Suomalaista palvelua

Matkakohteet > Bosnia-Hertsegovina > Sarajevo

Sarajevo - Bosnia-Hertsegovina

Halvimmat menopaluulennot

mistämihinlähtöpaluu haettuhintasuorahae
HelsinkiSarajevola 13.7.2019ke 17.7.20197 pv sitten224,00 €-Hae
HelsinkiSarajevola 29.6.2019to 18.7.201914 pv sitten254,00 €-Hae
mistä / mihinlähtö / paluu halvin / suora
HEL SJJ 13.7.19 17.7.19224,00 € -
haku: 7 pv sittenHae
HEL SJJ 29.6.19 18.7.19254,00 € -
haku: 14 pv sittenHae
Yhdensuuntaiset lennot
mistämihinlähtö haettuhintasuorahae
HelsinkiSarajevoke 22.5.201913 pv sitten168,00 €-Hae
Yhdensuuntaiset lennot
mistä / mihinlähtö halvin / suora
HEL SJJ 22.5.19168,00 € -
haku: 13 pv sittenHae
* Lentohinnat ovat viimeisen 2 viikon aikana tehtyjen hakujen halvimpia tuloksia 1 aikuiselle ja voimassa hakuhetkellä. Hintaa klikkaamalla näet tämän hetken hinnan lennolle.
Näytä lisää lentoja >>
Näytä lisää lentoja >>
Tee haku

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Vuokra-autojen hintavertailu

Vuokraan auton
Noutopaikka
Nouto
Palautus
Noutoaika :
Palautusaika :
Kuljettajan ikä

Hotellien hintavertailu

Kaupunki
Tulo
Lähtö
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lento+hotellien hintavertailu

Mistä
Mihin
Lähtö
Paluu

Hotellin tiedot
Huoneiden lukumäärä
Huonetyyppi, huone 1
Huonetyyppi, huone 2
Huonetyyppi, huone 3
Huonetyyppi, huone 4

Lennot Sarajevo, Bosnia-Hertsegovina

Lennot Sarajevo Sarajevo on Bosnia-Hertsegovinan pääkaupunki ja maan suurin kaupunki. Sarajevon kaupungissa arvioidaan olevan noin 315 000 asukasta, lähialueineen 465 000. Sarajevo sijaitsee Bosnia-Hertsegovinan keskiosissa. Kaupunki on rakennettu viidensadan metrin korkeudella merenpinnasta olevaan Sarajevon laaksoon ja sitä reunustaville kukkuloille, Miljacka-joen molemmille rannoille. Alue on vuoristoista ja metsäistä. Sarajevoa ympäröivät vuoret ovat suosittuja vaellus- ja hiihtokohteita. Ne kuuluvat Dinaarisiin alppeihin, vuorijonoon, joka kulkee Kroatian, Bosnia-Hertsegovinan sekä Serbian läpi. Uskontojen kirjo on Sarajevossa suuri. Kirkot, moskeijat ja synagogat ovat aina olleet ja ovat siellä edelleenkin vierekkäin. Kaupunki on tästä saanut lempinimen pieni Jerusalem.

Sarajevo on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista kaupungeista niin kulttuurinsa kuin historiansakin osalta. Alue jakautui kahtia Rooman hajotessa Itä- ja Länsi-Roomaan ja siellä ovat törmänneet niin lännen katolisten, idän ortodoksien kuin etelän muslimienkin kulttuurit. Tänä päivänä kaupunki on lähes kokonaan kunnostettu Jugoslavian hajoamissotien aiheuttamista vahingoista. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kaupungissa ei vieraile kovinkaan monta turistia verrattuna läheisen Dalmatian rannikon vierailijamääriin. Kukkuloiden ympäröimä kaupunki onkin virkistävä kokemus paahteisen rannikon jälkeen.

Sarajevossa vallitsee mannerilmasto, johon kuuluvat lämpimät kesät (noin 35°C:n lämpötilat eivät ole epätavallisia) ja kylmät, yleensä lumiset talvet. Vuoden lämpimin kuukausi on heinäkuu, jonka keskilämpötila on noin 19°C, kylmin puolestaan tammikuu -1°C keskilämpötilalla. Sateisinta on syyskuussa ja kuivinta helmikuussa.

Matkailu on Sarajevossa jatkuvassa kasvussa ja kaupungin tärkeimpiä elinkeinoja. Olympialaisten tuoman kuuluisuuden ja talviurheilumahdollisuuksien paranemisen vuoksi Sarajevon kauniit vuoret ovat suosittu talviurheilukohde. Kaupungissa on puolisen sataa hotellia ja paljon muita pieniä majapaikkoja. Erityinen ryhmä ovat sotamatkailijat, jotka tulevat Sarajevoon katsomaan sisällissodan jälkiä ja tapahtumapaikkoja.

Liikkuminen

Sarajevon kansainvälinen lentokenttä Medunarodni Aerodrom Sarajevo sijaitsee lähellä keskustaa. Lentokenttä vaurioitui sodan aikana pahasti ja vuonna 1996 se avattiin taas siviililiikenteelle. Sarajevoon ei ole suoria lentoja Helsingistä, vaan konetta täytyy vaihtaa kerran. Esimerkiksi Lufthansa lentää Sarajevoon Saksan kautta ja Turkish Airlines Istanbulin kautta. Lentokentältä ei ole suoraa julkista liikenneyhteyttä keskustaan ja taksit ovat yllättävän kalliita.

sarajevo katedraali Hankalan maaston, tilanahtauden ja jalankulkijoita suosivan kaupunkisuunnittelun vuoksi Sarajevosta on melkoisen vaikeaa löytää pysäköintipaikkoja autolle etenkin kesäisin, kun matkailijat lisäävät kaupungin väkimäärää. Jalan pääsee helposti paikasta toiseen, sen sijaan pyöräily ei ole kovin yleistä. Julkiset liikennevälineet ovat hyvät. Sarajevossa liikennöi raitiovaunu-, johdinauto- sekä linja-autoverkosto. Sarajevo sai säännöllisesti liikennöivän raitiotien vuonna 1885, ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Sarajevon päärautatieasema on kaupungin pohjoisosassa. Päivittäisiä junayhteyksiä on Zagrebiin, Zenicaan, Budapestiin, Banja Lukaan, Dobojin, Belgradiin, Mostariin ja Ploceen. Sarajevosta Keski-Eurooppaan vievä moottoritie on paikoin huonokuntoinen, vaikka sitä on viime aikoina kunnostettu.

Sarajevon nähtävyyksiä

Tunnetuimpia ja suosituimpia Sarajevon nähtävyyksiä ovat sotien jälkeen jälleenrakennettu kaunis vanhakaupunki, Bascarsija-aukio, turkkilainen Sebilj -suihkulähde, Alifakovacin hautausmaa, Husrev Beg -moskeija, Keisarinmoskeija, Bijela Tabija linnoitus sekä Latinalainen silta (Franz Ferdinandin salamurhan tapahtumapaikka). Lisäksi Sarajevossa on useita mielenkiintoisia museoita.

Lähde: Wikipedia. Alkuperäistä tekstiä on muokattu.

Lisätietoja Sarajevosta:
- Wikitravel-sivuston matkaopassivu Sarajevosta
- Sarajevon virallinen infosivusto (englanniksi)
- Wikipedian artikkeli Sarajevosta

Matkakohteet > Bosnia-Hertsegovina > Sarajevo

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter