Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Roadtrip > Erityisesti Italiassa pitää olla tarkkana ajokieltoalueiden kanssa

Erityisesti Italiassa pitää olla tarkkana ajokieltoalueiden kanssa

Autonvuokraus Italia

Italiassa auton vuokraavan matkailijan kannattaa tunnistaa ja noudattaa ajokieltoaluetta tarkoittavia ZTL-merkkejä. Etenkin Pohjois-Italian suurkaupunkien ajokieltoalueet aiheuttavat seuraamuksia. Ajokieltoalueita on suurten kaupunkien keskustoissa ja historiallisesti merkittävillä alueilla.

Italiankieliset ZTL eli Zone Traffico Limitato -kyltit jäävät helposti huomaamatta. Alueiden valvontaa hoidetaan automaattikameroin.

Matkaaja saattaa huomata kotimaahan jo palattuaan autovuokraamon veloittaneen vielä luottokorttia. Euroopan kuluttajakeskukseen tulee aiheesta säännöllisesti yhteydenottoja.

Tällaisessa jälkilaskutuksessa on kyse siitä, että autovuokraamo on veloittanut kuluttajan luottokorttitililtä hallinnollisia kuluja, jotka ovat syntyneet, kun sakon kirjoittanut taho on pyytänyt vuokraamolta kuljettajan yhteystietoja. Jos vuokraamo on laskuttanut useampia hallinnollisia kuluja esimerkiksi saman päivän aikana saatuihin sakkoihin liittyen, kannattaa pyytää vuokraamoa kohtuullistamaan laskua.

Mistä saa apua?

Euroopan kuluttajakeskus auttaa, jos Euroopassa tehty autonvuokraus aiheuttaa ongelmia, joita et saa selvitettyä vuokraamon kanssa.

Lähde: Euroopan kuluttajakeskus

Matka-artikkelit > Roadtrip > Erityisesti Italiassa pitää olla tarkkana ajokieltoalueiden kanssa

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter