverpool, Edinburgh ja Glasgow.

Automatkailijat viihtyvät Isossa-Britanniassa mainiosti, sillä potentiaalisia reittivaihtoehtoja on runsaasti ympäri maata. Mielenkiintoisten kohteiden loppumaton virta voi tehdä reitin valinnasta haastavan tehtävän, mutta esimerkiksi automatka Englannista Skotlantiin tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää. Ainoa haaste suomalaiselle autoilijalle Ison-Britannian liikenteessä on vasemmanpuoleinen liikenne. Kokenut kuski tottuu siihen kyllä noepasti.

Isossa-Britanniassa on myös mahdollista viettää rentoa rantalomaa. Saarivaltiolla on runsaasti rantaviivaa ympäri maata. Vaikka maa ei olekaan tunnettu paahtavista helteistään, on kesäisin mahdollista nauttia lämpimästi paahtavasta auringosta. Etelän suositut rantakaupungit Brighton ja Bournemouth ovat hyviä vaihtoehtoja Ison-Britannian rantalomalle, maan saarikohteita unohtamatta.

Iso-Britannia - Lontoo matkavinkit

Iso-Britannia on suomalaiselle helppo matkakohde, sillä paikallinen kulttuuri on hyvin samantapainen kuin Suomessa. Mitään suuria kulttuurieroja ei ole. Matkailija kuitenkin huomaa nopeasti eroja kohteliaisuuteen liittyvissä tavoissa. Esimerkkinä on ovien avaaminen muille, joka kuuluu maan tapoihin ja sitä ei voi olla huomaamatta. Aina tilatessa esimerkiksi ruokaa täytyy sano 'Please', on todella epäkohteliasta olla sanomatta sitä.

Iso-Britannia kohdeopas

Lontoo, joka on toiminut Iso-Britannian pääkaupunkina melkein tuhat vuotta, on kaupunkikohteiden aatelistoa. Noin 7,5 miljoonan asukkaan suurkaupungissa riittää tekemistä ja näkemistä melkein rajattomasti. Sieltä löytyy kasa maailman tunnetuimpia nähtävyyksiä. Nähtävyys kiertueelle on hyvä lähteä liikkeelle toisiaan lähellä sijaitsevista Big Benistä, Buckinghamin palatsista ja Towerin linnasta. Vuonaa 1999 avattu London Eye on 135 metriin nouseva maailmanpyörä Thames-joen rannalla. London Eyen korkeuksista näkyy uskomattoman laajalle ja näkymät ovat upeita.

Edinburgh on Skotlannin pääkaupunki ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Edinburgh jakautuu keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin sekä uuteen kaupunkiin, jotka erottaa toisistaan kaupungin keskeltä jakava puistovyöhyke. Edinburghin kiistatta suosituin nähtävyys on Edinburghin linna, joka sijaitsee vanhassakaupungissa sammuneen tulivuoren huipulla. Liki tuhatvuotinen linna on itsessään mielenkiintoinen kohde ja sieltä avautuva maisema on satumainen.

Manchester on Pohjois-Englannissa sijaitseva kapunki, jota pidetään ensimmäisenä modernina kaupunkina. Puuvillateollisuuden pääkaupungista on kasvanut Ison-Britannian toiseksi suurin metropoli, jonka arkkitehtuurissa sulautuvat yhteen uusi ja vanha. Manchester on tunnettu myös Manchester United -jalkapalloseuran kotina. Englannin menestyksekkäimmän seuran reilut 75 000 henkeä vetävällä kotistadionilla, Old Traffordilla, pääsee ihailemaan laatujalkapallon lisäksi seuran historiaa.

Brighton tunnetaan Ison-Britannian rantakaupunkina. Vain tunnin junamatkan päässä Lontoosta sijaitseva kaupunki yhdistää kauniin rannan viihtyisään kaupunkiin. Valtavalla laiturilla sijaitseva Brighton Pier on täyden palvelun viihtymiskeskus aivan rannan tuntumassa. Lapsille riittää puuhasteltavaa pelihallien ja liukumäkien parissa, kun taas varttuneempi matkailija viihtyy varmasti ravintoloissa ja baareissa.

Iso-Britannia - Stonehenge matkavinkit

Lennot Iso-Britannia

Lennot Iso-Britanniaan saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Lontooseen lennetään suorilla lennoilla joka päivä Helsingistä - nykyään Lontoonlennot saa jopa alle 100 euron suorilla lennoilla.

Iso-Britannian lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Vertaa ja varaa tästä matkapaketit Lontooseen.

Sää Iso-Britannia

Isossa-Britanniassa on vuodenajasta riippumatta varustauduttava aina samankaltaiseen säähän: lämpötila on noin kymmenen astetta ja vesisateita todennäköisesti tulee. Molempien ääripäiden poikkeuksiakin on, sillä Isossa-Britanniassa voidaan nauttia kesäisin korkeistakin hellelukemista, kun taas talvisin lumi ja pakkaset voivat yllättää. Lämpimintä on heinä-elokuussa, jolloin keskilämpötila on hieman 20 asteen alapuolella. Silloin on todennäköisintä päästä nautiskelemaan helteestä eteläisessä Isossa-Britanniassa. Skotlannissa ilmasto on huomattavasti hyisempi.

Kartta Iso-Britannia

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter