Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Rantalomat > Maailman parhaat kohteet leijasurffilomalle

Maailman parhaat kohteet leijasurffilomalle

Maailman parhaat leijailusurffikohteet

Tuuliset kohdevinkit leijasurffauslomalle

Leijalautailu on suosittu vesiurheilulaji maailmalla. Laji rantautui Suomeen 90-luvun lopussa ja siitä lähtien harrastajamäärät ovat olleet hurjassa kasvussa. Lajin harrastamisen mahdollistaa leijan taivaalla pitävä riittävä tuuli. Lajin alkeet ja turvallisuusasiat kannattaa opetella lajiin koulutetun opettajan kanssa. Tässä katsaus tuulisiin leijasurffaukseen sopiviin lomakohteisiin Suomessa, Pohjoismaissa, Virossa, Euroopassa että kaukomailla!

Lennot Kööpenhaminaan 81 € Poptravelin hintavertailusta!

Pohjoismaat ja Viro

Pohjoismaista ja Virosta löytyy tilavia leijasurffausrantoja, vaikka vedet ovatkin jäässä tai turhan kylmiä lajin harrastamiseen tuulivarmimpina kuukausina marraskuusta maaliskuuhun. Tuulisina kesäpäivinä Suomesta ja lähilomakohteista löytyy kuitenkin yhtä lailla houkuttelevan hyviä kohteita lajin harrastamiseen.

Suomen avarampiin ja kauniimpiin leijasurffausrantoihin kuuluva Yyteri sopii niin lajin aloitteluun kuin kokeneemmille harrastajille. Jos tuulen suunta on sopiva ja riittävä, kannattaakin ehdottomasti suunnata Yyteriin! Yyterin rannalla toimivasta surffikeskuksesta voi myös tiedustella mahdollisuutta leijasurffauskursseihin.

Kahden tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta etelään löytyy Viron ”Yyteri” eli Pärnun tilava ja kaunis merenranta. Matala ranta on hyvä paikka opetella lajia ja rannalla toimii myös leijasurffauskoulu.

Ruotsin länsirannikolla sijaitsevan Varbergin lomakohteen kahden kilometrin mittaista rantaviivaa on verrattu peräti Välimeren rantoihin. Kohde sopii niin kokeneille kuin aloittelijoille ja lajin makuun pääsee opettelemalla lajin alkeet paikallisen leijasurffauskoulun johdolla.

Kitesurffaus Euroopassa

Tanskan länsirannikko on tuulinen ympäri vuoden ja ihastuttavia merenrantalomakohteita löytyy useita kymmeniä pitkin rantaviivaa. Lomakohteista monipuolisimmat mahdollisuudet harrastaa leijasurffausta tarjoaa Hvide Sande, missä voi leijasurffata sekä matalassa Ringkøbing Fjordin sisälahdessa että vaativimmissa Pohjanmeren aalloissa. Hvide Sandessa toimii useita leijasurffauskursseja tarjoavia surffikouluja. West Windin koulujen rannoille on pääsymaksu, joten jos haluat harrastaa lajia maksutta, kannattaa suunnata esimerkiksi Klosterin tai Ringkøbingin kaupungin uimarannan yhteydessä sijaitsevalle kitesurffirannalle.

Kitesurffausta Euroopassa

Euroopan kitemekka on ehdottomasti etelä-Espanjassa sijaitseva Tarifa, jossa saa nauttia tuulesta ja auringosta lähes 300 päivää vuodessa. Playa dos Maresin rannalta löytyy oma alue kitesurffikouluille ja lajin opetukselle. Heinä- ja elokuussa suosituimmat rannat Conil, El Plamar ja Canos de Meca pullistelevat harrastajia ja rannat voivat tuntua todella ruuhkaisilta Pohjoismaihin verrattuna.

Lennot Malagaan 126 € Poptravelin hintavertailusta!

Sardiniassa sijaitsevassa Porto Pollossa pääset nauttimaan leijasurffauksesta kristallinkirkkaassa vedessä kuin Karibialla konsanaan. Kesäaikaan lämmöt ovat kohdillaan ja vedessä tarkenee leijasurffailla ilman märkäpukua. Vuodesta keskimäärin 200 päivää ovat Sardiniassa tuulisia ja paras aika lomailla kohteessa huhtikuusta marraskuuhun.

Hollannista löytyy useita tilavia merenrantoja leijasurffaamiseen kuten Scheveningen, mistä löytyy mukavia rantakahviloita ja kuuluisan Brunotti – leijalautamerkin käsityöpaja.

Lennot Amsterdamiin 78 € Poptravelin hintavertailusta!

Kitesurffaus Pohjoismaissa

Kaukomaihin leijasurffaamaan

Klassikkokohteita kaukomailla ovat ehdottomasti Maui Hawaii:lla ja Cabarete Dominikaanisessa tasavallassa. Mauilla saa nauttia lämpimästä vedestä, tasaisista tuulista ja mukavista aalloista. Cabaretella uskoisi saavan maailman laadukkainta kitesurffausopetusta, sillä Cabaretessa sijaitsee leijasurffausopetusta kansainvälisesti kehittävän IKO:n päämaja. IKO:n leijasurffausopettajien toimesta yli 400 000 kitesurffaria ympäri maailman on oppinut harrastamaan lajia turvallisesti ja muut rannalla olevat huomioon ottaen.

Lennot Hawaijille 930 € Poptravelin hintavertailusta!

Kaukomatkakohteista Filippiinneiltä löytyy lukemattoman monia pieniä leijasurffaukseen sopivia saaria. Brasilian Cumbucossa treenaa vuosittain maailmalla leijasurffauksen kärkinimet ja mehutauolla onkin kiva inspiroitua huipputasokkaiden harrastajien taidonnäytteistä.

Lennot Rio de Janeiroon 772 € Poptravelin hintavertailusta!

Lennot Manilaan, Filippiineille 530 € Poptravelin hintavertailusta!

Tuulista ja turvallista kitesurffilomaa!

Kitesurffaus Suomessa

Matka-artikkelit > Rantalomat > Maailman parhaat kohteet leijasurffilomalle

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 500 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >