Matkakohteet > Hongkong > Hong Kong

Hong Kong - Hongkong

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Hong Kong

Hong Kong kartta
Hong Kong valuutta
Hong Kong sää
Hong Kong nähtävyydet

Lennot Hong Kong Hongkongissa on pilvenpiirtäjiä eniten maailmassa: 7650 ja joka vuosi nousee muutama lisää. Niiden joukossa on 36 maailman korkeinta rakennusta.

Finnair lentää suoraan Hongkongiin ja lento kestää noin kymmenen tuntia. Lentokenttä on yksi maailman vilkkaimmista, joten jatkoyhteydet ovat hyvät. Hongkong onkin loistava välilaskupaikka matkalla muualle Aasiaan tai vaikka Australiaan.

Tunnetuimmat alueet ovat mantereen eteläinen kärki Kowloon ja sen eteläpuolella sijaitseva Hongkongin saari. Tullessaan Hong Kongiin suurin osa ihmisistä saapuu Lantaun saarelle, sillä kansainvälinen lentokenttä sijaitsee juuri Lantaun saaren pohjoispuolella. Hongkong on suhteellisen kallis kaupunki, joten budjettitietoisen matkailijan kannattaakin valita Kowloonin 'mansionit' yöpymispaikakseen.

16 vuotta sitten ensi-iltansa saanut Chungking Express-elokuva teki rumasta, 17-kerroksisesta Chungking Mansionista kuuluisan. 1960-luvulla rakennettu hirvitys on jo pitkään odottanut purku-lupaa, mutta kaikkia sen neljäätuhatta asukasta on ollut mahdoton tavoittaa. Talon yläkerrosten halvoissa majataloissa yöpyy kuukausittain noin 120 kansallisuutta; mm. reppureissaajia, kauppamatkustajia, sekä laittomia maahanmuuttajia.

Star Ferry niminen lautta kyyditsee matkustajia Kowloonin puolelta Hongkongin saarelle, kohti bisneskeskustaa kahdella Hongkongin dollarilla. Kaksikerroksiset lautat eivät ole muuttuneet ulkonäöltään paljoakaan sitten 1900-luvun alun. Sataman voi ylittää myös metrolla.

Metsän siimekseen tai huvipuistoon

Hong Kong Victoria Peak Hongkongin kaavoitus on suunniteltu esimerkillisesti: lähes puolet pinta-alasta on metsää tai puistoa ja julkinen liikenne toimii niin hyvin, että harva omistaa autoa.

Victoria Peakille on vuodesta 1888 kulkenut sama raitiovaunu, ilman onnettomuuksia. Vaunu kolisee mäkeä ylös ja näköalatasanteella 500m korkeudessa kohtaa raikkaan ilman, linnunlaulun ja kaupunkia ympäröivän vehreyden.

Vaikka Hongkong tunnetaan taivasta hipovien pilvenpiirtäjien kaupunkina, sen vehreiden metsien ja puistojen kätköissä kulkee yli sata kilometriä vaelluspolkuja. Eräs kymmenen kilometrin polku lähtee Victoria Peakin näköalatasanteelta Pok Fu Lamin luonnonpuistoon.

Lantaun saari tunnetaan Disneyland- huvipuistostaan, hienoista hiekkarannoista, 34 -metriä korkeasta Buddha-patsaastaan sekä vohveleista. Tai kalastajakylän ukot paistavat vohveleita perinteiseen tapaan hiilillä. Tian Tan Buddhan pystytys vuonna 1993 nosti maailmankartalle Po Lin luostarin, jonka seesteinen puutarha täyttyy linnunlaulusta sekä kukkien tuoksusta.

Kat Hing Wai-kylä rakennettiin Ming-dynastian aikana 1600-luvulla. Kylää ympäröivät muurit suojelivat asukkaita muinaisina aikoina merirosvoilta.

Hong Kong valuutta

Hongkongin on käytössä Hong Kongin dollari ja se on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Macaon valuutta eli pataca on taas sidottu Hongkongin dollariin. Hong Kongin dollari lyhentyy yleensä HK$. Hong Kongissa käy luonnollisesti kaikki suurimmat luottokortit ja käteisautomaatit.

Hong Kong sää

Hong Kongin ilmasto on lauhkean lämmin ja kuiva.

Kylmimpiä kuukausia ovat tammi- ja helmikuu, jolloin lämpötila voi pudota yöllä 10 asteeseen. Talvella voi olla käyttöä takille ja kaulahuivillekin.

Maalis?huhtikuussa Hong Kongin ilmasto alkaa taas lämpenemään ja asteet kieppuvat hieman yli 20 kieppeillä.

Kesä on ihanan pitkä, lämmin ja aikalailla kostea. Keskilämpötila kesäkuusta syyskuulle vaihtelee 26 ja 34 Celsiuksen välillä.

Hong Kong nähtävyydet

1. Victoria Peak, nauti kaupungin parhaasta näköalasta Hongkongin korkeimmalta vuorelta. Peak Tram -köysirata vie sinut jopa 500 metrin korkeuteen.

2. Repulse-lahti, auringonpalvojan unelmarannalla on kirkkaan turkoosia vettä ja hienoa hiekkaa, vain lyhyen ajomatkan päässä kaupungin keskustasta.

3. Suuri Buddha on nimensä mukaisesti yksi maailman suurimmista istuvista Buddha-patsaista. Patsas on jopa 34 metriä korkea.

Hongkongin virallinen matkailusivu (englanniksi)

Hong Kong kartta

Matkakohteet > Hongkong > Hong Kong

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter