Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Roadtrip > Automatka villissä Lännessä

Automatka villissä Lännessä

Monument Walley - Yhdysvallat

Keksitkö eeppisempää kohdetta road tripille, kuin Yhdysvaltojen lounaisosa, Villi länsi? Matkustaa voi ympäri vuoden, mutta talvella kansallispuistoissa on lunta ja jäätä. Varaa vuokra-auto tai moottoripyörä etukäteen, Las Vegasin ja Albuquerquen lentokentillä toimii lukuisia autovuokraamoketjuja.

The American Southwest on käsittämättömän upeaa luontomatkailuseutua. Alue koostuu Arizonan, New Mexicon, Utahin ja Coloradon osavaltioista ja tunnetuin luonnonihme on Grand Canyon. Historiallisesti lounaisosa tunnetaan intiaanien asuinalueena.

Parhaiten kanjonien halkomiin luonnonpuistoihin pääsee tutustumaan autolla. Las Vegasista on noin neljän tunnin ajomatka Bryce Canyonille. Albuquerquesta puolestaan ajaa noin neljä tuntia Canyon de Chellylle. Monument Valley sekä Grand Canyon sijoittuvat näiden kahden välimaastoon.

Bryce Canyonin reunalla kulkee 30 km pitkä ajoreitti, jonka varrella sijaitsee useita kuuluisia näköalapaikkoja. Bryce Canyon on hevosenkengän muotoinen kanjoni, joka näyttää amfiteatterilta. Sen pohjalla on kymmeniä tuhansia veden, tuulen ja jään muovaamia jättimäisiä kivipaaseja, hoodoita.

Arizonan Monument Valleyn luonnonpuistoon tutustuu parhaiten mustangin selästä – onhan maisema tuttu monesta westernistä. Puisto sijaitsee Utahin ja Arizonan rajalla, ja hallinnollisesti se kuuluu navajo-intiaanien itsehallintoalueeseen. Monument Valley on Navajoille pyhä ja puistoon pääsee näköalapaikkoja lukuun ottamatta vain navajo-oppaan seurassa. Autoreitin varrelta näkee kuitenkin kuuluisimmat kivimuodostelmat John Ford's Point sekä Mittenit, jotka auringon laskiessa värjäytyvät rautaoksidin takia kirkuvan oransseiksi.

Myös Canyon de Chelly sijaitsee navajojen itsehallintoalueella. Vetonaulana toimivat navajojen esi-isien muinaiset asumukset, joita pääsee katsomaan parinkymmenen metrin päästä. Navajo-oppaat kertovat alueen historiasta. Kanjonissa asuu edelleen nelisenkymmentä navajoperhettä maata viljellen.

Grand Canyon Skywalkilla voi kävellä 1200 metriä kanjonin yläpuolella. Skywalk on hevosenkengän muotoinen lasisilta, jolta on huimat näkymät kanjoniin - kotkan perspektiivistä.

Halva lennot Las Vegasiin

Matka-artikkelit > Roadtrip > Automatka villissä Lännessä

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter