Suomalaista palvelua
Australia au - Valtion lippu

Matkakohteet > Australia

Australia - Matkakohteet

KOHDETIETOA MAASTA AUSTRALIA

Australia kohdeopas
Lennot Australia
Valuutta Australia
Sää Australia
Kartta Australia

Australia on kiehtova yhdistelmä mahtavia rantoja, upeita koralliriuttoja, erikoisia eläinlajeja, vehreitä sademetsiä ja rentoja ja hyväntuulisia ihmisiä. Australian valtio kattaa koko mantereen. Se koostuu kuudesta osavaltiosta ja useista territorioista, joista osa on asumattomia.

Klikkaa yllä olevasta Matkakohteet-listasta sen kaupungin nimeä, minne haluat matkustaa ja pääset varaamaan ja vertaamaan halpoja lentohintoja Poptravelin hintavertailussa.

Lennot Melbourne, Autralia 857,00 € - klikkaa tästä!

Australia on ollut historiansa aikana pitkiä kausia eristyksissä muista maanosista, joten Australian luonto on saanut rauhassa kehittyä ainutlaatuiseksi. Australiasta löytyy sellaisia eläin- ja kasvilajeja, joita löydy mistään muualta maailmasta. Tunnetuimpia australialaisista erikoisuuksista ovat eukalyptukset ja mantereen runsas pussieläinten lajisto. Pussieläimiin kuuluu esimerkiksi yli 50 kengurulajia, koala ja vompatti. Maan erikoiseen eläimistöön lukeutuu myös vesinokkaeläin.

Australian monet luonnonpuistot, joissa voi tutustua maan mielenkiintoiseen luontoon sekä tavata ja taputella suloisia koaloja ja kenguruita, kuuluvat maan suosituimpiin matkailuvetonauloihin.

Luonnonihmeiden lisäksi Australiassa sijaitsee myös kaupunkeja, joiden vilinä ilmaisee sisäänsä matkaajan kuin matkaajan.Mielenkiintoisten kaupunkien listalla reilun neljän miljoonan asukkaan Sydney on kärjessä. Kaupungin vetovoima perustuu arkkitehtuurisiin mestariteoksiin, rentoon ilmapiiriin ja persoonallisiin kaupunginosiin.

Väkiluvun perusteellaa Australian kaupungeista toiselle sijalle nousee Melbourne. Australian avoimen tennisturnauksen ja Formula 1 -osakilpailun näyttämönä toimivasta kaupungista löytyy kaupunkikulttuuria vaativampaankin makuun.

Australia matkavinkit

Australia kohdeopas

Sydneytä kutsutaan usein yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista. Kaupunki koostuu valkoisista rakennuksista, vehreästä kasvillisuudesta, meren ja kirkkaan sinisen taivaan suloisesta yhdistelmästä. Kaksi Sydneyn kuuluisinta nähtävyyttä ovat ehdottomasti vuonna 1973 valmistunut, linjakas oopperatalo ja sen kupeessa oleva Sydney Harbour Bridge -silta. Australia on tunnettu erityisesti rennosta rantakulttuuristaan. Parhaimmillaan aussimainen rantaelämä on kuuluisilla Bondin ja Manlyn rannoilla. Kaikkiaan Sydneyssä on yli 30 hiekkarantaa, joiden joukosta löytyy ensiluokkaisia paikkoja myös surffaajille.

Melbourne on Sydneyn jälkeen maan toiseksi suurin kaupunki. Suuresta koostaan huolimatta Melbourne on matkailijalle helposti lähestyttävä kaupunki. Melbournen keskusta on alueellisesti tiivis mutta anniltaan rikas: tarjolla on kaikkea taiteesta ja musiikista hyvään ruokaan sekä urheiluun. Kaupungin suosituin kohtaamispaikka on Federation Square, joka vilkkaudestaan huolimatta on ilmapiiriltään tunnelmallinen ja lämmin. Sieltä on hyvä suunnata kohti Melbournen muita nähtävyyksiä.

Adelaide on Etelä-Australian pääkaupunki, jossa voi kokea koko Australian pienoiskoossa. Keskustan leveät bulevardit vaihtuvat huomaamattomasti tunnelmallisempiin kaupunginosiin, kun taas kulttuurikohteet löytävät vastapainonsa Adelaiden houkuttelevasta ruoka- ja viinitarjonnasta. Kaupungin vilkkaudesta voi pitää tauon jossain Adelaiden viihtyisistä puistoista. Vaihtoehtoisesti voi myös suunnata rannalle tai vaikkapa hypätä veneen kyytiin ja päätyä uimaan delfiinien sekaan vain parinkymmenen minuutin päässä kaupungin keskustasta.

Australia matkavinkit

Lennot Australia

Lennot Australiaan saa helposti varattua Poptravelin hintavertailusta. Pitkän välimatkan vuoksi Suomesta ei ole tarjolla suoria lentoja Australiaan, maahan aikovan onkin siis tehtävä välilasku. Tähän tarkoitukseen käytetyimpiä kenttiä ovat muun muassa Hong Kong ja Singapore. Matka maapallon pohjoiskolkasta eteläpäähän saattaa kestää reilun vuorokauden. Pitkän matka-ajan lisäksi kannattaa varautua suhteellisen hintaviin lentoihin. Edestakaisia lennot maksavat useimmiten noin 800-900 euroa.

Australiaan lennot saat kätevästi varattua Poptravelin hintavertailusta. Klikkaa yllä olevasta "Matkakohdelistasta" kaupunki, jonne olet matkustamassa ja pääset varaamaan ja vertaamaan lentohintoja.

Sää Australia

Australia on laaja ja monimuotoinen maa, jonka ilmasto-olosuhteet vaihtelevat maan osien mukaan. Maan pohjoisosissa vallitsee kuumaa, keskiosissa lämmin ja eteläosissa lauhkea ilmastovyöhyke. Australiaan suuntaavan on hyvä muistaa, että päiväntasaajan eteläpuolelle siirryttäessä vuodenajat kääntyvät päälaelleen. Keskikesä ajoittuukin siis suomalaisittain sydäntalveen, tammikuun paikkeille.

Kartta Australia

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter