Matkakohteet > Espanja > Bilbao

Bilbao - Espanja

Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Bilbao, Espanja

Bilbao kartta
Bilbao, Espanja valuutta
Bilbao sää
Bilbao nähtävyydet

Lennot Bilbao Bilbao (baskiksi Bilbo) on kaupunki Baskimaan itsehallintoalueella Pohjois-Espanjassa. Tämä Vizcayan maakunnan pääkaupunki on yksi alueen tärkeimmistä satama- ja teollisuuskaupungeista. Nervión-joen varrella sijaitsevassa Bilbaossa asuu reilut 350 000 asukasta. Baskien identiteetti ja kieli, euskara näkyy kaikkialla Bilbaossa ja sen ympäristössä. Euskara on alueen toinen virallinen kieli espanjan ohella. Baskimaan itsenäisyyttä vaativan ETA-järjestön pommi-iskut ovat ajoittain uutisissa, kuitenkin Bilbao on yhtä turvallinen matkakohde kuin muu Espanja.

Bilbaon moderni lentokenttä Sondika sijaitsee Loiun kaupungissa 12 kilometriä Bilbaon keskustasta pohjoiseen. Lentokentän on suunnitellut kuuluisa arkkitehti Santiago Calatrava. Suomesta ei ole suoria reittilentoja Bilbaoon, mutta useita lentoja Münchenin, Frankfurtin, Tukholman, Kööpenhaminan ja Madridin sekä Barcelonan kautta. Matka bussilla kentältä keskustaan kestää noin 20 minuuttia.

Liikkuminen kaupungissa

Bilbaon keskusta on melko pieni ja matkailijan kannalta tärkeät kohteet ovat lyhyiden etäisyyksien päässä toisistaan, joten jalan kulkemista voi suositella. Lukuisten yksisuuntaisten sekä kapeiden katujen vuoksi autolla liikkumista kaupungissa ei suositella. Myös pysäköintipaikan löytäminen saattaa koitua ongelmalliseksi ja on erittäin kallista. BilbaoCard on matkailijoille suunnattu kortti, jolla saa matkustaa ilmaiseksi metrolla sekä Bilbobusin busseilla. Kortti oikeuttaa myös alennukseen museoissa, ravintoloissa sekä kaupoissa.

Metroasemien lasista ja teräksestä rakennetut putkimaiset sisäänkäynnit on helppo huomata katukuvassa, paikalliset käyttävät niistä nimeä fosteritos suunnittelijansa Norman Fosterin mukaan. Metro on automatisoitu, minkä ansiosta vuorovälit ovat tavanomaista lyhyempiä. Asemien suunnittelussa on korostettu erityisesti valoa ja avaria tiloja sekä korkeaa siisteystasoa. Bilbaon metro onkin palkittu maailman siisteimpänä ja on nähtävyys jo itsessään.

EuskoTran on raitovaunulinja, joka rakennettiin täydentämään Bilbaon metroverkostoa. Maailman moderneimmaksi joukkoliikennejärjestelmäksi kehuttu EuskoTran-linja on 4,4 kilometriä pitkä, sillä on 12 pysäkkiä ja matka päästä päähän kestää noin 15 minuuttia. Bilbobus on Bilbaon bussiliikennejärjestelmä. Bussit ovat väriltään punaisia ja niiden kyljissä valkoiset Bilbobus teippaukset.

Nähtävyyksiä ja tekemistä

Bilbao Guggenheim museo Bilbaossa on runsaasti arkkitehtonisia nähtävyyksiä, jotka ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Vuonna 1997 avattu Guggenheim museo on saavuttanut laajalti kansainvälistä huomiota ja se on yksi Bilbaon vetovoimaisimmista nähtävyyksistä. Kanadalais-yhdysvaltalaisen arkkitehti Frank Gehryn suunnittelema ainutlaatuinen modernin taiteen museo sijaitsee Nervión-joen rannalla. Museon erikoinen ulkomuoto on suunniteltu kokonaan tietokoneella, sillä lujuuslaskelmia ei olisi voitu tehdä perinteisillä menetelmillä. Museon lähellä olevat veistokset, kuten Louise Bourgeoisin teräshämähäkki, kuuluvat museon kokoelmiin. Jeff Koonsin kukkaistutuksista rakennettu koiraveistos pystytettiin alunperin Guggenheim-museon avajaisia varten, mutta paikalliset eivät halunneet luopua sympaattisesta veistoksesta.

Näkemisen arvoinen on myös Zubi zuri (Valkoinen silta), joka on Santiago Calatravan vuonna 1997 sunnittelema kävelysilta Nervión-joen yli yhdistäen Campo Volantinin oikealla rannalla ja Uribiarten vasemmalla rannalla. Valkoiseksi maalatusta teräksestä rakennetun sillan kansi on tehty lasitiilistä. Silta ei ole ollut käytännössä kovin toimiva, sillä pinnoitteena käytetty lasitiili oli sateella liukas ja se jouduttiin peittämään muovimatolla. Bilbaon vanhakaupunki on Casco Viejo. Sen keskeisiä elementtejä ovat aukio Plaza Nueva sekä kirkot Catedral de Santiago ja La Iglesia de San Antón.

Espanjan pääsarjassa Primera Divisiónissa pelaavaa Athletic Bilbaota voidaan pitää Baskimaan epävirallisena maajoukkueena. Perinteisesti seuran edustusjoukkue koostuu vain seitsemän historiallisen baskimaakunnan alueella syntyneistä tai alueen seurojen kasvattamista pelaajista. Ottelut pelataan San Memesin stadionilla pääasiassa sunnuntaisin syyskuusta toukokuuhun.

Bilbaossa on monipuoliset ostosmahdollisuudet. Suosituin ostosalue on Gran Via Don López de Haro, joka on leveä kävelykatu ja halkoo Bilbaon modernia keskustaa Plaza Circularilta Plaza del Sagrado Corázonille. Bilbaon historiallinen keskusta eli Casco Viejo on täynnä vanhoja perinteisiä pikkuputiikkeja sekä kansainvälisten brändien liikkeitä. Zubiarte Centro Comercial kauppakeskuksessa on noin 75 liikettä sekä ravintoloita ja se sijaitsee Guggenheim-museon välittömässä läheisyydessä. Kauppahalli Mercado de la Ribera on rakennettu 1929 ja sijaitsee vanhankaupungin laidalla. Halli on kunnostettu 2000-luvulla sisältä modernin askeettiseksi, ja vanhasta on jäljellä vain ulkokuori.

Halvat lennot Bilbao

Kun haluat löytää halvat lennot Bilbaoon, aloita etsiminen lentojen hintavertailustamme. Sieltä löytyy aina halvimmat lennot haluamillesi päiville helposti. Yllä olevasta hintalaatikosta näet, mitä hintoja muut ovat löytäneet Poptravelin hintavertailusta. Suomesta pääsee Bilbaoon reittilennoilla monella eri vaihtoehdolla - mm.Finnairin, Norwegian Airlinesin, Lufthansan ym. kombinaatioilla, yhdellä koneenvaihdolla - halvimmillaan menopaluulentoja löytyy 190 euron hintaan. Vertaa Bilbao lentohinnat Poptravlin hintavertailussa, niin et maksa liikaa!

Bilbao, Espanjan valuutta

Bilbao, Espanjan valuuttaa on euro eli sama kuin Suomessa. Se helpottaakin siltä osin matkustamista huomattavasti. Rahaa ei tarvitse vaihtaa eikä laskea valuuttakursseja pitkin päivää.

Bilbao sää

Bilbaossa vallitsee subtrooppinen kostea ilmasto, jossa kesät ovat kuumia ja talvet leutoja. Kesällä aurinko paistaa eniten, mutta varsinkin heinä- ja elokuu saattavat olla todella kuumia ja kosteita ja ukkosmyrskyjäkin voi esiintyä. Talvet taas ovat melko viileitä, tuulisia ja kosteita, kevät ja syksy ovat ihanan ja sopivan lämpöisiä sekä auringonottoon että nähtävyyksien tiirailuun.

Bilbao nähtävyydet

1. Frank Gehryn suunnittelema, kymmenen vuotta sitten avattu Guggenheim-museo on Bilbaon ylpeys ja kirsikka kuivakakun päällä.

2. Casco viejo, vanhakaupungin sydän on goottityylinen Catedral de Santiago. Rakennus on kuutisensataa vuotta vanha, mutta katedraaliksi se julistettiin vasta vuonna 1950. Aivan vanhankaupungin etelälaidalla, Mercado de la Riberan vieressä, sijaitsee toinen goottikirkko Iglesia de San Antón.

3. Plaza de Toros de Vista Alegre sisältää myös härkätaistelumuseon.

Lähde: Wikitravel ja Wikipedia. Alkuperäisiä tekstejä on muokattu.

Lisätietoja Bilbaosta:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Bilbaosta
- Bilbaon virallinen turisti-infosivusto (englanniksi)
- Wikipedian artikkeli Bilbaosta

Bilbao kartta

Matkakohteet > Espanja > Bilbao

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter