Suomalaista palvelua
Egypti eg - Valtion lippu

Matkakohteet > Egypti

Egypti - Matkakohteet

Lennot Egypti

Egyptin kartta
Egyptin valuutta
Egyptin sää
Egyptin nähtävyydet

Halvat lennot Egypti Aurinko, meri ja tuhansien vuosien takainen historia eivät yhdisty missään niin upealla tavalla kuin Egyptissä.

Egyptiin tarvitaan viisumi, jonka saa lentokentältä saavuttaessa, se myönnetään pääsääntöisesti 1 kuukaudeksi. Maihinnousukortit täytetään koneessa ja viisumi maksaa kentällä noin 25 USD - sen voi maksaa euroilla tai muulla tunnetulla valuutalla. Aurinkovarma ilmasto, hienot rannat ja ravintoloiden ja kauppojen edullinen hintataso ovat painavia syitä valita Egyptin-loma. Egyptin tunnetuimpia lomakohteita ovat Sharm el Sheikh, Hurghada ja Kairo. Lisäksi sukellus- ja snorklaus -olosuhteet Punaisellamerellä ovat erinomaiset ja voit myös lähteä mukaan unohtumattomille retkille Luxoriin, Kairoon ja pyramideille. Punainenmeri on eräs maailman parhaista sukellusvesistä. Turkoosiin ja vihreään vivahtavan Punaisenmeren sukellusretki on satumainen kokemus.

Lennot Sharm el Sheikiin 450,00 € tästä.

Egyptissä on noin 80 miljoonaa asukasta, joista Hurghadassa asuu 60 000 ja Luxorissa 200 000 ihmistä. Sharm el Sheikissä paikallisia asukkaita on vähemmän, sillä kohde on rakennettu enemmän turisteille. Egyptin kielet ovat englanti ja arabia, saksaa puhutaan myös aika yleisesti hotellialueella. Egyptissä on sama aika kuin Suomessa. Passin täytyy olla voimassa 2 kuukautta vielä matkan jälkeenkin ja sen on oltava täysin ehjä. Alle 30 päivän matkoja varten tarvitaan turistiviisumi, jonka saa saapuessaan Hurghadan tai Sharm el Sheikin lentokentältä. Viisumin hekemiseen lentokeltältä kannattaa varata reilusti aikaa, sillä jonot ovat usein melko pitkät.

Suora lento Egyptiin kestää hieman yli viisi tuntia. Omatoiminen matkailija voi saada kohtuuhintaisia lentoja myös Kairoon - lomalennot suomesta suuntautuvat pääasiassa Hurghadaan ja Sharm el Sheikhiin. Lennot Egyptiin maksavat tyypillisesti noin 400-800 euroa.

Elämän virta

Niilin risteily on historiallinen klassikkomatka. Risteily vie Niiliä pitkin etelään Assuaniin. Reitin varrella voi ihailla temppeleitä esimerkiksi Edfussa ja Kom Ombossa. Kilometreissä mitattuna parin päivän risteilymatka on mitätön. Jos 6 650 kilometriä pitkän Niilin venyttäisi Helsingistä länteen, se päättyisi noin viidenkymmenen kilometrin päähän New Yorkista. Assuaniin matkaa on vain noin 280 kilometriä, suunnilleen saman verran kuin ajaisi Helsingistä Jyväskylään.

Egyptin valuutta

Egyptin valuutta on punta: 10 puntaa on noin 1,5 euroa. Hintataso on edullinen. Yleisimmät luottokortit kelpaavat merkkiliikkeissä, mutta muualla käteisen käyttö on suositeltavampaa. Matkavaluutaksi kannattaa ottaa euroja tai USD-dollareita, joita sitten voi vaihtaa pieniä määriä siellä paikan päällä. Melkein kaikissa suurimmissa hotelleissa on pankki tai pankkiautomaatti. Tarkista omasta pankistasi nostopalkkion suuruus ulkomailla. Debit-kortin käyttö on luonnollisesti vaivatonta missäpäin maailmaa tahansa.

Egyptin sää

Egyptissä on kuiva erämaan ilmasto. Talvella lämpötila on 20 asteen paremmalla puolen ja kesällä yli 30 astetta. Päivät ovat erittäin lämpimiä ja aurinko paistaa aina ja yöt ovat viileitä. Sateita tulee erittäin harvoin.

Egyptin nähtävyydet

1. Suosituimmat pyramidit, jotka Egyptin matkaajat haluavat nähdä ovat Gizan pyramidit ja sfinksi, jotka sijaitsevat lähellä Egyptin pääkaupunkia Kairoa. Ne ovat seisseet tukevasti niillä sijoillaan jo 3500 vuotta. Niitä kannattaa mennä katsomaan lähellä auringon laskua, sillä joka päivä pyramideilla esitetään upea valo ja äänishow aina auringonlaskun aikaan. Esitys on vuoroilloin arabiaksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Se on niin upea kokonaisuus, että kannattaa ilman muuta mennä katsomaan.

2. Upeat museot eri kaupungeissa - lue lisää kaupunkikohtaisesti.

3. Tutankhamonin hauta-aarteet ovat varsin uskomaton näky ja ne ovat esillä Kairossa.

Egyptin kartta

Egyptin kartta - aukeaa toisee ikkunaan.

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter