Suomalaista palvelua

Matkakohteet > Guatemala > Guatemala City

Guatemala City - Guatemala

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiGuatemala Citype 14.2.2020su 1.3.20204 pv sitten787,00 €-Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL GUA 14.2.20 1.3.20787,00 € -
haku: 4 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Halvat lennot Guatemala City, Guatemala

guatemala antigua Guatemalan tasavalta eli Guatemala on noin 13,8 miljoonan asukkaan maa Väli-Amerikassa, ja näin ollen se on asukasluvultaan Keski-Amerikan suurin valtio. Guatemalan rajanaapureita ovat Meksiko, Belize, Honduras ja El Salvador. Guatemala on myös yksi Keski-Amerikan suurimmista maista. Sillä on lyhyt pätkä Karibianmeren rannikkoa ja pitempi Tyynenmeren rannikko. Maan keskiosan poikki kulkee kaksi vuoristoa: Altos Cuchumatanes sekä Sierra Madre, johon kuuluu 33 tulivuorta. Ylängöllä tulivuorten keskellä sijaitsee Atitlanjärvi. Guatemalan nimi tarkoittaa "puiden maata". Noin puolet Guatemalan maa-alasta onkin edelleen metsien peitossa.

Noin 60 prosenttia asukkaista puhuu espanjaa, 40 prosenttia erilaisia intiaanikieliä, joista 23 on virallisia. Hotellialueiden ulkopuolella englantia ei puhuta yleisesti. Uskonnoista suurimmat ovat roomalaiskatolisuus, protestanttiset liikkeet ja heimouskonnot. Aluetta hallinneiden mayojen perinne näkyy edelleen maan kulttuurissa.

Maan pohjoisosan alankoalueella vallitsee kuuma, trooppinen ilmasto. Sadetta saadaan ympäri vuoden, eniten toukokuusta syyskuuhun. Lännessä ja etelässä maasto on vuoristoisempaa, ja ylempänä on viileämpää. Pääkaupunki Guatemala Cityssä on lämpimintä huhtikuussa, jolloin ylin lämpötila on noin 27 °C. Viileintä on marras-joulukuussa, ylin lämpötila on silloinkin kuitenkin noin 23 °C.

Guatemala City

Pääkaupunki Guatemala City on moderni miljoonakaupunki, jonka asukasluku on noin 1,1 miljoonaa, ja sen suurkaupunkialueen väkimäärä on yhteensä noin 3,7 miljoonaa. Kaupunki on jaettu 21 alueeseen (zonas). Alue 1 on vanha historiallinen keskus, jossa sijaitsevat mm. kansallispalatsi, presidentin palatsi, keskusaukio ja tori. Alue 4:ssä sijaitsevat lukuisat toimistorakennukset, pankit ja kansallisteatteri. Alue 10 on tunnettu korkeatasoisista hotelleista, ravintoloista, hyvistä ostosmahdollisuuksista ja vilkkaasta yöelämästä.

Liikkuminen

Suomesta ei ole suoria lentoyhteyksiä Guatemala Cityyn, joten lentokoneen vaihto esim. Espanjassa, Brasiliassa, Meksikossa tai USA:ssa on tarpeen. Lentokentältä keskustaan pääsee kätevästi taksilla tai bussilla.

guatemala kankaat Maassa on helppo ja halpa liikkua paikasta toiseen niin sanoituilla Chicken Busseilla tai kalliimmilla, mutta ehkäpä turvallisemmilla minibusseilla. Teiden kunto vaihtelee suuresti. Guatemala Cityssä on toimiva paikallinen bussiverkosto.

Nähtävää ja tekemistä

Guatemala Cityssä on lukuisia mielenkiintoisia museoita, historiallisia kirkkoja sekä arkkitehtonisesti upeita vanhoja rakennuksia. Unescon maailmanperintöluettelossa on kolme kohdetta Guatemalasta: siirtomaa-ajan arkkitehtuuria edustava Antigua Guatemala, mayojen perinnettä tallettava Quiriguán arkeologinen puisto ja rauniot sekä Tikalin kansallispuisto. Tikal on puoliksi kulttuuri- puoliksi luontokohde, muut ovat kulttuurikohteita.

Guatemala on erinomainen paikka opetella espanjaa edullisten kielikoulujen tarjoamien yksityisopettajien johdolla. Suosittuja kaupunkeja opetella espanjaa ovat Antigua ja Quetzaltenango. Kurssitarjonta on monipuolinen, tarjolla on alkeiskursseja sekä erilaisia täsmäkursseja espanjan kielen jo hallitseville.

Guatemalan ruokakulttuuri on tutustumisen arvoinen. Paikallisten perusruokaa on maissi leivottuna tortilloiksi tai tamaleiksi, mustat pavut, riisi ja vehnä leivän tai pastan muodossa. Varakkuudesta riippuen lisukkeena voidaan syödä enemmän tai vähemmän kanaa, sian- tai naudanlihaa, rannikolla myös kalaa ja äyriäisiä. Monenlaisia hedelmiä ja vihanneksia syödään ja kasvatetaan paljon, hedelmät ovat yleinen jälkiruoka ja välipala.

Guatemala on tunnettu värikkäistä ja upeista käsitöistä. Hyviä tuliaisia ovatkin viltit, kankaat, kodin tekstiilit ja vaatteet. Hintataso on Suomeen verrattuna alhaisempi.

Lähde: Wikipedia. Alkuperäistä tekstiä on muokattu.

Lisätietoja Guatemalasta:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Guatemala Citystä (englanniksi)
- Guatemalan virallinen turisti-infosivusto (englanniksi)
- Wikipedian artikkeli Guatemalasta

Matkakohteet > Guatemala > Guatemala City

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter