Suomalaista palvelua
Islanti is - Valtion lippu

Matkakohteet > Islanti

Islanti - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA ISLANTI

Islanti kohdeopas
Lennot Islanti
Valuutta Islanti
Sää Islanti
Kartta Islanti

Islanti on maailman hienoin ja helpoin matkailumaa. Missään muualla maailmassa ei voi nähdä niin monipuolista luontoa yhtä helposti ja samanaikaisesti. Jopa yhden matkapäivän aikana voi kokea jäätiköt, kuumat lähteet, laavapellot ja vesiputoukset. Islanti on luonnonoikku, se on yhtä aikaa kylmä ja kuuma, tyhjää tilaa ja täynnä upeita nähtävyyksiä. Islanti on äärettömän kaunis maa. Se on luontomatkailijan paratiisisaari.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Reykjavik, Islanti 177,70 € - klikkaa tästä!

Islanti on tuolivuorten, jäätiköiden, kuumien lähteiden ja komeiden islanninhevosten maa. Yhdessä paikassa maisemaa hallitsee valtava laavapelto, toisella puolella pauhaa vesiputous ja siinä keskellä pulppuaa kuuma lähde, jossa voi lämpötilasta riippuen keittää kananmunan tai pulahtaa uimaan. Islannin luonnonihmeisiin pääsee parhaiten tutustumaan kiertämällä Islannin ympäri joko vuokra-autolla tai ostamalla bussipassin.

Luontomatkailija tutustuu Islantiin parhaiten lähtemällä patikoimaan. Islannissa on lukuisia upeita ja erimittaisia vaellusreittejä. Erinomainen vaihtoehto on tutustua luontoon islanninhevosen selässä. Islanninhevoset ovat varmajalkaisia ja säyseitä poninkokoisia hevosia. Islanninhevostalleilla voi osallistua päiväratsastusretkille tai lähteä viikoksi patikoimaan pitkin Islannin erämaita.

Sanotaan, että yli puolet islantilaisista uskoo haltijoihin ja menninkäisiin. Se ei ole ihme, sillä paikan päällä niihin alkaa uskoa itsekin. Menninkäiset ovat tärkeä osa islantilaista kansanperinnettä. Niiden sanotaan suojelevan ystävällisiä ja rankaisevan pahoja. Pihoilla ja maastossa voi nähdä ihmisten menninkäisille pystyttämiä pieniä ja värikkäitä asumuksia.

Islannin luonnossa on vain vähän eläimiä. Tyypillinen näky on islanninhevoslauma. Ne ovat tottuneet karuun maastoon ja viimaan. Monet islantilaiset kasvattavat islanninhevosia ja ratsastusvaelluksia tarjoavia talleja onkin useita. Ratsastusretki on hyvä tapa tutustua Islannin upeisiin maisemiin. Islanninhevosille ominainen askellaji töltti on tutustumisen arvoista ja varsin hilpeää menoa. Eläimistä kiinnostuneelle mielenkiintoinen elämys on valasristeily. Esimerkiksi Reykjavikista tai pohjoisen satamista lähtevillä retkillä voi bongata jopa ryhävalaan. Tyypillisempiä ovat lahtivalas, pyöriäinen ja delfiini, jotka pyörähtelevät pinnassa esittäytymässä matkalaisille.

Islanti - Blue Lagoon matkavinkit

Islanti kohdeopas

Reykjavik on maailman pohjoisin pääkaupunki. Noin 120 000 asukkaallaan se on myös ylivoimaisesti maan suurin asutuskeskus. Se on eläväinen kaupunki, jonka ainutlaatuinen tunnelma on pakko kokea. Kaupungissa voi harrastaa kulttuuria esimerkiksi vierailemalla kansallismueossa ja kulttuuritalolla, sekä piipahtamalla vanhassakaupungissa, jonka kadut ovat täynnä upeita rakennuksia. Reykjavikin eläintarha on myös oiva vierailukohde varsinkin lapsiperheille. Kesällä kannattaa vierailla keinotekoisella hiekkarannalla Nautholsvikilla. Reykjavik on myös hyvä paikka tutustua paikalliseen yöelämään, jota kaupungissa onkin paljon erilaisissa yökerhoissa ja baareissa.

Vajaan 50 kilometrin päässä Reykjavikistä sijaitseva Blue Lagoon on Islannin suosituin vierailukohde. Lämpimänä pysyvä vesi ja henkeäsalpaavat maisemat kuuluvat useimpien Islannissa matkaavien must-kohteisiin. Blue Lagoonin vesi hellii tunnetusti ihoa, ja sopii monelle iho-ongelmaiselle. Pohjois-Islannin Mývatn-järven läheltä löytyy Blue Lagoonia rauhallisempi luonnonkylpylä yhtä lailla upeilla maisemilla ja vähemmillä turisteilla.

Eteläisessä Islannissa sijaitsevan Haukaladurin alueen ylivoimasesti tunnetuin yksittäinen luontokohde on maailman geysireistä tunnetuin, osuvasti nimetty Geysir. Tulisen maaperän halkeamista purkautuva vesipatsas on yksi maan valokuvatuimmista nähtävyyksistä. Geysiralueen lähistöltä matkailija löytää myös toisenlaisen vesielementin. Gullfoss, "kultainen putous", on kuvankaunis vesiputous, joka etenkin sulamisveden aikaan yltyy melkoiseen pauhuun.

Islanti - hevoset matkavinkit

Lennot Islanti

Lennot Islantiin saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Suoria lentoja Helsinki - Reykjavik välillä lentää esim. Finnair ja Icelanair. Lento kestää noin kolme ja puoli tuntia. Välilaskulliset lennot ovat usein edullisempia. Suorien lentojen hinnat vaihtelevat tyypillisesti 300-500 euron välillä.

Islannissa on kaksi lentokenttää, mutta kansainväliset lennot laskeutuvat Keflavíkin kentälle. Bussimatka Keflavíkista Reykjavikin keskustaan kestää noin 50 minuuttia, ja lentokenttäbussi on järkevin valinta matkustamiseen - taksimatka haukkaa matkabudjetista suolaisen sadan euron siivun.

Islannin lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Sää Islanti

Islannin sijainti napapiirin ja Golfvirran törmäyskohdassa tekee maan ilmastosta vähintäänkin mielenkiintoisen. Yhden päivän aikana voi hyvinkin kokea kaikki neljä vuodenaikaa. Islannissa nautitaan valoisista kesistä ja pimeistä talvista, kuten Suomessakin. Yleisesti islantilainen sää on varsin viileä, eikä hellelukemiin Islannissa päästä edes kesällä, jolloin lämpötilat pyörivät etelässä 15-20 asteen välillä, pohjoisessa hieman alemmissa lukemissa. Kesä on Islannin tärkeintä sesonkiaikaa, ja tällöin maassa on eniten matkailijoita.

Kartta Islanti

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter