Suomalaista palvelua

Matkakohteet > Guernsey > Guernsey

Guernsey - Guernsey

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Guernsey, Guernsey

Saaren kuuluisin asukas Victor Hugo kirjoitti Guernseyssä loppuun maalimankuulun kirjan Kurjat.

Guernsey kartta
Sää Guernsey
Valutta Guernsey, Guernsey
Lennot Guernsey, Guernsey
Guernsey nähtävyydet

Guernsey on Ranskan Normandian rannikolla sijaitseva brittiläinen erillisalue, kruununsiirtomaa, joka ei ole osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa eikä Euroopan unionia. Sillä on laaja itsehallinto.

Guernseyyn kuuluu pääsaaren lisäksi kuusi muuta saarta; Herm, Jethou, Lihou, Sark, Alderney ja Brecqhou. Lihou on näistä saarista hyvin tärkeä luonnonsuojelualue koska sieltä löytyy paljon eläimiä. Sijainnin osalta ei uskoisi, että Guernseyhin paistaisi aurinko 2000 tuntia vuodessa. Se onkin yksi suuri tekijä miksi eläimet viihtyvät niin hyvin tässä maassa.

Lennot Guernsey

Maa on sekoitusta ranskalaisista sekä englantilaisista tavoista. Moni voi siihen samaistua vasta kun sen itse näkee. Ihmiset ovat avoimia ja vastaanottavia. Pääkieli Guernseyssa on englanti, mutta katujen nimet ovat suurimmaksi osaksi ranskaksi.

Victor Hugo asusti Guernseyssä ja kirjoitti maanpaossa ollessaan maailmankuulun klassikon "Kurjat". Tämän kirjan saavutettua suurta suosiota, osti Victor talon itselleen Guernseystä merinäköaloineen. Kun Victor kuoli vuonna 1885, sen jälkeen hänen kodistaan tehtiin museo.

Guernsey nähtävyydet

Suurin rakennus, jonka saksalaiset rakensivat Kanaalisaarille oli La Vassalerie eli suuri Maanalainen sairaala, joka kattaa noin 7000 neliömetrin alueen. Mm. marokkolaiset, venäläiset sekä hollantilaiset uurastivat sairaalan valmistumisen eteen monta tuntia vuorokaudessa. Sairaalan rakentamisessa kesti kolme ja puoli vuotta. Tänä päivänä Maanalainen sairaala on yksi Guernseyn tärkeimpiä matkailunähtävyyksiä. Suurin osa sairaalakalustosta on viety jo pois, mutta paikka on silti vierailun arvoinen. Myös Miehitysmuseo on mielenkiintoinen vierailunkohde.

Myös Fort Greyn museo on näkemisen arvoinen. Se sijaitsee pääsaaren länsi-osassa.

Jos olet innostunut kauniiden näköalojen löytämisestä, niin kannattaa kävellä Le Petit Port Bayhin jossa rannassa oleva vesi on hyvin kirkasta. Pääset samalla näkemään lumoavia näköaloja ympäriinsä.

Lennot ja hotelli Guernsey

Guernsey sää

Guernseyssä on kylmimmät ja sateisimmat hetket marraskuusta tammikuuhun. Lämpötila laskee kylmimmillään viiden asteen paikkeille. Myös elokuu on hieman sateista aikaa, mutta sadetta ei tule yhtään niin paljon kuin joulukuun kieppeillä.

Kesä taas on Guernseyssä pitkä ja pysyvä. Kesätuntuma alkaa toukokuun puolella sillä lämpötila alkaa silloin nousta kohti kahtakymmentä astetta. Kuumimmat hetket ovat kesä- ja heinäkuussa jolloin ilmasto ei ole tukahduttavan kuumaa mutta silti ihanan lämmin. Kesä kestää pitkälle syksyn puolelle ja sen ansiosta syksy onkin maassa hyvin lyhyt ennen kuin talvisateet alkavat.

Valuutta Guernsey, Guernsey

Guernseyn valuutta on punta (GBP).1 e (EUR) = 0.88 Englannin puntaa (GBP). 1 punta (GBP) = 1.14 e (EUR) Kurssi tarkistettu 9-2017. Englannin puntia saa vaihdettua Suomessa Forexeissa tai vaihtoehtoisesti pankeissa. Kannattavampaa on nostaa automaatilta Guernseyistä isompi summa kerrallaan. Tarkista pankistasi pankkiautomaattinostohinta. Luottokortit luonnollisesti käyvät miltei joka paikassa, samoin Debit-kortit.

Lennot Guernsey

Kun haluat löytää halvat lennot Guernseyhin, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta.

Lennot Guernseyihin kannattaa ostaa niin, että ostaa ensin erikseen lennot Suomesta Lontooseen ja sieltä erikseen lennot Lontoo-Guernsey-Lontoo. Näin saat matkan kaikkein edullisimmin.

Gyernsey kartta

Matkakohteet > Guernsey > Guernsey

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter