Suomalaista palvelua

Suomalainen matkailun hintavertailu

Nyt haetaan
juuri löydetty
Lentotarjoukset
Uudet artikkelit
Uutiset

Matka-artikkelit > Rantalomat > Kroatian parhaat rannat

Kroatian parhaat rannat

Zlatni Rat - Kroatia

Kun kyse on Kroatian rannoista, yleispätevä vinkki on: suuntaa etelään. Dalmatia rannikolta löytyvät viehkeimmät hiekkarannat, pikkukivien täyttämät lahdet sekä auringon paahtamat kalliot.

Iso osa pökerryttävän upeita rantakohteita on jäänyt listaamatta vaikean tavoitettavuutensa ansiosta: saaret kuten Korčula, Vis ja Solta ylpeilevät taivaallisen upeilla rannoillaan, joille pääsee veneellä tai vuohipolkuja pitkin. Tällaiset aarteet jätettäköön jokaisen itse löydettäväksi.

Vertaa ja varaa matka Splitiin Poptravelin hintavertailusta. Suorat lennot alk. 150 €.

Spiaza, Susak

Et hevillä löydä parempaa pakopaikkaa autiolla saarella, kuin Susak. Piskuinen saari, joka on lauttamatkan päässä Mali Lošinjista, koostuu melkein kokonaan hiekasta. Saaren pääranta Spiaza on majesteetillinen, harmaan puolikuun muotoinen kaistale joka erkanee Susakin kylästä. Lahti on erittäin matala; saat kahlata vajaan 500 m ennen kuin meri on tarpeeksi syvä uimiseen. Idempänä sijaitseva Bok-lahti on aivan yhtä hiekkainen mutta huomattavasti vähemmän ruuhkainen.

Katso tästä englanninkieliset sivut Susakin parhaista rannoista ja miten sinne pääsee.

Spiatza, Susak ranta Kroatia

Nin

Jos ideaali rantasi on pitkä kaistale joka ulottuu silmän kantamattomiin, kannattaa suunnata Ninille. 15 kilometrin päässä Zadarista sijaitseva Nin on pitkä, ylellinen "kuningattaren ranta" on rantabaarien valtaama.

Kroatia Nin beach

Bačvice, Split

Suuri osa Splitin asukkaista ei miellä aluetta niinkään kaupungiksi, vaan suhtautuvat ympäröiviin mystisiin paikkoihin uskonnollisella hartaudella. Eräs pyhimpiä paikkoja on Bačvice ranta, matala lahti jonka hiekat ovat olleet merkittävä osa jokaisen asukkaan lapsuutta ja teini-ikää. Äärimmäisen suosittu ranta on elävä tapaamispaikka, jossa sijaitsee kahviloiden täyttämä paviljonki. Ranta on myös picigin- pelin henkinen koti; tässä dalmatialaisessa lajissa pelaajat loikkivat vesirajassa koettaen estää pientä palloa osumasta veteen.

Bacvice beach

Lovrečina -lahti, Brač

Bračin saarella, Postirasta viisi kilometriä itään sijaitsee Lovrečinan lahti, joka yhtenä saaren monista rannoista näyttää turistioppaasta repäistyltä. Hiekkarantaa reunustaa kristallin kirkas vesi ja rannan tuntumassa, keskellä oliivilehtoa on keskiaikaisen kirkon rauniot. Ranta on suhteellisen rauhallinen sillä parkkipaikkoja on niukasti eikä lähellä ole selkeää bussipysäkkiä.

Lovrecina beach

Uvala Dubovica, Hvar

Renessanssin ajan satama Hvarissa nauttiin kansainvälisestä maineesta, mitä tulee chic- baareihin ja vilkkaaseen yöelämään. Jos kuitenkin etsit upeaa rantaa, on parasta lähteä kaupunkia edemmäs. Idässä päin on paljon lupaavia lahdelmia ja poukamia, joista viehättävin on Uvala Dubovica: leveä, pikkukivinen tapaus historiallisen kartanon vieressä. Lahden mataluus tekee siitä hyvän perhekohteen, mutta turistikaudella rannalla vierailee moottoriveneitä ja jahteja. Parkkipaikalle päätien varressa mahtuu vajaat 50 autoa. Kannattaa vuokrata pyörä tai skootteri Hvarista ja tehdä rantahyppelyä pitkin rannikkoa.

Uvala Hvar

Grebišće, Hvar

Tällä Hvarin rannalla hiekka on silkin pehmeää. Neljä kilometriä itään Jelsasta sijaitsevalle rannalle saavutaan Grebišćen telttailualueen läpi. Ranta ei ole kovin iso eikä tarjoa juurikaan varjoa, mutta hiekkapohja on ihanan pehmeä ja matala. Telttailualueen kahvilassa on tarjolla juomia ja naposteltavaa.

Grebi¨će, Hvar

Zlatni Rat, Brač

Zlatni Rat, eli "Kultainen viitta", on Dalmatian rantojen kansikuva-esimerkki, esiintyen useissa esitteissä ja oppaissa. Ruuhkista huolimatta pikkukiven peittämä niemimaa säilyy vastustamattomana vierailukohteena; kirkkaiden vesien ja upeiden merimaisemien takia täältä on vaikea lähteä. Ranta on kävelymatkan päässä kaupungista Bol.

Vertaa ja varaa matka Splitiin Poptravelin hintavertailusta. Suorat lennot alk. 150 €.

Zlatni Rat, Brač

Proidz, Korčula

Kun Vela Lukasta lähestyy Proidzin saarta taksiveneellä, saareke vaikuttaa täysin tavalliselta Adrianmeren saarekkeelta puustoineen. Se on kuitenkin yksi Kroatian houkuttelevimmista paikoista auringonottoon ja naku-uintiin. Vela Lukan satama on lähin paikka majoituksen etsimiseen.

Proidz, Korčula

Sunj lahti, Lopud-saari

Aina ranta ei ole kaikkein merkittävin tekijä kohdetta valitessa, toisinaan matka sinne ja takaisin merkitsee. Sunj- lahdelle päästäkseen matka taittuu 50 minuuttia Dubrovnik-Sipan- lautalla, jota seuraa patikka Lopud-saaren autottoman keskiharjanteen yli. Komean puolikuun muotoisen rannan päässä on epävirallinen rantabaari, joka tulee tarpeeseen matkan jälkeen.

¦unj, Lopud

Kupari

Etsitkö rantaa, jossa on hiven post-apokalyptistä? Kupari aivan Dubrovnikin eteläpuolella oli Jugoslavian armeijan lomakohde. Alue kärsi pahoin 1991-95 sodassa ja sen hotellit ovat olleet hylättyinä siitä lähtien. Kohde on vierailun arvoinen, sillä se on eräs Dubrovnikin parhaita rantoja. Vastusta kuitenkin kiusausta tutkia hylsyjen vahingoittamia hotelleja, sillä rakennukset ovat suojaamattomia ja mahdollisesti vaarallisia.

Vertaa ja varaa matka Splitiin Poptravelin hintavertailusta. Suorat lennot alk. 150 €.

kupari croatia

Katso tästä englanninkieliset sivut Kroatin parhaista rannoista ja ohjeet, miten niille pääsee.

Matka-artikkelit > Rantalomat > Kroatian parhaat rannat

Lentojen hintavertailu

Lähtö
Paluu
Lähtö
Paluu

Lapsia (0-17v.)

Tilaa uutiskirje - voit voittaa 200 €

Tilaa uutiskirjeemme ja saat tietää alennushintaisista lennoista, uusista kohteista ja muista matkatarjouksista ensimmäisenä. Osallistut myös vuoden lopussa matkalahjakortin arvontaan! Lue lisää >

My Newsletter