Matkakohteet > Espanja > Menorca

Menorca - Espanja

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Menorca, Espanja

Puhtaat ja rauhalliset rannat ovat Menorcan valttikortti. Juuri niiden perässä barcelonalaiset jättävät kesäisin ruuhkaiset kaupunkirannat ja hyppäävät joukolla Menorcan lauttaan. Saarella on enemmän rantoja kuin Mallorcalla ja Ibizalla yhteensä.

Oppikirjaesimerkki kauniista luonnonrannasta on Macarellan kupeessa sijaitseva Macarelleta, kun taas Cavallerian punahiekkaisella rannalla pääsee kokeilemaan mutakuorintaa.

Luonnonrannoille suunnatessa mukaan tulee ottaa tarpeeksi vettä ja evästä, sillä ravintoloita ja muita palveluja ei ole saatavilla.

Menorca, Espanja kartta
Sää Menorca, Espanja
Valutta Menorca, Espanja
Lennot Menorca, Espanja
Menorca, Espanja nähtävyydet

Menorca on tunnetumman Mallorcan hurmaava naapurisaari, jonka rauhallisuus ja luonnonkauneus hurmaa jokaisen. Tämä pieni Baleaarien saari on todellinen Välimeren helmi, jonka myös moni kuuluisuus on löytänyt ja jota yli 60 vuotta kestänyt massaturismi ei ole pilannut. Saari on kuuluu ehdottomasti Espanjan saarien kärkikolmikkoon.

Menorca Espanja lennot

Menorcalta on turha etsiä villejä bileitä. Sen sijaan luonnontilaisia hiekkarantoja, patikointipolkuja ja kenkäkauppoja on sitten sitäkin enemmän.

Siinä missä naapurisaaret Mallorca ja Ibiza ovat ottaneet kaiken irti turismista, Menorca on satsannut luonnonsuojeluun. Lomakeskuksia on vain muutama, ja nekin ovat maltillisen kokoisia. Nyt luonnonrauhasta on tullut Menorcan matkailuvaltti. Villejä bileitä ei saarelta löydä, mutta melomisesta, patikoinnista, maastopyöräilystä ja ratsastusretkistä innostuneille Menorca on nappivalinta. Saaresta tuli Unescon suojelukohde 1995.

Maisemat jäävät hyvin mieleen. Pitkät vaaleat hiekkarannikot, historialliset rauniot, sekä söpöt pikku puodit kuuluvat Tireen saaren kansikuvaan.

Menorca, Espanja valuutta

Menorcan valuutta on euro.

Lennot Menorca, Espanja

Kun haluat löytää halvat lennot Menorca, Espanja, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä lentohintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta.

Menorca Espanja lennot ja hotelli
Finnair lentää suoraan Menorcalle myös reittilentoliikenteessä. Helsinki-Menorca-Helsinki lennot saa halvimillaan 129 euron hintaan. Monet muutkin lentoyhtiöt lentää Menorcalle yhdellä välilaskulla ja hyvillä aikatauluilla.

Menorca, Espanja sää

Kesät ovat kuumia ja aurinko paistaa täydeltä terältä aina toukokuusta syyskuuhun. Syksy jatkuu pitkään vielä lempeän lämpimänä ja onkin erinaomaista loma-aikaa Menorcalla. Talvisin sataa enemmän ja mittari saatta olla jopa 10 asteen alapuolella.

Menorca, Espanja nähtävyydet

Ciutadella on Menorcan entinen pääkaupunki saaren länsiosassa. Kun Mahonista tuli aikoinaan saaren pääkaupunki, Menorcan piispa kieltäytyi muuttamasta Ciutadellasta ja sen vuoksi kaupunki toimii yhäkin saaren uskonnollisena keskuksena. Ciutadellan upeasta vanhasta kaupunginosasta löytyy yksi saaren arvokkaimmista nähtävyyksistä, Santa Marian katedraali. Aragonin kuningas Alfonso III päätti rakennuttaa tämän goottilaistyylisen katedraalin 1200-luvun lopulla entisen moskeijan paikalle.

El Toro tai Monte Toro on Menorcan korkein kukkula 358 metrin korkeudessa. Kukkula sijaitsee aivan saaren sydämessä, Ciutadellan ja Mahonin välissä. Tie kukkulalle on hyvin viitoitettu läheisestä Es Mercalin kylästä ja perille pääsee myös autolla. Kukkulalta seisoo viehättävä El Toron pyhättö, jonka sisältä löytyy kaunis Virgen del Toron neitsyen puuhun kaiverrettu kuva. Kukkulalta avautuu myös upea näköala läheiselle maaseudulle ja El Toron korkean huipun voi havaita selvästi saaren monesta kohdasta.

Menorcan pohjoiskärki saavutetaan ajamalla noin 20 minuuttia Es Mercadelista pohjoiseen. Vastaan tulee upea, 15 metriä korkea Cap de Cavallerian majakka joka seisoo uljaasti dramaattisten ja yli 100 metriä korkeiden kallionjärkäleiden päällä. Majakan valo vilahtaa kahdesti joka kymmenes sekunti. Valitettavasti majakka on suljettu yleisöltä, mutta täällä voi seurata ihaillen kun aurinko tipahtaa mereen kuin suuri veriappelsiini.

Turkoosin siniset, paratiisimaiset rannat ovat Menorcan upeimpia nähtävyyksiä. Playa de Binigausin henkeäsalpaava paratiisiranta sijaitsee sopivan kaukana suuremmista lomakohteista ja vierailu rannalla on mukavan rentouttava kokemus. Myös uimapuvun käyttö on tällä rauhallisella rannalla vapaaehtoista. Playa de Binigaus on vain yksi helmi Menorcan rantojen upeassa kokoelmassa. Menorcan rannat komeilevat usein Espanjan upeimpien rantojen listoilla, kuten esimerkiksi upea Cala Turquesa, johon pääsee helposti Ciutadellasta.

Menorca, Espanja kartta

Matkakohteet > Espanja > Menorca

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter